pawelstefanowski pierwsze i podstawowe pytanie masz 8P czy 8L jak w profilu?
bo temat dot. 8P a tam jest troszke inaczej
pawelstefanowski pierwsze i podstawowe pytanie masz 8P czy 8L jak w profilu?
bo temat dot. 8P a tam jest troszke inaczej
|
Panowie dwa pytanie:
U was w 8P po wlaczeniu klimy tez slychac takie jakby syczenie czy u mnie cos nie tak?
Czy poziom plynu chlodzacego ma jakis zwiazek z dzialaniem/wydajnoscia klimatyzacji?
Pozdrawiam.
nie ma znaczenia czy to 8p czy inne truchlo, a jedynie o tym ze jest malo czynnika
potwierdzisz to jedynie podpinajac pod maszyne lub dobry sprzet diagnostyczny
nie wiem z ktorego roku masz auto, ale ilosc czynnika w ukladzie sie zmieniala, obecne auta maja okolo 500-550, dawniej ok 800
teraz niewielki ubytek wystarczy zeby klima wydawala dziwne odglosy, nie byla wydajna, itd
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
Witam,
u mnie dziś pojawił się problem z wyłączeniem trybu econ. Jest cały czas uruchomiony przez co klimatyzacja nie działa. Dwa dni temu nabijałem klimatyzację i wszystko było w porządku. Nie wiem czy w a3 jest również czujnik ciśnienia klimatyzacji gdzieś w okolicach lampy, bo wczoraj zdejowałem zderzak i regulowałem sobie lampę dlatego może to ja coś uszkodziłem ?Szukałem w tym temacie czy ktoś miał podobny problem, ale nic nie znalazłem, a wyszukiwarka nic nie podpowiada.
Ostatnio edytowany przez seth01 - 24-06-13 o 21:16
Tak Miro, miales racje, chlodnica wypuszcza gaz.
Dziekuje bardzo.
U mnie problem rozwiązany. Przyczyną ciągle świecącego się trybu ECON jest brak czynnika w układzie. Po prostu mam mikro dziurke przez którą wszystko mi uciekło. Do tej pory działało bez problemu bo miałem połowe czynnika i były niskie ciśnienia, w momencie gdy został nabity układ, zwiekszylo sie cisnienie oraz zaczął uciekać czynnik. Jutro jestem umówiony na naprawę przewodu oraz dodatkowo wymienię odrazu osuszacz.
Mam do wymiany chlodnice klimy i teraz msm dylemat.
Nowy zamiennik czy ori uzywka czy moze ori nowka?
mam samochód jak w profilu... Więc powie mi ktoś czy powinny chodzić oba wentylatory przy chłodnicy czy tylko jeden podczas działania klimy?
pawelstefanowski (26-06-13)
a dlaczego u mnie pracuje zawsze tylko jeden? Jaka może być przyczyna? Błędów po podpięciu VAGa nie mam...
There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)