przód możesz mieć 20% lub 30% teraz już nie jestem pewien, ale fabryczne od a3 są już na granicy. Kwestia czy policjant ma tester i czy sprawdzi..
przód możesz mieć 20% lub 30% teraz już nie jestem pewien, ale fabryczne od a3 są już na granicy. Kwestia czy policjant ma tester i czy sprawdzi..
|
Z tego co się orientuje to nawet najsłabsza folia juz przekroczy granice dopuszczalną, ponieważ fabrycznie szyby są juz praktycznie w każdym aucie przyciemnione.
Natomiast, no ja mam od wielu lat ciemne z przodu, z tym ze to jest loteriada...dobrze miec w schowku nożyk albo zyletke tak na wszelki wypadek.
ostatnio jak dzwoniłem się umówić do speca od szyb na wizytę to najpierw zapytał czy na przyciemnienie czy zdjęcie folii, później jak rozmawialiśmy to ma sporo klientów z powodu zabranych dowodów za przyciemnienie przednich szyb
Dzieki panowie za świetny wątek - ja już dziś umawiam się z gościem, którego polecił mi Szparag.
Na kolejny spocik szybki (tylne boczne i cały tył) na czarno.. a planuję 90% na boki i na tył.. tylko, czy na tył mogę użyć aż tak wypełnionej procentowo czernią?
Pieniądze szczęścia nie dają tym, którzy ich nie mają..
Przednich szyb nie wolno przyciemniać folią! Jeżeli już przyciemnić to tylko piecowo i to w jak najbardziej przejrzystym wariancie (chyba 10% zaciemnienia).
Najjaśniejsza folia w zależności od producenta ma około 50% przepuszczalności światła więc... przy kontroli albo szybo opuścisz szyby albo będziesz drapał
Paragraf:
Art. 66 ust. 1 pkt 5 prawa o ruchu drogowym " (...) pojazd musi być tak zbudowany, utrzymany i wyposażony, aby korzystanie z niego (...) zapewniało dostateczne pole widzenia kierowcy (...)"; Polska norma branżowa nr BN-76/3626-07 określająca wymagania dla samochodów osobowych w zakresie widoczności z miejsca kierowcy. Norma ta określa, że niedopuszczalne jest ograniczenie pola widzenia kierowcy w obrębie kąta widzenia 180 stopni. Przepisy Regulaminu nr 43 EKG ONZ, w których dopuszcza się stosowanie oszklenia o przepuszczalności światła poniżej 70% dla szyb innych niż przednie i nie mające wpływu na pole widzenia kierowcy; Ministerstwo Transportu i Gospodarki Morskiej od 1998 roku wydało stanowisko, że nie ma przeciwwskazań do przyciemniania szyb, z wyjątkiem szyb z przodu pojazdu mających wpływ na pole widzenia kierowcy (czyli szyba przednia i boczne szyby przednie).
Witam, przyciemniałem wczoraj szyby w a3 z kolegą boczne wyszły nam perfekcyjnie, ale tylna szyba jest taka półokrągła i powinna być obklejana folią termokurczliwa i ładnie opalarką żeby ta folia ładnie się rozłożyła, ale okleiliśmy zwykłą i wyszły pęcherzektóre ciężko zlikwidować, i tu zaczyna się moje pytanie macie może jakieś porady jak pozbyć się tych pęcherzy ze szyby ?
z góry thx za odpowiedź![]()
po obklejeniu to zostaje Ci chyba tylko szpilka, żeby przebić folię i uwolnić powietrze
Części na sprzedaż do: Audi TT 8N BAM A3 8P Sportback R32 S-line Audi A3 8L 1,8T 3d Audi A3 8L 1,8T 5d Audi S3 8L 1,8T
próbowałem i tak jakoś ciężko schodzi ale popróbuję jeszcze, ale dzięki
jakby ktoś coś jeszcze mógł doradzić niech napisze
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)