Strona 104 z 152 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,031 do 1,040 z 1512

Temat: Pompka centralnego zamka

Rydzio's Avatar
    Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Gdańsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    1.9TDI BLS
    Podziękował
    41 razy

Domyślny

Armorsnake przyciski mam sprawdzone, są czyste jak łza i w mojej ocenie działają sprawnie. Piszesz, żebym podłączył dwa kabelki pod kostkę... masz na myśli kostkę/kostki pod którą podłączamy klamki? Druga sprawa, rozumiem, że żeby to zadziałało to najpierw centralny musi odryglować zamek, pytanie co to może być jeśli już sam rygiel nie zadziała. Bo jak dobrze rozumiem przy zamkniętym samochodzie otwieramy centralem zamek puszcza, ale dopiero naciśnięcie klamki powoduje, że klapa się otwiera?

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Bielsko Biała/Gliwice/Tarnowskie Góry
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Nie. Ty Masz poliftową wersję klapy, a więc jest to nic innego jak wersja pod twieranie z pilota, a taka wersja zapwnia otwarcie klapy przyciskiem pilota i możliwościąjej odniesienia bez naciskania zadnych innych guzików czy klamek. To co opisujesz to nrmalna sprawa gdy wilgotna jest ompka centralnego zamka. Do czyszczenia polecam kontakt S w sprayu.

3. Podziękowania dla etanol za pomoc w problemie

Rydzio (11-02-14)

armorsnake's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2011
    Miasto
    wawa
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Rydzio Pokaż post
    masz na myśli kostkę/kostki pod którą podłączamy klamki?
    Tak dokładnie, zamknięcie obwodu daje sygnał do pompki żeby otworzyć klape.

Bo jak dobrze rozumiem przy zamkniętym samochodzie otwieramy centralem zamek puszcza, ale dopiero naciśnięcie klamki powoduje, że klapa się otwiera?
    Centralny otwiera auto i daje możliwość otworzenia klapy z przycisków.

Cytuj Oryginalnie napisane przez etanol Pokaż post
    taka wersja zapwnia otwarcie klapy przyciskiem pilota
    A właśnie nie wszystkie polifty mają 3 przyciskowy kluczyk, spotkałem się z kilkoma poliftami które miały 2 przyciski, pewnie to była opcja przy zakupie.

- - - Aktualizacja postu - - -

Cytuj Oryginalnie napisane przez etanol Pokaż post
    To co opisujesz to nrmalna sprawa gdy wilgotna jest ompka centralnego zamka. Do czyszczenia polecam kontakt S w sprayu.
    Dokładnie, też obstawiam elektronike pompki.

Rydzio's Avatar
    Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Gdańsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    1.9TDI BLS
    Podziękował
    41 razy

Domyślny

Panowie, to w takim razie ja na bank mam otwieranie za pomocą przycisku na klapie, bo nie mam kluczyka scyzoryka, tylko otwieranie jest przez przekręcenie zamka drzwi.

To póki co na razie ostatnie pytanie, chodzi o to czy każde z urządzeń w pokrywie jest niezależne, czy trzeba mieć podpięte wszystkie żeby każde z nich zadziałało lub innymi słowy, czy jeśli podepnę tylko rygiel i tylko jedną klamkę to czy otwieranie powinno zadziałać? Obojętnie czy przez zwarcie czy przez naciśnięcie klamki. Oczywiście pompkę też sprawdzę, swoją drogą zawarcie jest na tyle ostre, że jak miałem podpięte ustrojstwa w bagażniku to aż mi zegary świrowały i świeciły się kontroli od ESP. Z opuszczaniem szyb też mam problem a gdzieś na forum wyczytałem, że pompka centralnego też jest jakoś z nimi powiązana czy to prawda?

Powiedzcie mi jeszcze czy w przypadku używania tego spray'u s wcześniej mam przetrzeć styki jakimś papierem ściernym, czy wystarczy tylko popsikać?

armorsnake's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2011
    Miasto
    wawa
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

czy trzeba mieć podpięte wszystkie żeby każde z nich zadziałało lub innymi słowy, czy jeśli podepnę tylko rygiel i tylko jedną klamkę to czy otwieranie powinno zadziałać?
    Wszystko działa niezależnie.

