Devastation, glupoty wypisuiesz.. Nie gadaj, ze ate to gowno, bo moze i zdarzaja sie tam jakies felerne partie, ale bez przesady...
Devastation, glupoty wypisuiesz.. Nie gadaj, ze ate to gowno, bo moze i zdarzaja sie tam jakies felerne partie, ale bez przesady...
|
za dużo tego w życiu zdjąłęm z aut a niewiele założyłem
gówno i tyle !!!!!!!!!!!!!!!
Tak sie sklada, ze ja rowniez i jakos zbyt negatywnych opinii nie doswiadczylem...
u mnie taki był efekt, chyba że wcześniej coś dostało się między tarczę a felgę i było koło krzywo dokręcone ale sprawdzałem dokładnie pierścienie centrujące i powierzchnie przylegające i nie było nic co mogłoby niepokoić.
może problem w ATE tkwi w tym, że jest to dość popularny produkt i z racji tego dość często podrabiany?
U nas w warsztacie szczerze powiem, że procentowo montowanych tarcz około 30% stanowią tarcze ATE.
Jedna na pięć wraca na reklamację - rozpatrywane pozytywnie przez producenta, więc...
My life be like Ooh Ahh...
... wracam do gry![]()
BKD+GTB2260VK = 245ps/510Nm
by EvolutionMotorSport
mój golf mk1 http://www.a3-club.net/forum/showthr...57#post1331057
Mam taki problem, szumiało mi prawe tylne koło przy skręcie w lewo. Oddałem auto, żeby obejrzeli czy to nie łożysko, podobno wszystko ok. Rozebrali hamulce i czyścili i faktycznie szum i stukanie ucichło. Natomiast na po dwóch dniach słychać lekkie popiskiwanie zwłaszcza gdy skręcam na wstecznym tylko, że z lewej strony. Ogólnie tarcze są w nienajlepszym stanie, mają takie garbiki wyczuwalne pod palcami. Walczyć coś z tym, czy czekać na wymianę hamulców bo tylko to pomoże na dobre ? Dodam, że piszczy tylko przy toczeniu się samochodu.
Prawdopodobnie jak zakładali klocki to zamienili zewnętrzny z wewnętrznym i stąd teraz popiskuje, bo sie inaczej na tarczy układają.
Autofanty.pl - Najtańsze części do Twojego Audi na forum. Masz pytania? Pisz na priv
Zalecana forma kontaktu ze mną:
adam@autofanty.pl
rzadko przeglądam skrzynkę wiadomości na forum
Czyli auto w górę i odwrócić klocki mówisz? bo przez chwilę pomyślałem, że to może te tarcze, zastanawiam się czy nie wziąć ich do roboty i nie zostawić do przetoczenia.
Wg mnie to te nierownosci na tarczy powoduja te popiskiwanie, bo klocek,nierownomiernie dolega.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)