Witam. Czy ktoś ogarniający dość dobrze temat klimatyzacji zechciałby udzielić kilku porad? Może jak coś to na priv, żeby nie zaśmiecać tematu.
Witam. Czy ktoś ogarniający dość dobrze temat klimatyzacji zechciałby udzielić kilku porad? Może jak coś to na priv, żeby nie zaśmiecać tematu.
|
Witam! Mam problem z klimatyzacją w mojej a3 8p. Wyskakuje błąd 00796- dmuchawa dla czujnika temperatury- V42. Nie bardzo wiem o co chodzi, bo wentylator w środku chodzi, klima się nie włącza (klimatronic dwustrefowy). Proszę o pomoc!!
No tak rozumiem. Problem z moja klimatyzacja polega na tym, ze jej nie mam ;pNie znam sie na mechanice. Chcialbym skompletowac wszystkie niezbedne czesci. Domyslam sie ze najlepiej byloby kupic kompletny zestaw z takiego samego auta. Jednak nie jest to takie latwe. Czy mozna wiec kompletowac czesci z osobna? Tzn osobno sprezarke, chlodnice, rurki itp?
można ale na pewno nie wyjdzie Cię to taniej.
Poszukaj konkretnego "dawcy".
My life be like Ooh Ahh...
... wracam do gry![]()
BKD+GTB2260VK = 245ps/510Nm
by EvolutionMotorSport
mój golf mk1 http://www.a3-club.net/forum/showthr...57#post1331057
Pomoże ktoś z tą dmuchawą do czujnika V42? gdzie znajduje się ta dmuchawa?
Pewnie masz zasyfiony wiatraczek, który dmucha powietrze z zewnątrz na ten czujnik. Nie pamiętam gdzie on jest w a3 ale wydaje mi się, że za którąś kratką z nawiewem (tak przynajmniej jest w vw). Trzeba by sprawdzić w etce czy czymś takim. Ale wydaje mi się, że nie powinno to powodować nie załączania klimy. Diagnozowałeś ją na maszynie czy tylko kompa podpinałeś? Szczelna? Nabita? Sprężarka i elektrozawór ok?
Jaka powinna być temp w kratkach wylotowych gdy ma się załączoną klimę z temp na ,,LO'' mam wrażenie że moja klima słabo chłodzi na wylocie w kratkach mam 8 stopni byłem dziś w serwisie klimatyzacji ale mieli tyle klientów że umówioną wizytę mam za 2 tyg po wstępnej rozmowie gość stwierdził że 8 stopni to dobra temp ale ja przy tej temp i aktualnej pogodzie nie mogę dobrze schłodzić wnętrza
ja u siebie przy serwisowaniu sprawdziłem
przy zewnętrznej około 25*C miałem na wylocie 4,3*C
tryb auto, wszystkie kratki otwarte, świeży filtr kabinowy
My life be like Ooh Ahh...
... wracam do gry![]()
BKD+GTB2260VK = 245ps/510Nm
by EvolutionMotorSport
mój golf mk1 http://www.a3-club.net/forum/showthr...57#post1331057
Aha czyli jednak lepiej bedzie szukac klimy w calosci. A musi ona byc konkretnie z takiego samego modelu auta, czyli a3 8p 1.9 o oznaczeniu BLS?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)