Strona 45 z 97 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 441 do 450 z 967

Temat: Pompki centralnego zamka. update

cinkers's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    a4
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Witam ponownie

Poddalem sie z ori syrenka. Kupilem najprostsza z dwoma kablami. Podlaczylem pod brazowy i czarno/zolty na pompce i... nic. Syrenka nie dziala. Na probe podlaczylem pod brazowy i czerwono/zolty i dzialala caly czas (bzykala non-stop). Co moze byc nie tak? Ktory kabel w koncu podaje sygnal do klaksonu/syrenki jesli nie czarno/zolty?

Sent from my iPhone using Tapatalk

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Bielsko Biała/Gliwice/Tarnowskie Góry
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

MOże moja historia Ci coś da.
    Oryginalnei miałem pompke 8D0, ale padła więc wymieniłem na inna używkę, ale że w kwestii oszczędności nie ma mi równych to kupiłem taką 8L0 specyfikacja ta sama,ale...
    Przy 8D0 syrenka mi działała podczas zamykania
    Przy 8L0 zamiast syrenki trąbi mi klakson, a sama syrenka nie bangla....

cinkers's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    a4
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez etanol Pokaż post
    MOże moja historia Ci coś da.
    Oryginalnei miałem pompke 8D0, ale padła więc wymieniłem na inna używkę, ale że w kwestii oszczędności nie ma mi równych to kupiłem taką 8L0 specyfikacja ta sama,ale...
    Przy 8D0 syrenka mi działała podczas zamykania
    Przy 8L0 zamiast syrenki trąbi mi klakson, a sama syrenka nie bangla....
    To akurat zrozumiałe dla mnie (teraz). Niektóre 8D0 korzystają z oryginalnej syrenki a niektóre z klaksonu. Z 8L0 pewnie jest podobnie. Ty akurat zamieniłeś z takiej która używała syrenki na taką która używa klaksonu. I idzie to wszystko po tych samych kablach. Ja zmieniłem z 8D0 na 8D0 a i tak jedna używa klaksonu (stara) a druga syrenki (nowa). Dlatego mam problem, bo nowa chce podawać sygnał do syrenki a nie do klaksonu a tego nie robi z jakiegoś powodu.
    Ostatecznie zdecydowałem, że jak nie kijem go to pałką i zrobiłem inaczej - podłączenie nieoryginalnej syrenki pod kabel czarno/żółty nie przyniosło żadnego efektu więc podłączyłem pod czarno/zielony odpowiedzialny za lewy kierunkowskaz. Teraz syrenka odpala się za każdym razem gdy kierunkowskaz się zapala. Na szczęście jest to związane tylko z pracą alarmu więc działa to tak jak chciałem A więc - syrenka pika przy otwieraniu/zamykaniu auta + gdy włącza się alarm, ale nie pika podczas jazdy czy przy okazji włączenia świateł awaryjnych.
    Jestem tylko ciekaw, czemu pompka nie podaje sygnału na kabel czarno/żółty - może coś jest w niej uszkodzone bo sam kabel/wtyczka musi być ok skoro przy starej pompce klakson działał.

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Jak Działa to już nie kombinuj bo jeszcze znajdziesz jakieś kolejne nurtujące pytania i sezon zleci

cinkers's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    a4
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Może faktycznie zostawie temat w spokoju już Ważne, że to co chciałem działa a przy okazji dowiedziałem się, że pompka 8D0 862 257 E używa syrenki zamiast klaksonu.

Dzięki dla DanioUk i Etanol za próby pomocy

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Nie dziękuj bo osobiście sam chciałem kombinować z tą syrenką, ale miałem za mało wiedzy. Dopiero teraz jestem w stanie stwierdzić, że to "nie moja wina" że po wymianie pompki nie działa mi syrenka. Pozdrawiam

Data dołączenia
    Sep 2012
    Miasto
    Leżajsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUQ

Domyślny

NIe wiem czy pisze w dombrym miejscu, ale mam problem z wylaczniem Alarmu, po zmanie pompki z 8L0 na 8D0 wlaczaja sie kierunki i migaja, auto sie nie otweiera na vagu wysakuje blad 1134 - - - - - 046E Syrena alarmowa (H12), jak w vagu wylaczyc ten alarm czyli DWA, na forum pisascie +8 lecz inni pisali to do sterowania szyb, jessli mozna to prosze o szybka odpowiedz, jaki kod i w jakim polu trzeba wspiac, jest to dosc pilne. JEsli jest ktos obeznany w temacie prosze o pomoc

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

odejmij "8" Wszystko masz w pierwszym poście w tym temacie, ale zapewne nawet tam nie spojrzałeś.

Data dołączenia
    Sep 2012
    Miasto
    Leżajsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUQ

Domyślny

przy wartosci 15171 alarm mi sie juz nie wlacza, czyli kierunki nie migaja, lecz otweiraja sie jedne drzwi a reszta po wlaczeniu zapolonu, przy odjeciu 4 drzwi w ogole sie nie zamkna

cinkers's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    a4
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Kamildz Pokaż post
    przy wartosci 15171 alarm mi sie juz nie wlacza, czyli kierunki nie migaja, lecz otweiraja sie jedne drzwi a reszta po wlaczeniu zapolonu, przy odjeciu 4 drzwi w ogole sie nie zamkna
    Spróbuj 13931. Tego kodowania jestem pewien, bo u mnie takie siedzi. Powinien być alarm włączony wtedy, ale selektywny zamek wyłączony czyli przycisk otwierania otwiera wszystkie drzwi naraz. Sprawdź, czy chociaż selektywne otwieranie Ci się wyłączy. Później będziemy walczyć dalej.

Cytuj Oryginalnie napisane przez Kamildz Pokaż post
    po zmanie pompki z 8L0 na 8D0 wlaczaja sie kierunki i migaja, auto sie nie otweiera na vagu wysakuje blad 1134 - - - - - 046E Syrena alarmowa (H12)
    Tutaj akurat sprawa jest prostsza. Pewnie masz tak samo jak i jak miałem. Wymieniłeś pompkę, która obsługiwała klakson jako alarm na taką, która obsługuje syrenkę jako alarm. Napisz, czy wcześniej przy załączaniu alarmu miałeś sygnał klaksonu jako alarm? To by tłumaczyło błąd na vagu. Czy nowa pompka nie ma czasem oznaczenia 8D0862257E ? Natomiast to, że auto się nie otwiera gdy migają kierunki to już może być bardziej złożona sprawa... Tak jak pisałem, spróbuj zakodować 13931. Może coś się rozjaśni...
    Moim zdaniem to głupota wyłączać alarm w Polsce. Zamiast tego musisz raczej doprowadzić cały system do 100% sprawności. Skoro masz fabryczny alarm to musisz go wykorzystywać

Strona 45 z 97 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)

Zasady postowania