Strona 58 z 63 PierwszyPierwszy ... 8485657585960 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 571 do 580 z 630

Temat: Przyciemnianie szyb w A3

szparag's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Konin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    118 razy

Domyślny

przód możesz mieć 20% lub 30% teraz już nie jestem pewien, ale fabryczne od a3 są już na granicy. Kwestia czy policjant ma tester i czy sprawdzi..

hubi_pl's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2013
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi TT
    Model
    Inny
    Silnik
    3.2 BUB

Domyślny

Z tego co się orientuje to nawet najsłabsza folia juz przekroczy granice dopuszczalną, ponieważ fabrycznie szyby są juz praktycznie w każdym aucie przyciemnione.

Natomiast, no ja mam od wielu lat ciemne z przodu, z tym ze to jest loteriada...dobrze miec w schowku nożyk albo zyletke tak na wszelki wypadek.

Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    wawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

ostatnio jak dzwoniłem się umówić do speca od szyb na wizytę to najpierw zapytał czy na przyciemnienie czy zdjęcie folii, później jak rozmawialiśmy to ma sporo klientów z powodu zabranych dowodów za przyciemnienie przednich szyb

Manolito's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2014
    Miasto
    Antwerpia
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8P
    Silnik
    inny
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Dzieki panowie za świetny wątek - ja już dziś umawiam się z gościem, którego polecił mi Szparag.
    Na kolejny spocik szybki (tylne boczne i cały tył) na czarno.. a planuję 90% na boki i na tył.. tylko, czy na tył mogę użyć aż tak wypełnionej procentowo czernią?
    Pieniądze szczęścia nie dają tym, którzy ich nie mają..

Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    wawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Manolito Pokaż post
    Dzieki panowie za świetny wątek - ja już dziś umawiam się z gościem, którego polecił mi Szparag.
    Na kolejny spocik szybki (tylne boczne i cały tył) na czarno.. a planuję 90% na boki i na tył.. tylko, czy na tył mogę użyć aż tak wypełnionej procentowo czernią?
    Jaka cena jest u Ciebie za szybki? na przyciemniłem tył tylko 3 szyby, to 300 pln zapłaciłem

szparag's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Konin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    118 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez netoperek Pokaż post
    Jaka cena jest u Ciebie za szybki? na przyciemniłem tył tylko 3 szyby, to 300 pln zapłaciłem
    Wydaje mi się, że wyjdzie taniej i to chyba nawet dużo, ale to niech Manolito przedstawi cenkę.

Cytuj Oryginalnie napisane przez Manolito Pokaż post
    Możesz nawet 100% mieć przyciemniony tył i tylnie pasażerów

Jaski's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2014
    Miasto
    Gliwice
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    raz

Domyślny

Przednich szyb nie wolno przyciemniać folią! Jeżeli już przyciemnić to tylko piecowo i to w jak najbardziej przejrzystym wariancie (chyba 10% zaciemnienia).
    Najjaśniejsza folia w zależności od producenta ma około 50% przepuszczalności światła więc... przy kontroli albo szybo opuścisz szyby albo będziesz drapał
    Paragraf:
    Art. 66 ust. 1 pkt 5 prawa o ruchu drogowym " (...) pojazd musi być tak zbudowany, utrzymany i wyposażony, aby korzystanie z niego (...) zapewniało dostateczne pole widzenia kierowcy (...)"; Polska norma branżowa nr BN-76/3626-07 określająca wymagania dla samochodów osobowych w zakresie widoczności z miejsca kierowcy. Norma ta określa, że niedopuszczalne jest ograniczenie pola widzenia kierowcy w obrębie kąta widzenia 180 stopni. Przepisy Regulaminu nr 43 EKG ONZ, w których dopuszcza się stosowanie oszklenia o przepuszczalności światła poniżej 70% dla szyb innych niż przednie i nie mające wpływu na pole widzenia kierowcy; Ministerstwo Transportu i Gospodarki Morskiej od 1998 roku wydało stanowisko, że nie ma przeciwwskazań do przyciemniania szyb, z wyjątkiem szyb z przodu pojazdu mających wpływ na pole widzenia kierowcy (czyli szyba przednia i boczne szyby przednie).

Patryk11's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2014
    Miasto
    Kalisz
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Podziękował
    2 razy

Question przyciemnienie szyb w a3 8L jak pozbyć się pęcherzy z tylnej szyby

Witam, przyciemniałem wczoraj szyby w a3 z kolegą boczne wyszły nam perfekcyjnie, ale tylna szyba jest taka półokrągła i powinna być obklejana folią termokurczliwa i ładnie opalarką żeby ta folia ładnie się rozłożyła, ale okleiliśmy zwykłą i wyszły pęcherze które ciężko zlikwidować, i tu zaczyna się moje pytanie macie może jakieś porady jak pozbyć się tych pęcherzy ze szyby ?

z góry thx za odpowiedź

Grabek's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Wyszków
    Auto
    OOOO
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

po obklejeniu to zostaje Ci chyba tylko szpilka, żeby przebić folię i uwolnić powietrze
    Części na sprzedaż do: Audi TT 8N BAM A3 8P Sportback R32 S-line Audi A3 8L 1,8T 3d Audi A3 8L 1,8T 5d Audi S3 8L 1,8T

Patryk11's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2014
    Miasto
    Kalisz
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

próbowałem i tak jakoś ciężko schodzi ale popróbuję jeszcze, ale dzięki

jakby ktoś coś jeszcze mógł doradzić niech napisze

Strona 58 z 63 PierwszyPierwszy ... 8485657585960 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania