Skrzypul wyciagnij bezpiecznik nr14 i zostaw autko na 4 dni ponownie. Jesli odpalisz to przyczyna faktycznie jest licznik - zimne luty dokladnie.
Skrzypul wyciagnij bezpiecznik nr14 i zostaw autko na 4 dni ponownie. Jesli odpalisz to przyczyna faktycznie jest licznik - zimne luty dokladnie.
|
Ja mam pewien problem ze swoim licznikiem VDO 8L0 919 860E, wszystkie wskazówki działają bez zarzutu, ale co jakiś czas mrugają kontrolki od ciśnienia oleju i rezerwy paliwa, zawsze jednocześnie. Nie umiem sprawdzić czy odzywa się piszczek w zegarach, który normalnie odzywa się przy pojawieniu rezerwy paliwa, czy niskim ciśnieniu oleju. Pływak w baku sprawdziłem i jest dobry, czujnik ciśnienia oleju też. Robiłem logi bloków licznika i nic nie wypatrzyłem nic co mogłoby powodować takie zachowanie.
Wychodzi na to, że coś się dzieje w samym liczniku, ale nie umiem dojść co dokładnie... Macie może jakieś podejrzenia, albo ktoś już kiedyś słyszał o takim problemie? Da się to jakoś zaleczyć (zimne luty), czy może w grę wchodzi wymiana procka, lub całego licznika? Niby nic złego się nie dzieje, ale wkurza mnie to mruganie, zwłaszcza w nocy.
Ktoś ma pomysł o co tu chodzi?
Przy otwartych drzwiach - wyłączonym zapłonie skaczą wskazówki. Przy zamkniętych - nieruchomo
Myślę że film objaśni wszystko.
Dodam jeszcze że gdy po wyłączeniu zapłonu świecą się wyświetlacze godzina/przebieg to nic się nie dzieje, zaczyna się kiedy gasną po czasie.
Dodatkowo nie wiem czy to ma coś wspólnego czy nie - nie pamięta mi nigdy daty i godziny (zawsze się kasuje i wraca do roku '98To samo się dzieje z przebiegiem "Trip"
Wymiana procka w tym liczniku to raczej chyba niezbyt dobry interes, taki licznik kupisz za parędziesiąt pln (sam taki mam na sell), co ikonek, zobacz czy styki sa ok, czy nie s zaśniedziałe, np je przetrzyj jakimś papierem ściernym czy czymś, może coś nie styka i dlatego mrugają
Sprawdź akumulator, bo data to kwestia raczej aku..
Akumulator (BOSCH S4 74Ah) padł z dnia na dzień. Wymieniłem na EXIDE Premium 72Ah - po pierwszym ustawieniu - 2dni spokoju. 3 dzień i już koniec - data wraca standardowo do swoich wartości początkowych i przebieg tak samo (nie główny).
Ten licznik ogólnie jakiś jak by z innej parafii - skaczą wskazówki jak pokazałem, data się kasuje, przekłamania z temperaturą i poziomem paliwa. Chętnie bym wymienił na pełny FIS ale ciężko znaleźć pełen FIS polift do diesla![]()
To, żeby byłdiesel wystarczy, że przełożysz tarczę ze swojego i zakodujesz i będzie gitara![]()
vuodi (06-08-14)
Witam, od początku wakacji mam problem z licznikami. Mianowicie prędkościomierz nie działa a wskazówka od paliwa pokazuje co jej się akurat w danym momencie podoba. Wyczytałem iż jest to problem z licznikiem a nie z czujnikami jak mi to powiedział mój pan elektryk. Dowiedziałem się z tego tematu że mogę mieć licznik który pokaże mi spalania itp. Mam A3 8L 2000r ASV. Czy ktoś się tym zajmuje w mojej okolicy? Mieszkam w Grudziądzu.
Możesz wysłac do naprawy do użytkownika Mieto3 (poszukaj w działach komercyjnych ogłoszeń) On Tobie to naprawi![]()
Witam, ja mam taki problem, że wskazówka prędkościomierza nie żyje ... kilometry bije, paliwo tak samo wszystko... tylko prędkściomierz ...
Silniczek poszedł czy co?
Chętnie przyjadę na zlot w KUJAWSKO-POMORSKIM
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)