posędziuję trochę
1. glinka OK, nie poleciłbym innej początkującemu; uwaga: glinka żółta, bo ValetPro ma też jeszcze dwa inne modele od niedawna
2. nie znam cleanera Poorboy'sowego, ale Duragloss jest OK
3. lepszą parę zaproponował GzylFK 1000 Hi-Temp śmierdzi, Collinite #476s również nie jest pachnidłem; brak przyjemności z woskowania w przypadku tych dwóch
4. plastiki zewnętrzne, więc tu lepszą propozycją jest budżetowy Shiny Garage Jet-Black Exterior Trim Restorer303 Aerospace jest świetny pod maskę i do wnętrza, przy kontakcie z wodą spływa natychmiast, więc na zewnątrz się nie nadaje; i odwrotnie - produkt SG się nie nadaje do stosowania wewnątrz
5. APC - nie wiem co ludzie widzą w produkcie Nielsena, to jeden ze słabszych APC i z tej pary VP Classic APC to dużo lepsza i ładniej pachnąca propozycja; nada się również do wnętrza; na zewnątrz do odszczurzania, pod maskę, na zawiasy to poleciłbym Shiny Garage Red Devila
6. remis, bo król jest tylko jeden - Meguiar'szarówno PB Trim Restorer jak i Nielsen Brillance są dobre do zdjęć
a po 1. deszczu ich praktycznie nie ma
7. w środkach z butelki a nie tzw. jednorazowych (te jednorazowe są lepsze, np. GTechniq, Gyeon, Aquapel) polecam Carlack GLASS FINISH Sealant & Aqua Repellant; Rain-X też jest ok, ale aplikacja była mniej przyjemna
8. VP Bilberry jest ok, fajnie pachnie, choć ja teraz trafiłem na coś znacznie przyjemniejszego, Shiny Garage Monster Wheel Cleaner, który jest skuteczniejszy od Shiny Garage EF Wheel Cleanera (testowałem);
w Waszych zestawach brakuje też:
- tar removera, królem jest Prickbort Mac
- deironizatora do felg, czyli CarPro Iron X
- a z szamponów polecam Duraglossa (wiśniowy, fajna piana)