|
Nabiłem wczoraj klimę i u mnie włącza się tylko ten mniejszy wentylator od klimatyzacji.
Jak się zagrzeje do temperatury odpowiedniej do włączenia się wentylatora to się włącza.
Jak słońce przygrzeje to jeszcze to sprawdzę.
witam,
Panowie mam problem z tym malym wiatrakiem od klimy. Mianowicie nie zalacza sie on gdy wlacze klimatyzacje, dziala tylko ten duzy i to na 2 biegu, klima dziala chlodzi sprawdzona, nabita i itd s krtaek wylatuje temp 1 stopien. No ale caly czas dziala mi tylko duzy wiatrak to raz a dwa w srodku w aucie dziwnie buczy i tak trzesie co sekunde. Podlaczylem pod kompa wywala blad: 01232 - A/C Compressor Regulator Valve (N280). Moze ktos juz mial taki problem ?
aha i jak mam wlaczona klime i wylacze zaplon to jeszcze przez chwile sie kreci ten duzy wiatrak, slychac go...
podłacz na krótko mały wiatrak i sprawdz czy działa
Wczoraj postanowiłem wyczyścić klime domowym sposobem. Ostatnio cienko z kasą więc pomyślałem że spróbuje wyczyścić parwonik za pomocą izopropanolu którego miałem dość sporo. W prawym dolnym rogu parownika był tylko widoczny gołym okiem grzybek reszta wydawała się ok. Ale oczywiśćie wszystko starannie starałem się umyć, miękka szczoteczką starłem nalot i ciągle psikając IPą czyściłem. Wentylator miał na sobie dość dużo syfu więc w ruch poszła szczoteczka + APC, przy okazji troszke przetrałem kanały do których był dostęp i zabrałem się za składanie. Przed czyszczeniem śmierdziało po włączeniu klimy, po zabiegu klima ładnie mrozi i co najważniejsze nie śmierdzi ! , gorzej się robi po wyłączeniu klimy wtedy zaczyna zalatywać "kapciem". Chciałem popsikać ipą poprzez otwór z którego wypływa woda ale jakoś nie umiałem go znaleśćJak nic nie wymyśle to przejade się na ozonowanie lub kupie jakiś granat za siedzenie ale nie wiem czy u mnie o zda egzamin bo nie jestem do końca nie jestem pewny co do działania klapy zamkniętego obiegu powietrza, po wyjęciu filtra jest tam taka klapka, gdy włączam obieg zamknięty nie zmienia swojego położenia i czuć że wentylator ciągle wsysa powietrze z podszybia. Co radzicie zrobić w tej sytuacji ?
Pozdrawiam !
Teraz ogólnie nie ma błędów, ale jeszcze niedawno pojawiał się błąd 15.3 czyli jak teraz sprawdziłem - Potencjometr silnika klapy powietrza, czasem przerwa. Schwek miałem zdjęty gdy czyściłem klime i tamta klapka za silniczkiem chodzi, wydaje dziwne dźwięki podczas pracy więc chodziTa za filtrem odmawia posłuszeństwa,
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)