Strona 45 z 73 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 441 do 450 z 728

Temat: Problem z odpalaniem

Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Bialystok
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL

Domyślny

Witam. Niestety problem z odpalaniem auta dopadł również moją A3. Jednak u mnie wygląda to trochę inaczej. Problem występuje rano ( po nocy w garażu) lub po paru godzinach postoju. Po przekręceniu stacyjki (czekam aż zgasną wszystkie kontrolki) auto ładnie odpala, równo pracuje i po dosłownie 5-10 sekundach nagle gaśnie. Gdy próbuje dodać gazu to auto gaśnie natychmiast. Po ok. 15-20 próbach auto odpala i problem znika na kolejne pare godzin. Dodam, że mam LPG i próbowałem startować i z benzyny, i z gazu za każdym razem sytuacja jest identyczna. Wyczytałem w tym wątku, że może to być problem z masą. Więc przeczyściłem klemy i na wszelki wypadek podładowałem akumulator.
    Niestety nic to nie dało. Ktoś jeszcze pisał, że jest gdzieś kabel masowy podczepiony do skrzyni biegów lub silnika. Może ktoś podpowiedzieć w którym to miejscu lub ewentualnie foto z zaznaczeniem? Na równi z tym problemem zauważyłem również że podczas jazdy wskazówka prędkościomierza jest jakby opóźniona. Gdy zahamuje do 0 km/h dopiero po pewnym czasie wskazówka wraca na zero. Może ktoś miał z tym problem? VAG-owałem auto przed odpaleniem rano i pokazywało tylko bład 537-regulacja lambda poza specyfikacją. Po paru nieudanych próbach pokazało już błedy 522-czujnik cieczy chłodzącej G 62 nieprawidłowy sygnał no i najbardziej martwiący błąd 1177 moduł sterujący silnikiem uszkodzenie. Po wykasowaniu i odpaleniu auta błędów już nie ma. Powracją dopiero wtedy gdy znowu pojawia sie problem z odpaleniem. Dzisiaj podczas odpalania pojawiły się jeszcze takie jakby strzały w komorze silnika podczas próby odpalania przy dodawaniu gazu.
    Ostatnio edytowany przez glowak - 28-02-14 o 05:57

brasilia's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2011
    Miasto
    Uniszowa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez ChEsTeR Pokaż post
    ja mam cos takiego ze jak odpale auto i podjade np o sklepu zrobie zakupy i jak chce odjechac to mam zonka auto nie chce odpalic myslalem ze to swiece wymienilem znowy tak sie dzieje po jakis 10 min jak auto stoi odpala bez problemu a przed te 10 min to moge sobie probowac odpalac nie wiem co sie dzieje dzis auto na kompa podlacze
    mam tak samo, na zimnym super odpala a na rozgrzanym czasem (nie zawsze) nie odpali za chiny. Mogę kręcić i kręcić i nic... Czekam aż silnik sie schłodzi i odpala od strzała pompę słychać ciśnienie podaje 3 bary... Mam zagazowany silnik 1.8T AGU. Kiedyś miałem problem z odpalaniem bo parownik sie posypał i puszczał gaz wężem podciśnienia do kolektora dolotowego co skutkowało brakiem powietrza przy zapłonie. Problem z odpalaniem występował wiec rano i czuć było gaz. Po wymianie parownika było ok, do teraz tzn 10 tys. km później. Nie mam pojęcia ocb. Czy winna jest pompa czy co

Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Bialystok
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez glowak Pokaż post
    Witam. Niestety problem z odpalaniem auta dopadł również moją A3. Jednak u mnie wygląda to trochę inaczej. Problem występuje rano ( po nocy w garażu) lub po paru godzinach postoju. Po przekręceniu stacyjki (czekam aż zgasną wszystkie kontrolki) auto ładnie odpala, równo pracuje i po dosłownie 5-10 sekundach nagle gaśnie. Gdy próbuje dodać gazu to auto gaśnie natychmiast. Po ok. 15-20 próbach auto odpala i problem znika na kolejne pare godzin. Dodam, że mam LPG i próbowałem startować i z benzyny, i z gazu za każdym razem sytuacja jest identyczna. Wyczytałem w tym wątku, że może to być problem z masą. Więc przeczyściłem klemy i na wszelki wypadek podładowałem akumulator.
    Niestety nic to nie dało. Ktoś jeszcze pisał, że jest gdzieś kabel masowy podczepiony do skrzyni biegów lub silnika. Może ktoś podpowiedzieć w którym to miejscu lub ewentualnie foto z zaznaczeniem? Na równi z tym problemem zauważyłem również że podczas jazdy wskazówka prędkościomierza jest jakby opóźniona. Gdy zahamuje do 0 km/h dopiero po pewnym czasie wskazówka wraca na zero. Może ktoś miał z tym problem? VAG-owałem auto przed odpaleniem rano i pokazywało tylko bład 537-regulacja lambda poza specyfikacją. Po paru nieudanych próbach pokazało już błedy 522-czujnik cieczy chłodzącej G 62 nieprawidłowy sygnał no i najbardziej martwiący błąd 1177 moduł sterujący silnikiem uszkodzenie. Po wykasowaniu i odpaleniu auta błędów już nie ma. Powracją dopiero wtedy gdy znowu pojawia sie problem z odpaleniem. Dzisiaj podczas odpalania pojawiły się jeszcze takie jakby strzały w komorze silnika podczas próby odpalania przy dodawaniu gazu.
    Problem rozwiązany. Jeżeli kogoś to interesuje to wymieniłem dwa czujniki temperatury. Rzeczony g62 4pinowy, który znajduje się przy tylnej części silnika i 2 pinowy przy przedniej części silnika. Auto zaczęło normalnie odpalać.

