Strona 79 z 191 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 781 do 790 z 1907

Temat: Jaki model opon letnich

Blablus's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2011
    Miasto
    Zawiercie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Stoje wlasnie przed zakupem opon letnich i mam pytanko. jezdzil moze ktos na takich oponach? Zalezy mi tez na tym aby opona byla w miare cicha.

http://www.oponeo.pl/dane-opony/vred...94-y-xl_143162

arab21's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2012
    Miasto
    Dzierżoniów
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    raz

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez ko1 Pokaż post
    Witam, co powiecie o uniroyal RainExpert? Miał ktoś z nimi styczność? cena 250zł rocznik 2013
    Ja je miałem. Oceniam je na 4+ Słabe trzymanie boczne,bd odprowadzenie wody, niska ścieralność, średni poziom hałasu, średniak na suchym asfalcie. Dużo lepsze moim zdaniem są Vredestein Sportrac 3

Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    Londyn
    Auto
    Audi 1.8 TFSI - BZB
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    inny
    Podziękował
    raz

Domyślny

Blablus ja mam te oponki ale tylko na tyle i około 2 miesięcy więc jak na razie jestem zadowolony .
    A czy są ciche , dla mnie są .
    Miałem kupić ponownie toyo t1r ale postanowiłem sprubować czegoś innego i padło na Ultrac Sessanta i jak na razie jestem zadowolony .

Data dołączenia
    Sep 2012
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Mam pytanko. Jeżdżę teraz na zimówkach 195/55 lub 65/15, a letnie mam 225/45/17. Jak sprawa będzie wyglądała z położeniem miski olejowej? Zawieszenie to Ambition -16mm i tej zimy już 3 razy podziurawiłem miskę.. Używam samochodu w pracy i dużo jeżdżę po osiedlowych uliczkach i krawężnikach dlatego obawiam się, że 17" się nie spisze. Jakie opony byście doradzili?

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

kolejny raz niezrozumienie co to jest profil opony, ze to nie stala wartosc tylko % szerokosci..kolo 225/45/17 ma te sam obwód co 195/65/15, polozenie miski nie ma nic do rzeczy tutaj, ani jej zmiana..195/55 kolo ma zbyt maly obwód i auto wtedy troszke nizej moze byc.. nie wiem co masz za ambition i w jakim stanie skoro haczysz
    pytanie JAKIE opony to zależy JAKI masz budżet na nie, bo takie gadanie nie za drogo ale dobrze, to nic nie mówi

warmińsko-mazurskie Sampler's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2010
    Miasto
    Bartoszyce/Kętrzyn
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    47 razy

Domyślny

195/65/15 są wyższe od 225/45/17 o całą 0,1mm na promieniu. Nie wiem jak jest u Ciebie uważną z jazdą ale na zawieszeniu ambition szorowałem chyba tylko na leśnych ścieżkach. Wystarczy odrobina wyobraźni i nie branie garbów między koła. To samo tyczy się krawężników. Jeśli już trzeba na nie wjechać to najlepiej robić to niemal prostopadle. Ale to nie temat o taktykach jazdy a oponach
    Na oponach 225/45/17 będziesz miał taki sam prześwit jak na zimówkach.

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

no własnie, ja nie wiem o co koledze ditrojcowi za bardzo chodzi...miałem ambi -wysoko, spory przeswit, teraz eibach -30, niżej ale nie ma mowy o haczeniu..faktycznie odrobina wyobraźni wystarczy a to 0.1 mmm jak sampler podał dokładne wyliczenie, to różni producenci w obrębie jednego rozmiaru będą się różnic więcej natomiast 195/65 a 195/55 to juz 4 cm na obwodzie różnicy, a to sporo....dlatego ditrojc jak jezdzi na 195/55/15 a zalozy 225/45/17 to bedzie mial i prawidlowo i wyzej

warmińsko-mazurskie Sampler's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2010
    Miasto
    Bartoszyce/Kętrzyn
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    47 razy

Domyślny

Masz rację marek_s3 ale wulkanizator, który zakłada 195/55/15 musiał minąć się z powołaniem skoro doradził komuś takie zimówki do a3 Tak czy inaczej 225/45/17 to dość rozsądny wybór.

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Sampler Pokaż post
    wulkanizator, który zakłada 195/55/15 musiał minąć się z powołaniem skoro doradził komuś takie zimówki do a3
    załozy co mu dasz nawet kapcie od tarpana, tak samo jak mechanior wleje Ci do silnika minerała bez mrugnięcia okiem, i jeszcze dosypie przy tej czynnosci popiołu z papierosa który trzyma w gębie przy wlewaniu

Data dołączenia
    Sep 2012
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Te zimówki to jednak 195/65/15. Staram się jeździć uważnie, bo te kilka misek mnie tego nauczyły, jednak człowiek nie może nawet wjechać na podwórko na osiedlu, bo chyba tam ostatnim razem zahaczyłem.. Dziękuję za wyjaśnienie sprawy z wysokością, chyba czeka mnie inwestycja w jakąś blachę pod spód auta Co sądzicie o wymianie tych 17" na troszkę węższe 16"? Słyszałem, że takie szerokie opony do 17 są dużo droższe od tych mniejszych rozmiarów. Jak to wygląda przy średniej klasy oponach?

Strona 79 z 191 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania