Strona 116 z 152 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,151 do 1,160 z 1512

Temat: Pompka centralnego zamka

aadaad's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2013
    Miasto
    Bełchatów
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

Rozkręciłem i okazało sie, że grafiowy wirniczek sie posypał. W drugiej pompce, którą kupiłem niestety również (mam nadzieje, że uda sie zwrócić). Polecacie jakis tańszy zestaw naprawczy czy kolejną pompke kupować?
    Kupował ktoś coś takiego: http://allegro.pl/kompresorek-do-aud...483441946.html ?

szparag's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Konin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    118 razy

Domyślny

Kiedyś ktoś polecał cos takiego, jak nie chce sie Tobie bawić to możesz to kupic i zamienić, wtedy wszystko powinno działać jak wcześniej

BartoszA3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2013
    Miasto
    Podlasie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

Możesz kupić taki kompresorek z aukcji, i przełożyć tylko ten grafitowy wirnik, jest bodajże w we wszystkich tego typu pompkach taki sam, szybko, bez lutowania, 15 minut roboty

aadaad's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2013
    Miasto
    Bełchatów
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

Wróce do tematu sprzed tygodnia. Zamówiłem sam silniczek pompki za 118zl i to był dobry wybór. Sprzedajacy wysłał mi instrukcje jak dokladnie wymienic sam sliniczek wraz ze zdjęciami. Wymiana zajęła mi ok. 30 minut i teraz centralny działa jak należy. Polecam gościa z Legnicy i dziękuję wam za pomoc!

Data dołączenia
    Dec 2012
    Miasto
    Bydgoszcz
    Auto
    AUDI A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny wymiana silniczka

Witam!

Wczoraj zepsuła mi się pompka zamka centralnego. Dziś ją otworzyłem i oczom moim ukazał się pęknięty wirnik wytwarzający ciśnienie:

Na allegro znalazłem już nową pompkę z silniczkiem (http://allegro.pl/kompresor-pompka-c...477308572.html), ale mam teraz mały problem. Nie wiem w jaki sposób wydostać silniczek z obudowy. Są tam cztery gumowe "bolce", ale nie mam pojęcia jak je odczepić:

Czy ktoś wie jak wyciągnąć silniczek?
    Ostatnio edytowany przez pawelk23 - 25-08-14 o 12:12 Powód: błąd językowy

zielony1's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2014
    Miasto
    Kielce
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Witam Panowie!

również mam kłopot z centralnym zamkiem,

zaczęło się od tego ze z nudów chciałem wymienić baterię w pilocie (nieświadomy tego ze będę musiał zakodować pilot, a niestety posiadam jeden kluczyk z pilotem, w drugim mam sam grot bez żadnych przycisków i bez immo).
    Po wymianie baterii okazało się że nie mogę otworzyć auta, ponieważ kluczyk się rozkodował, no to sobie myślę trudno, kluczyk się zakoduje, wiec otworze normalnie wkładką w drzwiach, a tu kolejny zonk! brak wkładki w drzwiach!
    jakoś udało mi się otworzyć samochód, wiec biorę vaga żeby zakodować kluczyk, i kolejna katastrofa, dwa dni męczyłem się nad kodowaniem i nie udało się, bylem u dwóch elektromechaników i również nie dali rady.

wiec zrezygnowany postanowiłem chociaż naprawić wkładkę w drzwiach, zakupiłem takową, co ciekawe mogłem otworzyć ją swoim kluczykiem lecz ciężko chodziła, wiec klucz mistrz mi ja przerobił pod mój kluczyk.

i teraz mam taki problem:
    mogę normalnie zamknąć samochód kluczykiem (nie pilotem), centralny działa, alarm się uzbraja, wszystko się zamyka, lecz gdy chce otworzyć auto, otwierają się tylko drzwi kierowcy, alarm się NIE rozbraja, więc kiedy otworzę drzwi załącza sie alarm... już się przyzwyczaiłem do tego bo wyłącza się po przejechaniu kilku metrów lecz jest to dość uciążliwe.

