kupiłem felgi 17 8 cala i szukam oponek najlepiej nowe myślę o Toyo proxes t1 tylko nie wiem czy 225 czy 215 wolałbym te drugie ze względu na nasze drogi.cena coś kolo 1300.może jest coś ciekawszego za tą kasę?
kupiłem felgi 17 8 cala i szukam oponek najlepiej nowe myślę o Toyo proxes t1 tylko nie wiem czy 225 czy 215 wolałbym te drugie ze względu na nasze drogi.cena coś kolo 1300.może jest coś ciekawszego za tą kasę?
Ostatnio edytowany przez David777 - 09-05-14 o 07:56
|
Troszkę zdziwiony jestem opiniami o Conti.. Bo to tez zależy jakie.. Ja mam Conti contact sport 5 i jestem bardzo zadowolony. Może delikatnie za głośne, ale ciężko w nich zerwac przyczepność (AHF seria) . nawet wydaje min się ze lepiej na deszczu niż na suchym
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Ja obecnie mam Dunlop Sport Maxx RT MFS 225/45/17 jezdzi sie rewelacyjnie, oponki ciche wg.producenta 67dB. Auto jak przyklejone do drogi!
P.S nie polecam Falkenow... Masakra kupilem i po tygodniu oddalem bo doslownie wyły, nie szumialy.
Też przymierzam się do zakupu w/w opon. Wg różnych źródeł w necie zbierają one całkiem dobre opinie na tle innych w tym rozmiarze/parametrach. Obecnie docieram Dunlop Sp Winter Sport 205/50R17 93H i mimo ich stopnia zużycia auto prowadzi się bezproblemowo. To jest też jeden z powodów, dla których szukam letnich opon od tego producenta![]()
issey, gdzie i za jaką cenę dostałeś te opony?
Ja smigam na Firestone Firehawk i jestem zadowolony.Sa ciche i dobrze trzymaja sie drogi na suchym jak i na mokrym
Ostatnio edytowany przez saj234 - 10-06-14 o 15:47 Powód: blad
Ja mogę porównać także contiego do dunlopa, ale sport blue, to jednak Conti w głośności przegrywa niemiłosiernie. Odnośnie jazdy na mokrym to porównywalni (ale chyba jednak Dunlop jest ciut lepszy), ale niestety odnośnie jazdy 250+ nie wypowiem sie, b o jeszcze mam skazę do szybkiej jazdy![]()
A co sądzicie o oponach firmy nankang ns 2 ? Lub ns1 ?
Hej,
Dziś byłem u wulkanizatora dopytać w końcu o opony jakie chce kupić. Wspomniałem mu o Dunlopach, na co on mi odradził, ponieważ podobno ostatnio bardzo zeszli z jakością i dużo ma reklamacji, że po krótki czasie zaczynają strasznie być głośne, huczą itp. Czy ma ktoś z Was doświadczenie w tej kwestii?
Czasem opona jest głośna bo bieznik jest taki a nie inny by była przyczepna. Ja się zdecydowałem na nokian zline ale relacje zdam jak przyjdą i zrobię parę km na nich. Na razie polegam ma opiniach z oponeo i racingforum
A3 1.6 => A6 1.8t => Mondeo Mk4 TDCI 163
Prezes Elity =http://www.a3-club.net/forum/showthr...poty-Gliwickie
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)