Pewnie ze sie da. Nawet nie musisz przewodów odkręcać.
Wysłane z S3
Pewnie ze sie da. Nawet nie musisz przewodów odkręcać.
Wysłane z S3
|
U mnie trochę inna bajka..
Auto z odpaloną klimą chłodzi fajnie.. ale w porównaniu z tym co miałem wcześniej (Opel Vectra C) to klima w Audi jest lipa totalna. Nabijana, odgrzybiana w tym roku, szczelna według kumpla który to wszystko ogarniał.
Co innego jeszcze, przy wyłączonej klimie, przy temperaturze na LOW z nawiewów bije ciepłe powietrze. W każdej tak jest?
jednak lipa u mnie sie walek ukrecil i dlatego nie mam sprzegielka bo gdzies je zgubilem w czasie jazdy. takze mam sprezarke do wymiany :/ Kolejne kilka stoewk do tylu :/
Prawidłowo działająca klima w A3 daje rade przy 40 stopniach na zewnątrz.
Jakie cisnienia są w układzie? Skraplacz nie jest zabrudzony bardzo?
Wysłane z S3
Nie wiem co i jak się ma ze sobą. Jak kumpel mi ogarniał nabijanie i odgrzybianie klimy to mówił, że wszystko jest malina i wgl.
Dziś z ciekawości dzwoniłem do niego, czemu na nawiewie na LOW wieje ciągle ciepłym. Mówił żebym zajechał, ale wspominał coś o zapadce od nagrzewnicy, która się nie zamyka.
No moze byc tak ze klapa sie nie przestawia. Trzeba sprawdzić vagiem.
Wysłane z S3
a mi nikt nie pomoze ? ;/
Witam,
Problem rozwiązany.
Przyczyną braku napięcia był uszkodzony termowyłącznik klimatyzatora F163 (numer OEM 191919369A). Pomogło zamostkowanie przelacznika.
Przełącznik ma za zadanie wyłączyć klimatyzacje jeśli temp wody osiągnie 119 stopni (przełącznik ten znajduje się na rurze wody przed czujnikiem g62, bliżej chodnicy, na rurze wody) Przełącznik uszkodzony i cały czas wysyła sygnał o przegrzaniu silnika
Pozdrawiam,
AndrzejHG
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)