Dodam ze kodowanie kluczyka w sposób ze jeden kluczyk w stacyjce drugi w drzwiach również nie działa.

I jeszcze mogę powiedzieć ze odkąd mi się to stało udało mi się dwa razy otworzyć normalnie samochód poprzez przekręcenie kluczykiem w lewo dwa razy.

Również zamkiem w bagażniku mogę tylko zamknąć auto ale kiedy chce je otworzyć dzieje się to samo co w przypadku drzwi kierowcy.

macie może pomysł co z tym zrobić ?
    Zobacz i oceń mojego Smerfika!
    >KLIKNIJ<

skootii's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2014
    Miasto
    Lublin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    22 razy

Domyślny

Masz pin do zegarów czy jak próbowałeś kodować ?

szparag's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Konin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    118 razy

Domyślny

Brak wkładki w drzwiach kierowcy? Brzmi jak objaw anglika lub ktoś chciął miec auto bez zamów..

Z tego co wiem, aby zakodowac kluczyk (w opcji stacyjki i drzwi) ten w stacyjce musi tez mieć immo (musi byc możliwość odpalenia).

Co do otwierania i zamykania, zapewne jak kodowałeś kluczyk, zmieniłeś jakieś ustawienia w pompce, jak masz alarm to ustawienie o ile się nei mylę wychodziło 15xxx (nie pamiętam tych 3 ostatnich cyfr), przewertuj temat, DanioUk pisał dokładną wartość do zakodowania.

Ostanie, jak masz alarm i się włącza, to przy słupku powinien być przycisk od niego, pytanie czy go tam masz :>?

zielony1's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2014
    Miasto
    Kielce
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez skootii Pokaż post
    Masz pin do zegarów czy jak próbowałeś kodować ?
    no wlasnie nie mam pinu zegarów i próbowałem jakoś bez tego...

Cytuj Oryginalnie napisane przez szparag Pokaż post
    Brak wkładki w drzwiach kierowcy?
    dokladnie to nie było bębenka, ktos tylko kawalek przykleił na jakis klej zeby w klamce dziury nie było

a mogłbys podac jakas dokladna instrukcje jak to zakodowac? bo przejzalem caly internet i nic z tego nie wyszlo... a 2 dni nad tym siedzialem.. ;/
    vagu mi wyskakuje ze niby mam zakodowane 4 kluczyki a gdy chce zmienic wartos na 1 ( bo jeden kluczyk chce zakodowac) to wyskakuje error;/

15178-taki login zanalzlem tylko ze nie wiem gdzie i kiedy mam to wpisac

Pamietaj rowniez ze kodujesz pilot najpierw wpisujac +8192 i podlaczasz vaga i sprawdzasz czy jest reakcja na przyciski.
    jeszcze cos takiego znalazem strone wczesniej

Cytuj Oryginalnie napisane przez szparag Pokaż post
    przy słupku powinien być przycisk
    rozumiem ze powinien byc on gdzies na slupku srodkowym? jesli tak to nie posiadam
    Zobacz i oceń mojego Smerfika!
    >KLIKNIJ<

skootii's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2014
    Miasto
    Lublin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    22 razy

Domyślny

Jeśli będziesz miał wyciągnięty pin, to robisz tak:
    "W vag comie klikamy kolejno:
    [17] instruments -> logowanie (0+pin immobilizera) -> adaptacja [10] -> kanał 21 i klikamy read. Jest to obecna liczba naszych kluczyków w pamięci. Wpisujemy sumaryczną liczbę jaką chcemy mieć kluczyków i następnie test i save. Czekamy aż lampka immo zgaśnie. Wyciągamy kluczyk, wkładamy następny i znowu na zapłon, czekamy aż kontrolka zgaśnie i tak aż dodamy wszystkie kluczyki. "

Musisz mieć pin do immo, można go odpowiednim kablem wyciągnąć z zegarów. Pin jest 4-cyfrowy ale przy logowaniu się w vag dodajesz z przodu 0

Strona 116 z 152 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)

Zasady postowania