|
Dzisiaj odpialem radio i sprobowalem zakodowac kluczyk. Niestety zero reakcji. Czy zostaje mi tylko kodowanie za pomoca vaga?
baterie w pilocie którego nie możesz zakodować oczywiście sprawdziłeś ?
Jest A6 3.0TDI V6 Quattro
Była A3 1.9TDI ASZ 240KM - bał się jej nawet szatan !
Otóż radio ma zabezpieczenie kradziezowe podłączone do pompki która reaguje i nie pozwala kodowac klucza
a czy moze miec znaczenie to, ze mam zalozony dodatkowy, niefabryczny sterownik od centralnego?
Nie ... tak samo jak nie ma znaczenia założenie dodatkowego imo , dodatkowego alarmu czy karty SPiD.
Taka sytuacja ma miejsce jak ktoś kiedyś przekodował imo . Wtedy o ile się nie mylę nie da rady tak zakodować a wag pokazuje błąd komunikacji z zegarami.
Pozostaje zakodować tylko wagiem.
Bzdury Konio
No nie wiem panowie, ale za cholere nie idzie u mnie zakodowac scyzora w sposob mechaniczny. Czy z radiem czy bez, z nowymi bateriami, pilot sie nie koduje. Tak wiec trzeba zainwestowac w vag tacho, wolalem tego uniknac, ale zycie. Dziekuje wszystkim za pomoc.
Witam wszystkich. Poczytałem troch i mam już plan działania ale potrzebuje potwierdzenia ze dobrze rozumuje. Poniżej opis mojego problemu.
Muszę zakodować pastylki w kluczykach od a3 99, 110 KM silnik AHF. Posiadam zawieszkę i zapisany na niej nr. vin się zgadza ale pin nie działa. Przy próbie logowania do zegarów (8L0 819 860 D, VOD D10) wyświetla się „FAIL” na wyświetlaczu kilometrów a przy próbie logowania do silnika (tym samym pinem) zrywa połączenie. Używam kabla Viaken kkl i vag-com 3.11. Myślę ze ktoś nieumiejętnie korygował licznik a na pewno był kręcony bo 11 letni TDI z 135 kkm to bzdura a tyle właśnie miał gdy go kupiłem. Ewentualnie pin jest niewłaściwy lub zegary podmienione. Planuje zakup kabelka pod VAG Tacho albo VAG Commander żeby odczytać pin immo ewentualnie podmienić wsad. Wiem ze w przedlifcie VAG Tacho jest w stanie to zrobić ale czy Commander również bo jest on dedykowany dla nowszych aut. Pytam bo w rodzinie są jeszcze ibiza z 2005 i lupo z 2002 więc w razie czego chciałbym aby kabelek podszedł pod te dwa auta. A i jeszcze jaki najlepiej kupić kabelek oczywiście w rozsądnej cenie.
Pozdrawiam
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)