|
Sam to ogarniesz. Zrobiles tyle elektryki to i 4 kabelki pociagniesz
Panowie, a czy moduły nawigacji:
4D0919895D
i
4B0919895
Które - jak widać - mają tą czarną wtyczkę dadzą radę przetłumaczyć sygnał CAN dla licznika?
Filozofia turbo: Im szybciej jedziesz, tym szybciej jedziesz
=== Back in Black 8L 1.8T -> click ===
8e0 919 895 B
Z tego co pamiętam mam taki
Musi mieć wejście także na antenę GPS
Podpis niezgodny z regulaminem forum.
To jest wejscie na antene fmno wlasnie chodzi o to czy te 2 moduły co napisalem tez dadzą rade, bo sa w lepszej cenie a tego calego tmc i tak sie nie da odpalic
To na moim zdjęciu po lewej to gniazdo na antenę GPS do nawigacji, ale mimo wszystko i tak mam antenę podłączoną pod radio, ale never mind nie o tym mowa. A to drugie nie wiem do czego możliwe, że do FM.
Nie wiem czy te Twoje moduły zagrają, wiem jedynie że ten co ja mam jak Golem1 montował to wszystko poszło, działa nawigacja, działa wyświetlanie na FIS.
Ten Twój 4D0919895D to jest z A8 z tego co widzę, a ten drugi z A6, w A6/8 były takie same RNS-D pakowane, i jeśli liczniki są podobne to powinno też zadziałać. Może wtedy jest to kwestia innego kodowania licznika, ale na tym się totalnie nie znamNumer części różni się jedynie początkiem także pewnie wkład jest ten sam.
Ogólnie rzecz biorąc moduły z końcówką 919 895 powinny dawać RDS i strzałki na fisie z tego co gdzieś wyczytałem.
Także jeśli są takie tanie to warto zaryzykować i spróbowaćEwentualnie przygotować instalację, kupić towar u sprzedawcy, który dopuszcza zwroty, jak nie zadziała to zwrócić i kupić inny odpowiedniejszy.
Podpis niezgodny z regulaminem forum.
Bartek, dobrze ci marcel napisał jedno wejście jest wejściem na antenę FM które idzie z navi do tego modułu a potem wychodzi i leci na wzmacniacz antenowy.
Co do podmiany pod inny moduł to ci nie powiem czy zaskoczy, musiał bys zaryzykowac tak jak napisał Bartek.
Doposażanie - Elektryka - Diagnostyka Grupy VAG
Dobra dzięki panowie, 15zł nie majątek, spróbować możnadam znać czy pójdzie. Pozdro!
kr3ngdee to jest tak że jedno to wejście FM z anteny a drugie to wyjście na radioTuner TMC przechwytuje wiadomości zakodowane w falach FM i przekazuje je do radia po szynie CAN.
Ostatnio edytowany przez marcelm - 29-10-14 o 17:58
Witam.
Czy RNS-D z audi a8 też ładnie pasuje do a3 po lekkim szlifie? Szlifował ktoś z a8 do a3?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)