Witam,

Ja mam podobny problem, stuki w zawieszeniu nie do zdiagnozowania poprzez mechaników aż do momentu gdy pojechałem do znajomego który odrazu stwierdził że to na pewno poduszki na amortyzatorach. Wiec szybko kupiłem nowe i dałem mu do wymiany, co się później okazało że moje poduszki są w dobrym stanie natomiast mi sprzedali do 8L, a nie 8P. To co zdiagnozował mechanik to że na amortyzatorze jest luz i stwierdził że gdy kupie nowe amory najlepiej bilstein to problem na pewno zniknie. Zauważył że auto miało przygodę z lewej strony dlatego jest luz - tutaj się z nim zgodziłem bo faktycznie tak było. Natomiast podczas jazdy i nasłuchiwania stuków to ewidetnie prawa strona również stuka. Wyszukalem na allegro takich oto amorów: http://allegro.pl/bilstein-amort-prz...05478620.html?, będą odpowiednie ? Moje zdziwienie dzisiaj było większe kiedy jechałem autem, a przód znacznie gorzej mi się zachowywał. Tzn podczas pokonywania zakrętów lewa strona - czyli ta którą rozrkęcał mechanik - prawej nie ruszał, zachowywała się dziwnie. Jakby był jakiś luz, gdy skręcałem w lewo to czułem że prawe koło idzie idealnie równo z moją kierownicą, natomiast lewe koło skręca ale z jakimś wyczuwalnym luzem - tak jakby delikatnie pływało. Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi, natomiast moje pytanie co mechanik mógł spiepszyć ? Czy zamontował coś źle ? Czy potrzeba ustawić gemometrie ? Czy może podczas demontażu i montażu łatwo jest coś uszkodzić i właśnie tam leży problem ? Ktoś ma doświadczenie w naprawach to niech podpowie bo zaniepokoiła mnie cała sytuacja a do mechanika na reklamacje moge podjechać dopiero w piatek.