Strona 23 z 46 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 221 do 230 z 458

Temat: uszkodzony licznik

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Skrzypul wyciagnij bezpiecznik nr14 i zostaw autko na 4 dni ponownie. Jesli odpalisz to przyczyna faktycznie jest licznik - zimne luty dokladnie.
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

matmac's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2014
    Miasto
    Śląsk
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

Ja mam pewien problem ze swoim licznikiem VDO 8L0 919 860E, wszystkie wskazówki działają bez zarzutu, ale co jakiś czas mrugają kontrolki od ciśnienia oleju i rezerwy paliwa, zawsze jednocześnie. Nie umiem sprawdzić czy odzywa się piszczek w zegarach, który normalnie odzywa się przy pojawieniu rezerwy paliwa, czy niskim ciśnieniu oleju. Pływak w baku sprawdziłem i jest dobry, czujnik ciśnienia oleju też. Robiłem logi bloków licznika i nic nie wypatrzyłem nic co mogłoby powodować takie zachowanie.
    Wychodzi na to, że coś się dzieje w samym liczniku, ale nie umiem dojść co dokładnie... Macie może jakieś podejrzenia, albo ktoś już kiedyś słyszał o takim problemie? Da się to jakoś zaleczyć (zimne luty), czy może w grę wchodzi wymiana procka, lub całego licznika? Niby nic złego się nie dzieje, ale wkurza mnie to mruganie, zwłaszcza w nocy.

vuodi's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2014
    Miasto
    Tychy
    Auto
    OOOO
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Ktoś ma pomysł o co tu chodzi?

Przy otwartych drzwiach - wyłączonym zapłonie skaczą wskazówki. Przy zamkniętych - nieruchomo

Myślę że film objaśni wszystko.
    Dodam jeszcze że gdy po wyłączeniu zapłonu świecą się wyświetlacze godzina/przebieg to nic się nie dzieje, zaczyna się kiedy gasną po czasie.
    Dodatkowo nie wiem czy to ma coś wspólnego czy nie - nie pamięta mi nigdy daty i godziny (zawsze się kasuje i wraca do roku '98 To samo się dzieje z przebiegiem "Trip"

szparag's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Konin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    118 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez matmac Pokaż post
    Ja mam pewien problem ze swoim licznikiem VDO 8L0 919 860E, wszystkie wskazówki działają bez zarzutu, ale co jakiś czas mrugają kontrolki od ciśnienia oleju i rezerwy paliwa, zawsze jednocześnie. Nie umiem sprawdzić czy odzywa się piszczek w zegarach, który normalnie odzywa się przy pojawieniu rezerwy paliwa, czy niskim ciśnieniu oleju. Pływak w baku sprawdziłem i jest dobry, czujnik ciśnienia oleju też. Robiłem logi bloków licznika i nic nie wypatrzyłem nic co mogłoby powodować takie zachowanie.
    Wychodzi na to, że coś się dzieje w samym liczniku, ale nie umiem dojść co dokładnie... Macie może jakieś podejrzenia, albo ktoś już kiedyś słyszał o takim problemie? Da się to jakoś zaleczyć (zimne luty), czy może w grę wchodzi wymiana procka, lub całego licznika? Niby nic złego się nie dzieje, ale wkurza mnie to mruganie, zwłaszcza w nocy.
    Wymiana procka w tym liczniku to raczej chyba niezbyt dobry interes, taki licznik kupisz za parędziesiąt pln (sam taki mam na sell), co ikonek, zobacz czy styki sa ok, czy nie s zaśniedziałe, np je przetrzyj jakimś papierem ściernym czy czymś, może coś nie styka i dlatego mrugają
    Cytuj Oryginalnie napisane przez vuodi Pokaż post
    Ktoś ma pomysł o co tu chodzi?

Przy otwartych drzwiach - wyłączonym zapłonie skaczą wskazówki. Przy zamkniętych - nieruchomo

Myślę że film objaśni wszystko.
    Dodam jeszcze że gdy po wyłączeniu zapłonu świecą się wyświetlacze godzina/przebieg to nic się nie dzieje, zaczyna się kiedy gasną po czasie.
    Dodatkowo nie wiem czy to ma coś wspólnego czy nie - nie pamięta mi nigdy daty i godziny (zawsze się kasuje i wraca do roku '98 To samo się dzieje z przebiegiem "Trip"
    Sprawdź akumulator, bo data to kwestia raczej aku..

vuodi's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2014
    Miasto
    Tychy
    Auto
    OOOO
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Akumulator (BOSCH S4 74Ah) padł z dnia na dzień. Wymieniłem na EXIDE Premium 72Ah - po pierwszym ustawieniu - 2dni spokoju. 3 dzień i już koniec - data wraca standardowo do swoich wartości początkowych i przebieg tak samo (nie główny).
    Ten licznik ogólnie jakiś jak by z innej parafii - skaczą wskazówki jak pokazałem, data się kasuje, przekłamania z temperaturą i poziomem paliwa. Chętnie bym wymienił na pełny FIS ale ciężko znaleźć pełen FIS polift do diesla

szparag's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Konin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    118 razy

Domyślny

To, żeby byłdiesel wystarczy, że przełożysz tarczę ze swojego i zakodujesz i będzie gitara

7. Podziękowania dla szparag za pomoc w problemie

vuodi (06-08-14)

Data dołączenia
    May 2009
    Miasto
    Grudziądz
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV

Domyślny

Witam, od początku wakacji mam problem z licznikami. Mianowicie prędkościomierz nie działa a wskazówka od paliwa pokazuje co jej się akurat w danym momencie podoba. Wyczytałem iż jest to problem z licznikiem a nie z czujnikami jak mi to powiedział mój pan elektryk. Dowiedziałem się z tego tematu że mogę mieć licznik który pokaże mi spalania itp. Mam A3 8L 2000r ASV. Czy ktoś się tym zajmuje w mojej okolicy? Mieszkam w Grudziądzu.

szparag's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Konin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    118 razy

Domyślny

Możesz wysłac do naprawy do użytkownika Mieto3 (poszukaj w działach komercyjnych ogłoszeń) On Tobie to naprawi

domino0910's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2014
    Miasto
    Chełmno
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

Witam, ja mam taki problem, że wskazówka prędkościomierza nie żyje ... kilometry bije, paliwo tak samo wszystko... tylko prędkściomierz ...
    Silniczek poszedł czy co?

Chętnie przyjadę na zlot w KUJAWSKO-POMORSKIM

ADAMS91's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2014
    Miasto
    WARSZAWA
    Auto
    Brak :(
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    942 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez domino0910 Pokaż post
    Witam, ja mam taki problem, że wskazówka prędkościomierza nie żyje ... kilometry bije, paliwo tak samo wszystko... tylko prędkściomierz ...
    Silniczek poszedł czy co?
    Obstawiam silniczek ja miałem to samo.
    OOOO
    ADAMS

Strona 23 z 46 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania