Witam czy mogę na sprężarkę dać 12v? i zobaczyć czy działa czy sie uszkodzi cewka?
Witam czy mogę na sprężarkę dać 12v? i zobaczyć czy działa czy sie uszkodzi cewka?
|
Cewka nie ma biegunowości.
Audi A3 8L AHF+ 3d
-chip
-egr out
-kat out
-18" sline
Czarna bestia
Witam. Klime dziś nabiłem i nie chłodzi wogóleSzczelność sprawdzona i jest dobra, sprężarka włącza się i chodzi, czyjnik na wężu aluminiowym sprawdzałem i gdy go odłącze klime rozłączy po podłączeniu włącza spowrotem kompresor. Wentylatory chodzą, węże ciepłe. Co mogę jeszcze sam sprawdzić i co może byc przyczyna? Audi a3 8l, 1998r, 1.9 110 KM
Skoro sprezarka włącza się i węże ciepłe to może nie działać zawór rozprezny. Trzeba sprawdzic cisnienia. Ewentualnie wielowypust na sprzegle obrobiony i naped nie przechodzi na sprężarkę.
Wysłane z S3
Xxxxx
Andrzejhg
Przyczyną braku napięcia był uszkodzony termowyłącznik klimatyzatora F163 (numer OEM 191919369A). Pomogło zamostkowanie przelacznika.
Hej kolego, możesz wstawić foto bo mam podobny problem ale nie mogę zlokalizować tego czujnika, chyba że polifcie są gdzieś indziej?
Witam, bylem nabic klime bo nic nie wialo chlodem, klima nabita i dalej nie chlodzi - podpial pod kompa wyskoczyl blad od silniczka sterowania obiegiem zew/wew. i mowil zebym najpierw to ogarnal, no to wyciagnalem poczytalem ladnie skleilem to kolko ktore lubi pekac i dziala ladnie sterowanie, a dalej nie chlodzi. A sytuacja wyglada tak ze podczas wlaczania sniezynki obroty podskakuja na moment(przez to wydawalo mi sie ze sprezarka dziala, ale chyba jednak nie dziala bo nie pstryka) wentylator maly rowniez sie nie kreci (kreci sie jedynie jak zalaczy sie duzy zeby schlodzic silnik i pracuja przez chwile oba), i tu moje pytanie jak podlaczyc sprezarke na krotko, naczy wiem ze kablem do akumulatora ale ktory pin odpowiada za sterowanie czy cos?
Edit: Z ciekawosci zmostkowalem ten termo-wylacznik co jest porzed czujnikiem temp. silnika na rurze od chlodnicy i zaskoczyla sprezarka i wentylatory, chociaz sprezarka tak troche chalasuje, nie wiem czy to normalne, glosno nie ale slychac ja pod maska jak sie wlaczy.
Ale najwazniejsze ze zima w aucie![]()
Ostatnio edytowany przez IksDe456 - 09-06-14 o 17:54
Niestety u mnie w polifcie nie ma termo-przełącznika o którym koledzy piszecie, szukałem i nic nie znalazłem, ale w dodatku oprócz tego, że za niskie napięcie idzie do sprężarki( ok.8,8V) dzisiaj wywaliło mi bezpiecznik 7,5A na pozycji 5 w skrzynce bezpieczników, co spowodowało brak działania (w ogóle zasilania) na klimatroniku. Po paru godz. szukania w instalacji od samej skrzynki okazało się że zwarcie jest w samym czujniku wysokiego ciśnienia, poprzez który pewnie i nie włącza kompresora. Jeśli jest inaczej i się mylę poprawcie koledzy.
Witam, nabiłem dzisiaj klimę i wszystko chodzi elegancko. Mam jedno pytanie czy po zgaszeniu silnika normalnym jest że słychać ciche syczenie w okolicach sprężarki? Wcześniej nigdy nie zwróciłem na to uwagi a teraz wymieniłem sprężarkę bo stara miała małą nieszczelność i nie wiem czy ta jest 100% sprawna?
A u mnie jest troszke inny problem z klimą, w grudniu nabijałem i teraz kiedy w końcu zrobiło sie gorąco uruchomiłem klime i nic, dopiero przy 3tyś obrotów coś czuć że delikatniej zimniejsze powietrze z kratek wychodzi ale to delikatnie ze lepiej okno otworzyć, klima sie wlacza bo slychac i obroty nawet delikatnie wzrastają, patrzylem na te sprzegiełko to sie włacza, obstawiał bym na padniętą sprezare chociaż te weze aluminiowe są zimne nawet bardzo ale dopiero jak sie przytrzyma samochod na 3tys obrotach z 10sekund.
Co zrobić najpierw żeby na koszty sie nie naciąć. a3 8l 2002r. 1.8t polift.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)