ja wstawiłem strumienice za 50 zł, wygląda jak KAT, dźwięk jest OK, z tym że to diesel
ja wstawiłem strumienice za 50 zł, wygląda jak KAT, dźwięk jest OK, z tym że to diesel
|
no wlasnie mi chodzi konkretnie o turbobenzyne
Ja również przymierzam sie do usuniecie katalizatora z TDI-ka ,nawet umówiłem kolejkę u tłumikarza...ale teraz mam znak zapytania .Mam mały dylemat..czytajac posty wasze ,że po wycięciu katalizatora auto:
*Bardziej dymi
*Czuć spaliny w aucie na postoju
*Jest głośniej
Raczej chyba nie będe wycinał .Nie zależy mi na zwiększeniu mocy ani na głośniejszym klekocie.Auto chodzi bez zarzutu pomimo 250.000 km na liczniku.Ale wycięcie i puszczanie chmury dymu za autem nie bardzo mi się uśmiecha .
Po wycięciu kata przez pierwsze 10-20 km miałem czarno za autem. Teraz juz jest OK. Mogę filmik nagrać![]()
Czuć spaliny - trochę tak taki nie przyjemny siarczysty zapach,ale to diesel jak diesel...
Czy jest głośniej? Kat pełni swego rodzaju funkcje tłumika. Jeśli wspawasz rurkę, będzie głośniej. Jeżeli strumienice będzie podobnie / tak samo
Tak czy inaczej, nie zastanawiają się tylko tnij kur...tnij!!![]()
Ja nie miałem żadnego z tych objawów po wycięciu. Nie dymi, nie jest głośno, na zimnym z tyłu czuć spaliny ale wcześniej też tak było. Jedynie słychać lekkie gwizdanie turbiny na postoju ale to jest akurat fajne.
Hmm no to najzwyklejsza strumienica za 50 zł rozwiąże problem.czy glosniej będzie z rurka to odczucie subiektywne
Dzięki flito za info ,przemyśle sprawe i sie zobaczy co z tego będzie .
Stumienicokat podobno bardziej wycisza niż strumienica i jest 20zł droższy. Z rurką na pewno głośniej,
Kupie katalizatory
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)