Z opuszczaniem szyb też mam problem a gdzieś na forum wyczytałem, że pompka centralnego też jest jakoś z nimi powiązana czy to prawda?
    Prawda.

Powiedzcie mi jeszcze czy w przypadku używania tego spray'u s wcześniej mam przetrzeć styki jakimś papierem ściernym, czy wystarczy tylko popsikać?
    Jeżeli bedzie syf to elektronike wymyj izopropanolem lub tak jak kolega wczesniej napisał. Dasz rade, na początku wyjmij pompkę.

7. Podziękowania dla armorsnake za pomoc w problemie

Rydzio (11-02-14)

Rydzio's Avatar
    Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Gdańsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    1.9TDI BLS
    Podziękował
    41 razy

Domyślny

Dzięki Panowie, zabiorę się za to w weekend i w razie czego będę dopytywał, ale już teraz pomogliście.

Emaxxxo's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2013
    Miasto
    Wadowice
    Auto
    Ford Mustang 5.0 V8
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Witam wszystkich. Piszę ponieważ mam problem, dość spory..
    Posiadam zwykłą przedliftową wersję A3 8L, moja pompka centralnego zamka to: 8LO 862 257 G.
    Niestety nie posiadam żadnego alarmu, tylko zwykła centralka, która ostatnio nie działa!
    objawy w moim samochodzie: Od dawna mam problem z zamykaniem się szyby kierowcy, myślalem że to silniczek szyby lecz jednak to nie to, brak oświetlenie wewnątrz samochodu,.
    Tu moje pytanie nr 1 : Co zrobić? Czy mogę jakoś sam naprawić ten mechanizm typu przedmuchać,przepsikać itp.?
    Pytanie numer dwa: Chcę zamontować u siebie autoalarm, mam iść do faceta od autoalarmów, wgra mi jakiś swój, a później mogę to zaprogramować w ori pilot? Jak do tego podejść..
    Z góry dziękuję za odpowiedź, chętnie klikam pomógł..
    Zadaje dziecinnie proste i laickie pytania wiem, ale jestem kompletnie zielony w tych cholernych pompkach itp..
    Pozdr
    Ostatnio edytowany przez Emaxxxo - 16-02-14 o 09:22

matek600's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2012
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi S3
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Jakieś fatum,ostatnio wszystkim pompki siadają Miałem identyczne objawy,zaraz po tym padła pompka.Wyciągnij ją i zobacz czy nie masz wody w niej,u mnie pomogła jedynie wymiana na nową.Jak jej nie naprawisz to się odezwij bo mam kilka z literką K i G czyli pod pilot

Data dołączenia
    Feb 2014
    Miasto
    Kowal
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV

Domyślny centralny

Witam proszę się nie denerwować, ale dopiero od wczoraj mam swoją Audi rocznik 2000, 1,9 TDI
    mam kluczyk scyzoryk (jeden;/) i zamyka tylko lewe drzwi i bagażnik, a prawe nie. Nawet z kluczyka nie mogę zamknąć ani otworzyć tych prawych, tylko ręcznie. Jak np otwieram i wsiadam to słyszę z tyłu tak jakby silniczek cały czas próbował. Co mogę z tym zrobić? i czy mogę dorobić kluczyk?

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Bielsko Biała/Gliwice/Tarnowskie Góry
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Centralny zamek w 8L jest sterowany pneumatycznie, czyli do każdego zamka idzie przewód ciśnieniowy, jak pompka pompuje to w przewodach jest ciśnienie, jeśli pompuje za długo, tzn ze nie moze nabić odpowiedniego ciśnienia, a jeżeli przy tym wszystkim nie otwierają Ci sie drzwi pasażera to sam sobie odpowiedz na pytanie gdzie szukać nieszczelności. Pozdrawiam

Strona 104 z 152 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania