|
Golf ed30 ma k04 w serii i wtryski s3 i inne katalizatory niż a3 wiec hellolllll w BHZ na samym sofcie tez da sie zrobic nawet 320PS bez zmiany wydeszku, zalezy jaka wersja sie trafi. W BPY bedzie ciezko na samej k04 zrobic 305PS. ED30 ma silnik BWJ a ten niczym nie różni sie od BHZ, jedyna różnica to soft z obcietymi końmi na 240Ps i nieszczęsny cooler. Wiem co mowie
Wysłane z mojego iPhone'a
To czemu watpisz w moje 335ps skoro ja mam Ed30 plus caly wydech 3" plus cooler z S3?Tak gwoli ścisłości ed30 ma silnik BYD ktory jest bliźniaczy do BHZ i katy sa takie same jak w zwyklym TFSI...
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
To apropo tej mocy z R-Performance...BYD / BWJ jeden kij
A3 / Gti ma inne katy jak S3 etc.
Wysłane z mojego iPhone'a
Widze ze chyba musze uwiecznic na video rolke z kolegi Pirelli 354ps po CS bo ciezko cie przekonac ze nie tylko oni robia szybkie auta
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Co do wyników...po czasie to sobie można porównywać...skąd wiesz, że w samochodzie nic sie nie zepsuło? Ludzie czasami niby super pedantycznie dbają o auto, a potem sie okazuje że fura z przelotem 50k km w logach wyglada jakby miała 150k...może i tak było w tym przypadku
Porównanie tych wykresów fajnie obrazuje jak hamownie DP(które swoją drogą są bardzo fajne), skonfigurowane przez użytkownika wygładzają wszystkie niedoskonałości i nierównościPotem wszyscy się "spuszczają", że super kreski, jak od linijki....Maha to maha...też ma swoje wady ale przynajmniej pokazuje prawdę, kreski obrazują to co faktycznie widać w logach a nie krzywe jak z painta
![]()
Ostatnio edytowany przez TuneFORCE - 06-12-15 o 20:50
Znalazlem taki oto set:
Dostępny od ręki zestaw do 2.0TFSI na ponad 600KM w mega atrakcyjnej cenie.
Poniżej skład zestawu oraz ceny detaliczne:
- customowy intercooler z łączniami T-TP - 1350zł
- carbonowy dolot powietrza pod BigTurbo T-TP - 1650zł
- turbo z żeliwem łożyska kulkowe ceramiczne gtx3076rbb T-TP - 3950zł
- kolektor wydechowy pod BigTurbo T-TP - 800zł
- wastegate zewnętrzny 38mm turbosmart- 680zł
- wkład pompy wysokiego ciśnienia AutoTech - 1500zl
- kosz z wydajniejszą pompą paliwa (stary do zwrotu) - 850zł.
- 4szt nowych wtryskiwaczy rs4 - 1750zł
- kolektor ssący z dodatkową listwą paliwową i portami po dysze nitro/methanol STAGE II firmy HEP - 4900zł.
- 4szt wtryskiwaczy 440cc pod dodatkową listwę kolektora - 820zł
- kute korbowody z śrubami ARP2000 - 1550zł
- kute tłoki Wossner z pierścieniami, sworzniami i zabezpieczeniami sworznia - 2290zł
Do tego obrobić glowice, panewki ACL, poskrecac to arp i będzie z tego ponad 600 koni?
R-PERFORMANCE
A3 8L ATD - 241 KM 445 Nm @ TDi by było... 4B11T 388 KM 533 Nm@1.95 - @2.1 ???KM ???Nm
Przemo-car => Doloty, wydechy, montaż FMIC, customowe kolektory ssące i wydechowe, klatki bezpieczeństwa
Przemo-car na Facebook
Ochronne oklejanie karoserii aut, paint protection, zmiana koloru karoserii, myjnia parowa.
Nie wiem, czy na tym turbo uzyskasz więcej niż 500
ale na pewno brakuje mocnego sprzęgła z kołem jednomasowym np. clutch masters, ostrych wałków rozrządu, wzmacnianych kół rozrządu, przewodów olejowych do turbo,
przydałaby się też wydajniejsza pompa oleju, kilka zegarów, wydech, porządna uszczelka pod głowicę, popychacze hydrauliczne też z poziomu Wossnera.
Finansowo cięzki temat, by to bezpiecznie jeździło, ale da radę.
Uwaga! Mój nick wymawiamy tak jak jest napisane: skrzypul a nie "skszypół"
205 1.9 GTi 128KM, CRX Del-Sol 1.6 136KM, A3 8L 1.8TQ 180KM, S3 8L BAM 260KM, A3 8P 2.0TQ 400KM
S4 B8 3.0 TFSi: 475KM
Chrysler Town&Country 3.6 290PS
Ostatnio edytowany przez std1984 - 23-06-14 o 11:08
R-PERFORMANCE
A3 8L ATD - 241 KM 445 Nm @ TDi by było... 4B11T 388 KM 533 Nm@1.95 - @2.1 ???KM ???Nm
Przemo-car => Doloty, wydechy, montaż FMIC, customowe kolektory ssące i wydechowe, klatki bezpieczeństwa
Przemo-car na Facebook
Ochronne oklejanie karoserii aut, paint protection, zmiana koloru karoserii, myjnia parowa.
a przy jednomasie skrzynia wytrzyma tyle co dwumas przy 10 strzałach![]()
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)