U mnie właśnie tak odpalała jak przepławka poszła .Odepnij przepływomierz powietrza i odpal bez niego .
U mnie właśnie tak odpalała jak przepławka poszła .Odepnij przepływomierz powietrza i odpal bez niego .
|
Przepływomierz też mam nowy na gwarancji jeszcze. Ale dla pewności sprawdziłem - odpiąłem - nadal problem z odpaleniem :/ już nie wiem co to może być.
kolego powiem Ci tak u mnie jest to samo ( było ) do tego czasem spadek mocy teraz już stoi u mechanika i tak troszkę długo trosze się sporo rozebrało i okazało iż jedna taka panewka korbowodu z taka stpką korbowodu poszły się .. przez co przyciera sie rusza i blokuje .. wiec gdy zle sie ustawi to autko nie chce odpalichmm tak mi mechanik odpowiedzia wiec może masz to samo ??
Witam,
Panowie ostatnio sprawdzalem troche rzeczy
dlaczego auto jest takie zamulone i duzo pali.
Zrobilem logi,sprawdzilem szczelnosc
dolotow,odmy. Przeczyscilismy
przepustnice,cisnienie paliwa sprawdzone daje 3bary,wymienione kilka
wezykow przy silniku,wszystko w jak
najlepszym porzadku,poza przeplywka po tym
gdy ja podmienilismy auto zostalo jakby
odmulone.
Kilka dni pozniej proboje odpalic samochod a
tu wielkie oczy bo sie poprostu nie da,aku
sprawne,auto kreci, po jakiejs 20 minutowej
probie sie udalo,auto nie moze jakbys zlapac
wysokich obrotow i dlawi sie ma niskich i
gasnie. Tak jak by cos zalewalo auto. Jaka moze
byc przyczyna? Ktos jakies propozycj
Witam, mam taki problem moje auto pali bez problemów na zimnym silniku a gdy silnik jest ciepły i chce go odpalić musi trochę pokręcić żeby złapał. Wie ktoś jaka jest przyczyna?
Nadal nie uporałem się z problemem. Tym razem wymieniłem świece. Pożyczyłem na próbę cewki od kolegi. Nic nie pomaga :/ Czy możliwe, że program był pisany jak była "padająca" pompa i teraz po wymianie pompy na dobrą przy odpalaniu świruje(za dużo paliwa daje albo coś w ten deseń)? bo kurde już brak kompletnie pomysłów co dalej robić i jak sprawdzać. (dla tych co nie czytali tematu wstecz: auto po nocy/długim postoju ma problemy z odpaleniem, na ciepłym silniku pali od strzała. w aucie wymieniona pompa paliwa,filtr paliwa,przepływomierz,cewki,świece,czujnik temperatury, przekaźnik pompy paliwa, został założony zaworek wrotny)
Witam Panowie, moje pytanie będzie dotyczyć silnika ASZ, który gorzej mi odpala przy temperaturach powyżej 15 Stopni, niezawsze ale często, tak na półtora obrotu. Przy niższych(<15), koło zera pali na strzał (pół obrotu)ł. Wymieniłem czujnik G6/G62 na oryginalny. Macie jakieś podejrzenia?
Chciałbym ponowić pytanie o moje A3.
Problem wciąż nie jest rozwiązany, od miesięcy, auto stoi w większości w garażu.
Nie mogę odpalić (poprawnie) silnika.
Odpali zawsze, ale w większości po długim kręceniu- wtedy jest jakby "zalany", ma problem z wkręcaniem na obroty.
Auto czasem odpali dobrze za 5, czasem za 10 razem, bywa ze i za 1 się uda, wtedy silnik zakręci dwa razy i auto śmiga jak powinno. - loteria.
Czujnik położenia wału G28 wymieniony, czujnik temperatury również.
Mam błąd sporadyczny G28.
Pompka paliwa sprawdzona, paliwo jest.
Zauważyłem, że z wydechu dochodzą dziwne dźwięki przy dodawaniu gazu.
Czy może być to spowodowane uszkodzonym katalizatorem, jak to się ma do odpalania?
Powinienem sprawdzić przepływomierz powietrza, może Lambde?
Ktoś może ma jakieś sugestie dotyczące mojego pytania?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)