z tyłu tarcze są pełne, również ATE PD, jeśli chodzi o fabryczny seryjny rozmiar 232mmm. Na tej aukcji masz zdj poglądowe pedekaczytaj opisy zresztą, masz napisane że typ tarczy
ełny
z tyłu tarcze są pełne, również ATE PD, jeśli chodzi o fabryczny seryjny rozmiar 232mmm. Na tej aukcji masz zdj poglądowe pedekaczytaj opisy zresztą, masz napisane że typ tarczy
ełny
|
czyli co lepiej w koncu skoro obie pełne?![]()
za taka cene chetnie bym wział komplecik, ale zaden z tych dwoch uzytkowników nie odpisał jak narazie![]()
Witam
3 lata temu kupiłem komplet hamulców na przód i tył Boscha (przebieg 65 tyś). Podczas dzisiejszej wymiany opon na letnie zauważyłem, że z przodu kończą się klocki. Tarcze mają jeszcze przyzwoitą grubość. Chciałbym przetoczyć tarcze i dobrać jakieś "lepszejsze" klocki. Co polecacie? Oczywiście nie chciałbym dobrać takich klocków, które zjedzą tarcze za np. 25 tyś. Przydało by się coś mniej pylącego, bo te boscha kurzyły dość mocno.
1.8T i nic więcej
a tarcze firmy ATM MIKODA ? co sadzicie ? cenowo bajka, ale co dalej ? ; )
Jestem Bardzo Zadowolony Z Firmy ATE Polecam szczególnie Ceramic
coach, po primo : sprawdz tarcze, rant jaki mają jeśli 2mm lub wiecej, daj sobie spokoj z pzretaczaniem, minimalna grubosc tarczy to 22mm, nowa ma 25mm, a pamietaj ze wewnetrzna czesc tez sie zuzywa nie tylko ta widoczna od strony felgi..i ważna jest też powierzchnia tarczy,czy jest gładka i nie ma bruzd..
klocek co mało pyli to aTE ceramic, ale droższy o kilkadz zł od zwykłego, pytanie czy chcesz wybulić , ja na pylenie zwykłych ATE specjalnie nie narzekam choć pylą jakoś tam, ale koło brudzi się równolegle do całego auta, więc załatwiam na myjce całość i żadnego problemu tu nie widzę... polecam ATE zwykłe bądź Ferodo premier
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)