wszystko juz bedzie ogarnieteMechanik dobry i zaufany także poradzi sobie
![]()
wszystko juz bedzie ogarnieteMechanik dobry i zaufany także poradzi sobie
![]()
|
Witam, i tak czytam i do końca nie wiem jak to jest... z klockami ceramicznymi, czy powinny iść na gładką tarczę?
A konkretnej, ma ktoś ATE ceramik + tarcze PD? Coś słyszałem, że ten zestaw czasem głośniej pracuje na początku...
I mogą bardziej pylić??
M.
klocki ate ceramic moga isc do kazdej tarczy bo ceramic to taka trochę umowna nazwa marketingowa, prawdziwa ceramika kosztuje tysiące to chyba wiadomo...materiał jaśniejszy trochę i pyłek jest mniej widoczny i mniej się zużywają, czy lepiej hamują ? nawet sam producent chwali się na pudełku że są ciche , długodystansowe i mniej pylące ( low noise, low dust, longlife ) ale o lepszej skuteczności hamowania nie odważyli się napisać, więc specjalnie nie ma co na to liczyć. Raczej autosugestia tego co kupił i sobie założył , ciekawe czy jakby wszyscy się przejechali w ślepym teście na zwykłych ate i ceramikach, to wyczuliby róźnicę hamowania.![]()
Ja ze swojej strony polecam ATE PD(nacinane) + klocki zwykłe ATE. Kupiłem auto już z takim zestawem. Nie wiem ile miały przejechane ale ja zrobiłem na nich 40k i jeszcze klocka jest sporo. Moja jazda jest różna zależna od humoruHamowanie jest super. Jak się skończą klocki to chyba wypróbuję ceramiczne bo te jednak pylą. Tym bardziej na polerowanych felgach.
Ja akurat kupiłem komplet zwykły i przód i tył,podziękowanie dla Franca za doradztwo i sprzedaż. Wyszedł mi niestety mały kwiatek,potrzebuje zacisku na tył z prawej strony do Audi A3 1.6 akl 98r 101km,wertuje allegro no i widze różne modele TRW BHN276, BHN275, mam tarcze zwykłe niewentylowane,który zacisk brać?
Witam
Wiecie może jakiej średnicy mam tarcze z przodu w swoim samochodzie i czy klocki są z czujnikiem?
Czujki na 99,9% nie ma, a średnica to o ile dobrze kojarzę, 256mm.. Również polecam kolegę FRANCA.
Witam
Mam pytanie, mianowicie jakie klocki wybrać Bosch czy Siffert ? Słyszał ktoś o tych drugich ? A poza tym co sądzicie o tarczach Bosch ?
Dzięki za odpowiedź![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)