sprzedaż nie jest zabroniona
a sprzedajacy przecież nie napisze że montujesz to na własne ryzyko bo jaki by miał interes
sprzedaż nie jest zabroniona
a sprzedajacy przecież nie napisze że montujesz to na własne ryzyko bo jaki by miał interes
|
Ja mam TYC i hid 4300 świeci OK, ustawione żeby nie oslepiać, niebiescy juz kilka razy zatrzymywali i bez lipy bo w 99% to prędkość albo w nocy/rano alkomat
bo cie krokodyle jeszcze nie zatrzymali![]()
Gadacie głupoty, HID sam w sobie nie jest nielegalny. Dopiero jego zamontowanie i używanie w niewłaściwy sposób.
Ten 4300k przynajmniej moja świeci na tyle żółto ze najtańsza z marketu ma większy ksenon efekta chociaż na drodze coś widać.
Wysyłane z mojego HTC Desire HD A9191 za pomocą Tapatalk 2
kup sobie ori reflektory poliftowe hella one maja homologacje na palnik ksenonowy mimo ze gniazdo soczewki jest jak sie nie myle na H1
+ zestaw hid pod H1
+ sprykiwacze reflektorów wraz z całym jego osprzetem
zamontuj to i mysle ze do braku samopoziomowania nikt sie nie przyczepi bo sam nie mam od 5 lat, a i spotkanie z krokodylami przezyłem bez przeszkód
ja mam ori xenon hella, poziomowanie + spryski od 2 lat i tak na prawdę nikt mnie nie sprawdził na drodze. Mam tak skonstruowany układ że czasem tylko włączam poziomowanie, a od 2 lat światła stoją w miejscu.
jak światła nie świecą w kosmos i nie na różowo to nikt raczej sie nie czepia.
Na przeglądzie tylko raz poproszono mnie o ,,wodotryski" to pokazałem, a jak zapytałem czy sprawdzamy poziomowanie to kolesie nie wiedzieli o co kaman![]()
Ja również śmigam na xsenonie aktualnie mam 4300k ale na początku miałem 6000k i nie powiem jak władza stała na poboczu to mało im oczy nie powypadały tak się patrzyli dlatego też zmieniłem na 4300k pewnie miałem więcej szczęście niż rozumu ze w tedy nie zabrali mi dowodu. Z tego co się orientuję zależy też od policjanta to usterkę można wymienić na miejscu czyli lepiej wozić ze sobą zwykłe żarówki może się udać a jak zabiorą dowód to później trzeba zrobić tzw przegląd częściowy co do kosztów to u mnie kosztuje to 20zl z przeglądem jedziemy później do wydziału komunikacji i oddają dowód najgorsze jak nas złapią daleko od domu w tedy nawet tydzień czasu trzeba czekać aż przyjdzie z tamtego komisariatu jeszcze jak Policjant wypisze na kwitku pozwolenie na poruszanie się do 7 dni to jest git a jak napiszę żeby tylko zjechać do domu to później ciężka sprawa jak trzeba czekać a samochód jest nam potrzebny
Podstawa to gnój, nie ma gnoju nie ma mocy
Niebiescy z reguły zatrzymują do kontroli bo światła rażą innych użytkowników.
Jeżeli powiecie, że takie kupiliście, nawet nie wiedzieliście, a żarówki wymienicie w trakcie kontroli to powinni odpuścić, wracacie z parametrami do fabrycznych.
Tylko modlić się, żeby po wymianie nie świeciły w kosmos.
Zawsze jest szansa uniknięcia mandatu.
Nie popieram co prawda hidów, ale jak nie rażą i nie przeszkadza to nikomu to nie będzie powodów do kontroli.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)