moze to nie wina Turbiny, tylko np zawór N75
moze to nie wina Turbiny, tylko np zawór N75
|
Turbine wymienić musiałem bo wirnik ma luzy i przy przyspieszaniu "chrobotała", co chwila łapała notlaufa nawet przy niewielkim dodaniu gazu. W każdym razie ma ktoś jakieś sugestie co nie zadziałało, że aut w ogóle nie przyspiesza?
sprawdz czy masz moze nie szczelnosc , przeczytaj temat a bedzie wszystko wiedział![]()
Witam, mój silnik czasami na ciepło po odpaleniu trzęsie się nieziemsko. Poprostu nim rzuca. Co może być przyczyną? Silnik ta się zachowuje ok 1 raz w tygodniu, kiedy ma temp. ok 90 stopni i np zgaszę go, pójdę do sklepu i chcę go odpalić... Proszę o rady...
Zobacz Zawór EGR
pawelstefanowski (18-04-13)
A jak mam go sprawdzić?, bo wiem że błędów w Vagu żadnych niema a z EGRa trochę oleju wycieka jakby... Dziękuję za radę
mozesz miec w nim syf w srodku , wyczysc go i dolotna początek
Tak zrobię i się odezwę czy to pomoże...
Dzisiaj podłączyłem na próbę od kumpla wskaźnik doładowania turbo iii wielkie zaskoczenie... doładowanie pokazywało ok. 0.3bara w momentach 0.5 bara hmm po małych namysłach odpiołem wtyczkę z N75 i przejechałem się efekt? prawie bez zmian. Kolega podsunął mi myśl żeby podłączyć MBC przejechaliśmy się poregulowaliśmy i ostatecznie ustawiliśmy na 0.5bar, auto chodzi na tym jak nowe! N75 do wymiany?
Jeżeli gdzieś się mylę lub źle coś kombinuję to proszę o poprawke
Co może być przyczyną, jak łapie notlaufa w temp poniżej 3 stopni? Jak jest ciepło to nic się nie dzieje, a jak temperatura spadnie w okolice zera i ponizej to zaczynaja sie jaja. Czytalem kiedys o jakims czujniku, ale nie mogę teraz tego znaleźć...
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)