Strona 111 z 152 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113121 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,101 do 1,110 z 1512

Temat: Pompka centralnego zamka

KamileQ's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2014
    Miasto
    Wieliczka
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Witam mam problem z pompką. Otóż nie działało zamykanie, kupiłem kompresorek, wszystko złożył mi elektryk do kupy. Niby działa, ale przy zamknięciu buczy 15 sekund jak wczesniej, ale klapka od wlewu paliwa zamyka sie i otwiera, zamki w drzwiach juz nie. Co to może byc? Od czego zacząć grzebanie?

szparag's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Konin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    118 razy

Domyślny

Może przewód ciśnienia jest gdzieś pęknięty, ale trudno mi powiedzieć jak te przewody idą ;/

KamileQ's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2014
    Miasto
    Wieliczka
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Chyba bede musiał to komus oddac do roboty bo ja jestem noga od tego :/

BartoszA3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2013
    Miasto
    Podlasie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

Witam, mam pytanko, pisałem już, że mam pompke o nr 8D0 862 257 B, i ciężko takową dostać, a może wie ktoś jakim numerem można byłoby zastąpić taką?

Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Podlaskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    33 razy

BartoszA3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2013
    Miasto
    Podlasie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

Ciężko takową dostać w rozsądnej cenie miałem napisać 350 - 400 zł to trochę sporo, zważając na to, że te z innymi oznaczeniami są nawet dwukrotnie tańsze.

sensi's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2014
    Miasto
    Będzin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    raz

Domyślny

Panowie , u mnie nie działa centralny tak jak powinien.

Gdy zamykam auto ( z kluczyka ) słyszę jak działają siłowniki, lekko przekręcę kluczyk i już zaryglowane.
    Gdy otwieram muszę użyć dużo siły aby otworzyć drzwi, "dzyndzel" podnosi się proporcjonalnie do przekręcenia kluczyka.
    Wygląda to tak jakbym go podnosił kluczykiem bez pomocy siłownika. Otwierają i zamykają się wszystkie drzwi, bagażnik i klapka od wlewu.

edd's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2014
    Miasto
    Piotrków Trybunalski
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 APG
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Witam wszystkich, którym elektromechanicy zryli beret na gruncie: Zdalne sterowanie zamka centralnego.
    Autko kupiłem z nie działającym zd. ster. bo niby,że "bateria albo cuś" Trzech elektromechaników diagnozowało ale żaden nie ma zamiaru naprawić (albo nie chcą się za to brać) a ja tematu nie ogarniam. Dlatego też proszę o pomoc.
    diagnoza: pompka do wymiany- że niby kluczyk działa ale pompka go nie widzi. I co ja teraz mam zrobić jeżeli dwóch nie odbiera telefonów a trzeci- Niby, że chce pomóc ale na tym koniec. Bo ogólnie wszystko jest owiane tajemnicą.
    Moja pompka to: 8d0862257c więc wiem sporo, ale niestety nie wiem:
    1. czy pompka jest ori tj. od tego auta fabryczna czy może handlarz wrzucił co miał żeby sprzedać
    2. czy jeżeli ori to czy jest sprawna czy nie
    3. a może ten typ pompki nie obsługuje zd. sterow.
    4. nie wiem też na jaki model pompki można ją zamienić
    5. pewnie wynikną jeszcze jakieś wątpliwości związane z moją niewiedzą.
    Czy ktoś może mnie naprowadzić?
    Jestem gotów kupić na allegro chiński sterownik ale czy da się go zamontować w tylnym nadkolu tak żeby naprawić to czego pompce "brakuje" I żedy sterować centralnym z poziomu pompki tak, żeby nie budować nowego układu el. jak w autach, które zdalnego sterowania nie mają (bo ja zakładam, że u mnie było ale się zepsuło)
    Z góry dziękuję i pozdrawiam.

szparag's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Konin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    118 razy

Domyślny

Wersja z "C" jest pompką produkowana krótko, bo miała jakieś problemy. Możesz kupić każdą pompkę od A3 8L, najlepiej jak ktoś ma komplet z kluczykiem z jednego auta (np. Buzz-astral, lub na alledrogo). Wtedy zamianiasz pompki miejscami i w Twoim kluczyku zmieniasz tylko "dupke", czyli pilot. I viola

@ sensi, nigdy nei zwrociłem uwagi na to czy dłużej się otwiera niż zamyka ;/ A sprawdzałeś wszystkie przewody ciśnienia?
    Ostatnio edytowany przez szparag - 20-06-14 o 10:18

Data dołączenia
    Jun 2014
    Miasto
    Gdańsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV

Domyślny

Ja mam ciekawą przypadłość.
    Gdy kupiłem autko w styczniu okazało się, że gdy zimny to nie otwierał się bagażnik i drzwi pasażera.
    Drzwi kierowcy i wlew paliwa działał cały czas prawidłowo. Nie było żadnych innych dziwnych zachowań typu długie buczenie czy coś.

Gdy autko się rozgrzało wszystko działało normalnie. Teraz mamy lato i cały czas wszystko działa w 100%. Ciekaw jestem co było przyczyną. Czy tam są dwa osobne układy czy coś? I przy zimnej elektronice coś nie stykało i drugi obiek się wcale nie włączał?

Auto stało 3 miesiące zanim je kupiłem, było dużo wilgoci, może to też była przyczyna. Cóż trzymam kciuki żeby podczas przyszłej zimy już nie było takich akcji. Ale tak czy siak ktoś wie o co może chodzić? Wszystkie węże są OK bo nikdy nic nie syczało ani nic. I teraz nie ma problemu.

Strona 111 z 152 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113121 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania