Podładowanie aku nic nie dało. Po ściągnięciu przez mechanika plastikowych osłon z silnika auto normalnie odpaliło i nic się nie dzieje do dziś. Najprawdopodobniej coś się poluzowało, zabrudziło czy nie stykało, mechanior nie potrafił powiedzieć co![]()
Podładowanie aku nic nie dało. Po ściągnięciu przez mechanika plastikowych osłon z silnika auto normalnie odpaliło i nic się nie dzieje do dziś. Najprawdopodobniej coś się poluzowało, zabrudziło czy nie stykało, mechanior nie potrafił powiedzieć co![]()
|
Po dzisiejszej nocy auto mi nie odpaliło, odpalało bez problemów jak były większe mrozy....???
Zauważyłem na w wężyku tym przezroczystym od filtra paliwa nie ma paliwa jak kręcę to trochę zaciąga ale wraca....
Zapala mi się kontrolka oleju w aucie piszczy kilka sekund i mryga ...;/;/;/ Jakieś sugestie co możne być???
Tankuje Verve diesel jest pół zbiornika.
kontrolka zapala się po kilku próbach dłuższych krecechanich auta nie od razu
Witam, a ja mam taki problem z czerwoną kontrolką od oleju, że przy jeździe mi się ona zapala i po kilku km gaśnie, następnie ok 30-50km nic, i znowu się zapala i gaśnie, sprawdzałem poziom oleju pokazuje max, a mimo to co jakiś czas "pika mi kontrolka i świeci na czerwono" wydaje mi się że to może czujnik poziomu oleju powoli sie psuje... co wy na to?
To jest od ciśnienia oleju poczytaj sobie jest od tego odrębny temat. Radzę auto do mechanika zaprowadzic
jak masz filtr oleju filtrona albo jakiś inny tani to zmień na mana albo knechta... u mnie było to samo i wymiana filtra pomogła...
No mam właśnie filtr Filtrona, a można na tym jeździć? ogólnie temp silnika,praca,stan oleju wszystko ok, i nie ma reguły z tą kontrolką włącza się tylko jak jadę gdzieś dalej tak po 50km, dojeżdzam do pracy 70km i czy w tami bądź ranie moge dalej jeździć?
- - - Aktualizacja postu - - -
Dodam że auto mam przerobione na Gaz firmy BRC
DanioUk mógł byś mi podesłać linka do tego tematu bo nie mogę znaleźć. dzięki z góry
Filtr kosztuje 25 zł wiec zaden wydatek a może okazać sie ze to jednak nie filtr i wtedy lepiej zacząć szybko działać bo może w pewnym momencie silnik stanąć i wtedy wydatek bedzie 2500zł. Ja miałem doładnie takie same obiawy dłuższa trasa albo pałowanie i zapalała sie kontrolka, po wymianie spokój także nie czekaj tylko wymień ten filtr i bedziesz wiedział na czym stoisz
a można wymieniać ten filtr bez wymiany oleju? nie znam się za bardzo na sprawach mechanicznych stąd moje pytanie,
z tym że zauważyłem że jak zapali się kontrolna i zgaśnie i znowu sie zapali, jak się zatrzymam sprawdze poziom na bagnecie to po tej czynności już się nie zapala nawet przez 100km. to mnie troche dziwi właśnie
myślałem że to może czujnik poziomu oleju fiksuje, ale skoro mówicie że to problem z ciśnieniem to już sam nie wiem, co może się stać jak to jednak ciśnienie??
dzisiaj cały dzień jeździłem samochodzem po mieście i się nic nie zapaliło jutro rano jade do pracy ponad 70km i zobacze czy na trasie znowu będzie się zapalać
Możesz bez wymiany. Zleci ci tylko to co jest w chłodniczce oleju a pożniej wlej świeży olej do nowego filtra odpal auto niech troche pochodzi i ewentualnie uzupełnij poziom... Jak bedziesz jeżdził z zbyt niskim ciśnieniem to zatrzesz silnik
Ok dzięki za odpowiedz, niestety muszę jutro jechać do pracy więc te ok 140km jutro zrobię mam nadzieję że nic się nie stanie wieczorem podjadę kupić filtr i postaram się wymienić, sam dam rade czy muszę jechać do mechanika? sam wymieniałeś??
podjade jutro kupie ten filtr, i zapytam o czujnik ile kosztuje jak będzie to groszowa sprawa(Na allegro widze ok 25zł) to też go kupie i z głowy będzie
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)