750+50g tak ja mam napisane, czynnik r134a czy jakoś tak![]()
750+50g tak ja mam napisane, czynnik r134a czy jakoś tak![]()
Audi A3 8L AHF+ 3d
-chip
-egr out
-kat out
-18" sline
Czarna bestia
|
Zarówno 750 g jak i 800 g jest prawidłowo. Ale lepiej jest dać 800 bo po kilku miesiącach ubędzie.
Maszyna Bosch w trybie automatycznym daje 775 g.
A więc tak, pomierzyłem napięcie na kostce 10 pinowej i oto wynik
Mierzyłem z samego rana, jutro powtórzę pomiar, bo mogłem coś pomieszać, w każdym bądź razie włączanie klimatyzacji nie powoduje nic.
W samodiagnozie climatronic pokazuje napięcie na sprężarkę 14v...
Audi A3 8L AHF+ 3d
-chip
-egr out
-kat out
-18" sline
Czarna bestia
Pany słuchajcie. Mam nabitą dziś klimę- słabo chłodziła po 7 miesiącach od nabicia. Mam 750 gram czynnika, jednak klima bije tylko do 10 stopni, na maszynie przy teście pokazuje, że sprężarka daje ciśnienie poniżej 10barów... Powinna dawać między 10 a 15 z tego co wiem. Gdzie szukać usterki??? Klima podobno szczelna- kumpel UV sprawdzał... Proszę o rady, bo chcę mieć klimę jak miałem w starym passku B4- chłodziła na 3 stopnie
Druga rzecz- poprzednio nabijałem klimę 1 października 2013- do dnia dzisiejszego ubyło 150gramów- to jest ok??? Proszę o pomoc![]()
Ciśnienie w porządku. Przy obecnych temperaturach zewn. moze byc poniżej 10 bar. 150 g ubytku od pazdziernika to troche sporo ale tragedii nie ma. O co chodzi z ta temperaturą? Dopiero od 10 stopni na zewnątrz się włącza?
Wysłane z S3
10 stopni mi dmuvha z nawiewow- to nie jest ok wynik, gdzie szukac problemu?? zawor rozprezny klimy?
U mnie jest tak ok 2 stopnie. Generalnie powinna wynosić od 2 do 7 stopni przy dużych upałach.
Jeżeli ciśnienie w obwodzie wysokiego ciśnienia masz ok 8-10 bar, a po stronie niskiego spada do ok 2 bary to zawór raczej jest w porządku.
W sumie powinno być wszystko ok. Nie ma błędów na klimatroniku? Oba wentylatory kręcą się? Skraplacz przed chłodnicą nie jest bardzo zanieczyszczony? Klapa mieszająca powietrze działa?
Mów co mam robićmaszynę do klimy mamy u kumpla, więc może to zrobimy
bo słabo chłodzi
- - - Aktualizacja postu - - -
Byłem u gościa- mówi, że klima chodzi super. Na wysokim mam niecałe 10bar, a na niskim 2 bary. O której klapie mówisz??? Jak ją sprawdzić???
Dziś już chłodziła na 6,2 stopnia![]()
Witam,
Model mojej sprężarki to 1J0820803B, natomiast mam możliwość kupna na allegro modelu 1J0820803K. Czy między tymi modelami jest duża różnica?
Witam,
Model mojej sprężarki to 1J0820803B, natomiast mam możliwość kupna na allegro modelu 1J0820803K. Czy między tymi modelami jest duża różnica?
Nie ma znaczenia. Tylko po lifcie różni się wtyczką
Wysłane z S3
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)