jaroskorpion's Avatar
    Data dołączenia
    May 2012
    Miasto
    koszalin
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Witam ,mam podobny problem a mianowicie .Zatankowałem auto bo było na dolnej rezerwie .Pojechałem na ryby zaraz po tankowaniu.Po powrocie do auta po jakichś 3 h kręcę i kręcę nie chce odpalić .Chyba za 8 razem odpala.W czasie jazdy normalnie się zachowywała .W dniu następnym odpalam z rana normalnie ale na fajrant w pracy znowu to samo.Świece sprawdziłem ,wymieniłem filtr paliwa który aż czarny był w środku.Dolałem 98 5 litrów odpaliłem i chodzi .Doszło do temperatury 90 stopni więc wyłączyłem .Niestety ponownie nie dała się uruchomić mimo kręcenia aż aku siadł.Odstała jakieś 4 h odpałiła normalnie ale śmierdziało z tłumika jak skiszona woda i pluła czarną wodą .Czujnik temp z tyłu silnika wymieniałem w zeszłym roku plus nowy kruciec.Pompę słychać pracuje.Dolałem jeszcze 98 na shelu i normalinie śmigała ,bez zająknięcia .Gaszę i znowu kicha .Co jest bo vaga jeszcze nie kupiłem i nie mogę sobie poradzić

- - - Aktualizacja postu - - -

Witam temat rozwiązany,mianowicie po podpięciu do kompa wywalił błąd 16487 za wysoki sygnał .Jest to miernik masy powietrza czyli przepływomierz powietrza za filtrem powietrza.Wyczepiłem wtyczkę i odpala od ręki.Tak więc zostaje mi zakupić nowy ale cemy o zgrozo wysokie .Może ktoś podać namiary na sprawdzony typ do mojęj agnieszki ale nie za drogi? Będę wdzięczny
    Ostatnio edytowany przez jaroskorpion - 28-03-14 o 14:37

Mazowieckie dmdash's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Radom
    Auto
    AUDI A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    183 razy

Domyślny

Wymy problem mam. W zime rzucila moja a3 palenie, wymienilem swiece, kable i cewkę. Wszystko wrocilo do normy. Ale odkad stawiam auto na wjezdzie, jest pochyl (tyl w gorze, przod w dole) nie moge odpalic a3. Dopiero za 3, 4 czy 5 razem zapala. O co chodzi?
    There's only one word you need to know. Low.

Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Częstochowa
    Auto
    Audi A3 LPG BRC
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUQ

Domyślny

witam. U mnie ciężej pali z samego rana na zimnym silniku. Muszę trochę pokręcić żeby zapalił dłużej niż zwykle to bywa. Jak juz załapie jest ok.W trakcie dnia pali normalnie. Mam instalacje LPG.
    Wymieniłem świece bosha. W komputer nie lukałem jeszcze. Czy miał ktoś podobny problem. 3 dni będę gasił na benzynie i zobaczę czy jest jakaś różnica.

Furiat's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2012
    Miasto
    Kraków
    Auto
    LEON FR ARL
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Witam,
    niestety nadal występują u mnie problemy z odpalaniem po nocy/dłuższym postoju. Na ciepłym silniku pali od strzała. Wymieniłem pompe paliwa, filtr paliwa, przekaźnik od pompy paliwa, zamontowałem zaworek wrotny. Już kończą mi się pomysły co może być nie tak. Nagrałem dziś krótki filmik jak to wygląda:

Z góry dzięki za pomoc.

Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Częstochowa
    Auto
    Audi A3 LPG BRC
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUQ

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Furiat Pokaż post
    Witam,
    niestety nadal występują u mnie problemy z odpalaniem po nocy/dłuższym postoju. Na ciepłym silniku pali od strzała. Wymieniłem pompe paliwa, filtr paliwa, przekaźnik od pompy paliwa, zamontowałem zaworek wrotny. Już kończą mi się pomysły co może być nie tak. Nagrałem dziś krótki filmik jak to wygląda:

Z góry dzięki za pomoc.

Kolego masz LPG ?pytam bo nie zwrocilem uwagi. Jesli tak to masz tak samo jak bylo u mnie. Jak odpiszesz to ja odpowiem co bedzie nie tak. Jesli nie masz instalacji LPG to nie pomoge.

Furiat's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2012
    Miasto
    Kraków
    Auto
    LEON FR ARL
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Planuje założyć LPG ale jeszcze nie posiadam instalacji. Z ciekawości co było nie tak u Ciebie?

Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Częstochowa
    Auto
    Audi A3 LPG BRC
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUQ

Domyślny

U mnie reduktor padal. Jazda norma ale takie same objawy przy odpalaniu na zimnym. U Ciebie sorawdzilbym parametry pompy paliwa na kompie. Pompa na zimnym daje wiecej paliwa a na cieplym mniej i moze poczatek konca pompy. Swiece tez wymien jesli tego nie robiles. Ostatnia rzcecz to zawor zwrotny.

Strona 45 z 73 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania