Tak właśnie sprawdziłem. Ale ile ja się namęczyłem żeby do tego dojść, dopiero znalazłem schematy i zobaczyłem, że napięcia na kompresor nie będzie puki f163 nie będzie zwarte... Więc u mnie padł czujnik ciśnienia i termowyłącznik![]()
Tak właśnie sprawdziłem. Ale ile ja się namęczyłem żeby do tego dojść, dopiero znalazłem schematy i zobaczyłem, że napięcia na kompresor nie będzie puki f163 nie będzie zwarte... Więc u mnie padł czujnik ciśnienia i termowyłącznik![]()
Audi A3 8L AHF+ 3d
-chip
-egr out
-kat out
-18" sline
Czarna bestia
|
Witam.
Nie mam napięcia na sprężarce, czy może ktoś posiada schemat elektryczny klimatyzacji ?
Audi A3 1.9TDI
(110 KM / 235 Nm)
Panowie,
przejrzałem wątek i nie mam pewności co może być przyczyną moich problemów.
po włączeniu słychać pyknięcie pod maską, słychać minimalnie głośniejsze obciążenie silnika, klima zaczyna chłodzić jednak po kilku minutach dochodzi spod maski takie jakby stukanie. Otwarłem więc klapę i widać że silnik się "męczy" przy okazji, bo drży i słychać charakterystyczne pukanie sprężarki od klimy. (mogę nagrać filmik)
Okazało się to przy zakupie auta i dobrze, że wtedy udało się wywołać problem dzięki czemu zszedłem z ceną jednak sprężarkę trzeba naprawić. Bo się zrobiło ciepło a nie chce używać klimatyzacji w takim stanie.
pompka:
SD7V16
R134a
1JO 820 803 A
A3 1.8 98'
Wyprzedzając pytanie, była nabijana.
Czy ktoś może coś podpowiedzieć ?
Jeśli sprężarka do wymiany to jaką wybrać najlepiej bo widziałem sporo tych z oznaczeniem F (ale one są o wersji z turbo) i podobno mają minimalnie różne rozmiary.
Możliwe że sprzęgło pada. W takim wypadku nie ma potrzeby wymiany całej sprężarki. Takie szarpanie może się też zdarzyć jak któryś z czujników szwankuje.
Wysłane z S3
Audi A3 8L AHF+ 3d
-chip
-egr out
-kat out
-18" sline
Czarna bestia
Zyziek (25-05-14)
Pomoże mi ktoś z moją klimą? Raz działa raz nie...Gdy nie działa to mam błąd 22.1 a gdy działa to jest 22.3. O co to może chodzić ?
U mnuie sprawa wyglada nastepujaco. Przy ostatnim zalaczeniu klimy cos zaczelo niemilosiernie glosno piszczec cos w stylu slizgajacego sie paska ale gdy wylaczylem nie przestalo. przy kolejnym uruchomieniu to samo dopiero na trasie przy zalaczeniu przestalo ale klima nie chlodzi :/
Na postoju przy wlaczeniu klimy jest ruch na obrotach wiec wydaje sie ze sie zalacza, wentylatury roniez dzialaja. Sprawdzalem tez zaworki i jest cisnienie takze klima nabita(tak mysle) bo nie wydaje mi sie zeby nagle przestala dzialac z braku gazu ale moge sie mylic. Nie wiem juz co moze byc nie tak jakies sugestie?
Ok juz wiem. Sprzegielko mi sie rozsypalo :/ Nie wiedzialem co jest bo go nie bylo dopiero porownalem ze sprezarka kolegi. Wiec teraz musze sie tym zajac i jak to wyglada? Da sie wymienic na nowe czy raczej trzeb nowa sprezarke? Wymienial ktos?
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)