Klima zalacza się teraz bo w dzień powyżej 5 jest mały chodzi duży nie chce na krótko sprawdzałem wtyczki wyciągnąłem i pod aku bezpośrednio ale w środku nie chłodzi podsumowanie muszą być one oba sprawna aby klima chodziła normalnie???
Klima zalacza się teraz bo w dzień powyżej 5 jest mały chodzi duży nie chce na krótko sprawdzałem wtyczki wyciągnąłem i pod aku bezpośrednio ale w środku nie chłodzi podsumowanie muszą być one oba sprawna aby klima chodziła normalnie???
|
takie małe sprostowanie ostatnich postów, bo widze ze herezje zaczynacie opowiadać:
-sprężarka właczy sie mimo np uszkodzonego ktoregoś wentylatora lub nawet obydwu.
-jeśli włączona jest klimatyzacja i jest wszystko sprawne to powinna pracować sprężarka i dwa wiatraki na 1 biegu.
-oczywiscie klima nie włączy sie jak temp ponizej +5stopni
jeśli jest inaczej niz powyzej to coś jest uszkodzone/brak odpowiedniego napiecia
nie bedzie działać, nie ma wpływu na działanie układu
Ale czy jest możliwość ze nie chłodzi przez to ze nie działa duży witrak
Witam. Mam maly problem z klima. Podejrzewam , ze pada sprezarka. Mianowicie:
Klima sie wlacza tzn sprezarka i chlodzi normalnie ale niesamowicie glosno pracuje(rzezi). Mechanik powiedzial , ze moga byc to lozyska no albo raczej sama sprezarka sie konczy. Slyszalem ze w a3 i golfie to dosc powszechny problem jesli chodzi o sprezarki.
Czy mozna podejrzewac same lozyska ze sie "dra" czy raczej bedzie to konczaca sie sprezarka.
Jesli sama sprezarka to prosze , powiedzcie mi czy jest opcja jej regeneracji ? czy lepiej kupic oryginalna uzywke? No i wogole ile taki biznes jest wart bo powiem szczerze ze ja praktycznie klimy nie uzywam no ale chcialbym to zrobic i nie wiem czy lepiej regenerowac czy kupowac uzywke . Ma ktos jakies doswiadczenia?
PS: zapytam jeszcze o 1 rzecz by nie zakladac nowego tematu. Czy rozrzad w A3 po lifcie w silniku 1.6 jest bezkolizyjny w przypadku zerwania paska?
Tak jest jak kolega napisał na plusie 5 ' klima zalacza się mały witrak tylko chodzi duży uszkodzony w środku ciepło nie idzie nic zimne
Czynnik wymieniony przed zimą sprawdzony w serwisie ze trzyma i ze szczelny
- - - Aktualizacja postu - - -
Wogole nie chłodzi nie było możliwości sprawdzenia po nabyciu bo temp spadła później poniżej zera nabijane w grudniu
obwa wiatrzczki kreca sie razem wszystko jest niby ok ale jak nie mrozilo tak nie mrozi i znow wracam do punktu wyjscia bledow brak
panowie jest 3 stopnie zalacza sie sniezynka czy musi byc magincze 5 aby chlodzilo????
bo juz głupieje
Mam problem a zarazem pytanie.Kupiłem swoją a3 bez działającej klimy,sprzedający zapewniał brak czynnika ale wyszło potem na tym że nie ma tego przewodu (wysokociśnieniowego?) No ale w piątek jestem umówiony na oględziny wstępne .Wczoraj znajomy twierdził jak przez dłuższy czas klimatyzacja nie była używana może się kompletnie popsuć i koszt naprawy będzie wysoki prawda ? I jeszcze pytanie , gdzie znajduję się czujnik temperatury zewnętrznej bo u mnie siarczyste mrozy , pokazuje -50 stopni![]()
czujnik tem zew powinien być w dokładce zderzaka patrząc na przód auta z prawej strony (mniej więcej w okolicach prawego halogenu chyba że nie masz halogenów to tez mniej więcej w tym miejscu)
Jeżeli nie było w ogóle przewodu i sprężarka była otwarta to prawdopodobnie będzie do wymiany, ale trzeba sprawdzić może nie będzie tak źle. I dodatkowo cały układ do płukania.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)