Witam,
Panowie mam podobne problemy z odpalaniem ale nie znalazłem takiego przypadku jak mój. Mianowicie czasami, nie zauważyłem zależności od tego czy jest to zimny czy ciepły silnik, muszę długo kręcić zanim odpali. Czasami muszę kilka razy próbować. Jak zaskoczy to zawsze jest zamulony, nie chce się rozpędzać. Czasami po odpaleniu rzuca silnikiem jakby nie chodził na wszystkie gary po czym po chwili załapuje. Nie raz go zgaszę i za drugim razem odpala płynnie i jedzie normalnie. Zdarza się też czasami tak, że jak już po dłuższym kręceniu odpali do dopiero po 1-2 s włącza się elektryka czyli dopiero się podnosi wskazówka obrotów, zaczyna działać nawiew. No i zdarzyło się dwa razy, że jak stałem na światłach to mi po prostu zgasł, pomimo tego, ze obory były równe. Nic jeszcze nie sprawdzałem bo nie wiem od czego zacząć sprawdzanie.
Podłączyłem go po pracy pod vaga i wywaliło błąd:
00513 - Engine Speed Sensor G28
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
Czyli jak udało mi się gdzieś znaleźć czujnik obrotów silnika. No i teraz pytanie czy to mogło mieć wpływ na mój problem. Bo to że czasami mi zgasł to ok tu się zgodzę, że to mogła być wina czujnika ale to, że nie chciał odpalać?