Strona 50 z 218 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 491 do 500 z 2179

Temat: Auto Detailing - Pytania, Odpowiedzi

brumek29's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    Biłgoraj
    Auto
    Audi A4 allroad
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Do osobówki wg mnie średnio się to nadaje, testowałem ze 2 razy na terenówce, żeby z błota ją trochę opłukać i widać później po uszczelkach i plastikach, że dobrze im to nie zrobiło, pomimo tego, że stężenie robiłem nawet słabsze niż zaleca producent. Szkoda lakieru, wosk z pewnością długo by się po takim myciu nie utrzymał, a sam lakier traci połysk.

Kamil1905 - używam tylko ValetPRO pH Neutral Snow Foam - nic złego z woskiem się nie dzieje, przyjemny zapach, jestem z niej zadowolony, do mycia wstępnego świetnie się sprawdza

bUrn's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Opole
    Auto
    BMW e46 2.8i
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

Mam VP snow foam i tak jak pisze brumek29, dobra jest do mycia wstępnego, bo auta tym nie umyjesz Chyba, że z lekkiego kurzu.

stolniczkow's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2011
    Miasto
    DG
    Auto
    MK5 GTI
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kamil1905 Pokaż post
    ValetPRO pH Neutral Snow Foam
    Ta jest jak najbardziej OK i na pewno nie naruszy wosku ani sealantu. Ja jeszcze mogę polecić to: http://mrcleaner.pl/angelwax-fastfoa...wna-p2169.html. Obu używałem i to na prawdę działa. Jestem na etapie zabawy i dobierania mocy roztworu i konfiguracji pianownicy ale efekty widać od razu.

Cytuj Oryginalnie napisane przez kuebk Pokaż post
    Faktycznie nie napisalem, polecili mi to do mycia osobowki. Gosc mowil zeby rozcienczyc tak jak pisze w instrukcji i bardzo, bardzo dobrze splukac.
    To jest moim zdaniem za silny środek do mycia z zewnątrz z tych powodów co wymienił brumek29

M4ciek's Avatar
    Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Pabianice
    Auto
    Audi A3 (S3 / S-Line mod)
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BKC
    Podziękował
    80 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kamil1905 Pokaż post
    - ValetPRO Advanced Neutral Snow Foam
    - ValetPRO pH Neutral Snow Foam
    ta pierwsza zdecydowanie lepsza, skuteczniejsza (a nadal bezpieczna dla wosku)

Kuebk, odpuść tego DIMERa, to do szczura bez chromów, a nie do normalnej pielęgnacji auta!
    "A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP

kamil1905's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    Poland
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    46 razy

Domyślny

Ok. W takim razie prawdopodobnie zdecyduje się na ValetPRO pH Neutral Snow Foam.
    Dziękuję Panowie

Audi A3 1.8 AGN 125 KM ---> Audi A3 1.8 T Quattro 180 KM - 252 KM ---> Audi S5 F5 3.0 TFSI 354 KM ----> ......

Data dołączenia
    Feb 2013
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    1.9TDI BLS

Domyślny

Witam, mam pytanie na temat polerowania chromowanych elementów interesują mnie : ramka grila, końcówki wydechu, i relingi dachowe. Czy mogę użyć do tego wszytskiego pasty Autosol ? Czy oklejać do tego zabiegu auto (najbardziej boję się tych relingów) ?

michu_t's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    Bydgoszcz
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Witam, w Waszej ofercie na lakiery samochodowe w sprayu do Audi i VW nie ma koloru LZ5K. Dodam że w zaprawkach ten kolor jest dostępny.
    Pozdrawiam
    1.9 TDI 141KM/318Nm by MR-Motors

Wiolka's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez maciek321123 Pokaż post
    Witam, mam pytanie na temat polerowania chromowanych elementów interesują mnie : ramka grila, końcówki wydechu, i relingi dachowe. Czy mogę użyć do tego wszytskiego pasty Autosol ? Czy oklejać do tego zabiegu auto (najbardziej boję się tych relingów) ?
    Do takich elementów ja używam pasty 1z Chrompflege http://www.pielegnowacauto.pl/1z-ein...ege-150ml.html na aplikatorze z mikrofibry. Nie musisz oklejać auta (bo rozumiem, że będziesz to robił ręcznie?).

Cytuj Oryginalnie napisane przez michu_t Pokaż post
    Witam, w Waszej ofercie na lakiery samochodowe w sprayu do Audi i VW nie ma koloru LZ5K. Dodam że w zaprawkach ten kolor jest dostępny.
    Pozdrawiam
    Nie mamy wszystkich lakierów w gotowych sprayach i zaprawkach, ale możemy dorobić każdy lakier (w zaprawce lub sprayu). Tylko, że spray może być tylko w puszcze 400 ml gdzie znajduje się ok 100-150 ml lakieru.

Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
    Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl

PamaB's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2012
    Miasto
    dolnośląskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8V
    Silnik
    inny
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Wiolka Pokaż post
    Do takich elementów ja używam pasty 1z Chrompflege http://www.pielegnowacauto.pl/1z-ein...ege-150ml.html na aplikatorze z mikrofibry. Nie musisz oklejać auta (bo rozumiem, że będziesz to robił ręcznie?).
    czy ta pasta poradzi sobie z relingami, które zmatowiały od różnej chemii, czy w tym przypadku potrzeba jakiegoś mocniejszego środka?

Data dołączenia
    Feb 2013
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    1.9TDI BLS

Domyślny

Też się zastanawiam na tymi relingami przeczytałem już w kilku miejscach że w Audi tak po prostu maja i nie wiele można z tym zrobić po za wymianą ...

1z Chrompflege - o tej pascie nie słyszałem przetestuje i dam znać. Dzięki za podpowiedź

Strona 50 z 218 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Zasady postowania