|
Witam wszystkich serdecznie, mam problem z silnikiem 2.0 TFSI CDL 272KM, mianowicie po wymianie turbiny przyszedł czas na montaż wastegate, problem w tym ze nie wiem jak był ustawiony wcześniej czy jest jakieś lekarstwo na ten problem? Jak można ustawić to Vagiem?? Z góry dziekuje
Ja bym chyba skręcił z lekkim napieciem gruszki i zrobil logi. Od spodu chyba zawsze mozna przeregulowac jak bedzie lipa.
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
a zauwarzyles o czym jest ten temat czy piszesz gdzie popadnie ?
Jestem w trakcie modzenia mojego CCZA i mam kilka pytań.
Chce w nim osiągnąć na początek okolice 350km i 450N.
Chodź nie wiem czy w przyszłości nie będę chciał jeszcze coś więcej.
Kupiłem już turbo K04
Jestem umówiony na wydech i tu mam pytanie czy robić w całości 3" czy lepiej DP 3" a resztę 2,7".
Dodam że wydech będzie na dwóch tłumikach i ze sportowym katalizatorem.
Zależy mi tez żeby wydech miał zapas na ponad 400km bo nie wiem czy w przyszłości nie zapodam większego turbo.
Jaki zapodać Intercooler. Myślę nad tym z S3 z metalowymi bokami. Tylko pytanie do jakiej mocy on wystarczy?
Czy może lepiej od razu zapodać coś o większej wydajności?
Ostatnio edytowany przez Jarol - 05-03-14 o 13:01
witam, moderator przerzucił mi temat tutaj, myślałem ze w vagu można coś zrobić, np, porównać ciśnienia lub itp, w końcu komputer silnika musi być jakoś ustawiony.
Jarol wsadz całe 3" od razu, ma być full 3" wydech.
Cooler lepiej zapodaj jakiś customowy będzie sporo wydajniejszy jak seryjny eskowy jeśli planujesz więcej jak 400PS ale nawet pod 360PS przyda się jakiś custom zrobiony u typków którzy ogarniają Ci wydech.
jeśli będzie dobrze wyciszony tłumikami przelotowymi to nie będziesz miał za głośno a Ic tak jak kolega piszę wal na front jakiś większy by dobrze chłodził...
Spawanie kwasu doloty,wyloty itp... mechanika samochodowa...http://www.demcar-customs.pl http://www.facebook.com/pages/Dem-Car/558007140883770
Jarol przy 350PS takie 2,5" zacznie Ci gwizdać na tyle głośno że zaczniesz się wkur wiać więc posłuchaj się mnie i leć na grubo z 3" i customowym IC. Tu nie ma co gdybać, trzeba działać jak pisze, sprawdzone i niezawodne porady.
There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)