Strona 88 z 154 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 871 do 880 z 1538

Temat: Jakie opony na zime polecacie ?

Łódzkie skrzypul's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Łódź/Żywiec
    Auto
    Town&Country
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    308 razy

Domyślny

Hej. Mam teraz dylemat bo prawie kupilem micheliny alpin a4 ale jest jeszcze opona ktora mnie zastanowila. Mianowicie goodyear ultra grip 8 performance.
    225/45/17 do S3 8l
    bardzo wazna jest dla mnie przyczepnosc na suchym i mokrym asfalcie (częste trasy) i trzymanie boczne ma śniegu (góry-osuwanie boczne auta)

Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    Jelenia Góra
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez skrzypul Pokaż post
    Hej. Mam teraz dylemat bo prawie kupilem micheliny alpin a4 ale jest jeszcze opona ktora mnie zastanowila. Mianowicie goodyear ultra grip 8 performance.
    225/45/17 do S3 8l
    bardzo wazna jest dla mnie przyczepnosc na suchym i mokrym asfalcie (częste trasy) i trzymanie boczne ma śniegu (góry-osuwanie boczne auta)
    widzialem michaly ug8 po jednym sezonie w NOWYM AUCIE wyzabkowane jak ******... nie polecam chociaz tak moze nie byc we wszystkich
    natomiast poczytaj o Nokianie wra3 szefo moj w a4 b8 3.0tdi przelatal 2 zimy i bardzo zadowolony a wolno nie jezdzi...

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

alpin a4 kosa, i mega długo wytrzymują w dobrej kondycji, dużo dłużej niż np najlepsze conti 850, na prawdziwy śnieg tylko bieżnik kierunkowy a więc a4 super, a jeśli chodzi o nokiany to akurat wr g2 , bo a3 sa uniwersalne na rozne warunki i takie uśrednione, mam yokohamy w.drive w niemal identycznym bieżniku co te a3 i sa dobre na kazde warunki od suchego po snieg ale nie wybitne jak zasypie bialym puchem

skrzypul weź pod uwagę jeszcze bridgestony blizzak lm-32

http://www.oponeo.pl/artykul/test-op...e-225-45-r17-h

robi wrażenie, co?
    Ostatnio edytowany przez marek_s3 - 15-10-13 o 23:20

4. Podziękowania dla marek_s3 za pomoc w problemie

skrzypul (16-10-13)

Łódzkie skrzypul's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Łódź/Żywiec
    Auto
    Town&Country
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    308 razy

Domyślny

Dzieki marek_s3
    tego testu wlasnie szukalem i znalezc nie moglem
    Patrzac na zachowanie na sniegu conti wypada znacznie lepiej.
    rozejrze sie za ts850 albo bridgestonem
    A nokiana wrg2 mam teraz w garazu. Przejezdzilem na niej kilka tys kilometrow i nie chce ich montowac w tym roku. Trzymanie boczne na sniegu zerowe nie mowiac juz o tym ze podjazd pod nachylenie 35 na kopnym sniegu ledwo mozliwy za to hamowanie na plus.
    jedną rozciolem a 3 szt 225/45/17 z bieznikiem 7mm sprzedam lacznie za 300zl

morgan's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    PL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez arre Pokaż post
    widzialem michaly ug8 po jednym sezonie w NOWYM AUCIE wyzabkowane jak ******... nie polecam
    Opona sama z siebie się nie "wyząbkuje". Problemu szukał bym w aucie - zawieszenie, koło, może nie poprawnie dobrana opona (rozmiar, nośność?).

Jakbym sam miał wybierać tylko pomiędzy ug8 a a4 to brałbym michały. Nie miałem do czynienia z aktualnymi wersjami ale bardzo dużo jeździłem na ug7 i nie byłem zachwycony. Natomiast a3 było całkiem przyjemne na białym puchu w leciutkiej ośce
    Propozycja Marka odnośnie blizzaka jak najbardziej godna polecenia. Weź a4 lub blizzaka w zależności co dostaniesz świeższe/tańsze

Data dołączenia
    Sep 2013
    Miasto
    Kęty
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Witam kupiłem niedawno auto co wiąże się z dużymi wydatkami i potrzebował bym kupić opony na zimę myślę nad bieżnikowanymi może mi ktoś coś doradzić?
    Ja znalazłem takie http://allegro.pl/zimowe-opony-biezn...599575045.html
    Jeśli ma ktoś gdzieś coś sprawdzonego to prosiłbym o radę, wolałbym kupić w realu niż na allegro także w okolicach Bielska-Białej i Oświęcimi mogę dojechać.
    I jeszcze jedno bo mam teraz założone letnie na oryginalnych alufelgach z audi (dwanaście dziur) i nie wiem czy zimę w nich przejeździć bo na wiosnę będę kupował nowe alufelgi co byście mi mogli doradzić?

szparag's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Konin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    118 razy

Domyślny

R4him, ja zakładam zimówki na moje alu15", ale tylko dlatego, że one wołają o pomstę do nieba, jak nie zależy Tobie na nich to albo kup stalówke i te sprzedaj (jak w dobrym stanie), albo zakładaj jak ja

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Data dołączenia
    Sep 2013
    Miasto
    Kęty
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Okey rozważę Twój pomysł a może ktoś doradzić co do tych opon?

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

no jak zamierza na wiosne kupic nowe alu a ma teraz to słbo wygladajace dziurkowane ( do zimówek jeszcze ujdzie ) to po co sie zastanawiac nad stalówkami..żadnych bieznikowanych opon na zime !!! przeciez wartosc zimowki to swieża guma a nie stara twarda która juz nie trzyma, co po bieżniku nawet jak bedzie mial 10 mm, bez sensu nie kupuj tak, kup sobie budżetowe jakieś opony które spokojnie wystarczą na 3-4 sezony bezpiecznej jazdy
    http://allegro.pl/komplet-firestone-...581560838.html

morgan's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    PL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez r4him Pokaż post
    Witam kupiłem niedawno auto co wiąże się z dużymi wydatkami i potrzebował bym kupić opony na zimę myślę nad bieżnikowanymi może mi ktoś coś doradzić?
    Bardzo kiepski pomysł. Lepiej już kupić byle jakie zimówki, nawet jakieś chinole. A dokładając ~250zł masz już całkiem sensowne firestony, savy, dębice czy inne budżetowe ale za to nowe, świeże i pewne. Pomijając już kwestie bezpieczeństwa to i tak nie masz pewności czy na takiej nalewajce dwie zimy przejeździsz, czy da się to w ogóle wyważyć... I za chwilę znów będziesz szukał nowych. A nowe spokojnie Ci starczą na dłużej.
    Poza tym kupując auto trzeba sobie zostawić trochę kasy na jego utrzymanie. Lepiej kupić tańsze i wszystko sobie ogarnąć niż wyżyłować się z kasy i potem oszczędzać na bezpieczeństwie...

Strona 88 z 154 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania