Strona 39 z 105 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 381 do 390 z 1043

Temat: Klimatyzacja w 8P - problemy, porady, serwis

nerwuss's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2013
    Miasto
    Lublin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez morgan Pokaż post
    Taką sytuację może powodować nie działająca klima. Tyle Ci możemy powiedzieć po Twoim drobiazgowym opisie sytuacji.
    Sprawdź błędy a potem sprężarkę.
    Opis jest wystarczający, bo jakbyś przeczytał dokładnie to doczytałbyś się, że chodzi mi o tryb ECON, a to raczej ma się nijak do sprężarki i do samej klimatyzacji, która nie działa w tym trybie.

I jeszcze raz podkreślam, że chodzi mi o sam nawiew, nie o klimatyzacje.

morgan's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    PL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez nerwuss Pokaż post
    Opis jest wystarczający, bo jakbyś przeczytał dokładnie to doczytałbyś się, że chodzi mi o tryb ECON, a to raczej ma się nijak do sprężarki i do samej klimatyzacji, która nie działa w tym trybie.
    Masz rację, przepraszam - nie zauważyłem, że chodzi Ci o tryb ECON.
    Mimo wszystko ciepłe powietrze to pojęcie względne. Przy takich temperaturach jak teraz nie będzie Ci nigdy leciało zimne w trybie econ. Nie ma siły żeby powiało Ci z nawiewu czymś chłodniejszym niż temperatura otoczenia. A zazwyczaj wieje cieplejsze. Jeśli mimo ustawień "na zimne" nawiewy Ci ewidentnie grzeją to podłącz kompa i zobacz czy są jakieś błędy.

3. Podziękowania dla morgan za pomoc w problemie

nerwuss (23-09-14)

Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Wrocław/Lubin
    Auto
    Audi A3 S-Back Quatro DSG
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    3.2 BMJ

Domyślny

Cześć Panowie,

mam do Was jako doświadczonych forumowiczów i użytkowników audi pytanie dotyczące dziwnych zachowań wentylatorów / sterowania klimatyzacją być może... Opisze najpierw sytuację, od której być może to zaczęło się... Ponad rok temu wstawiałem instalację gazową do swojej audi i Panowie na warsztacie namotali coś i spalili zawór w sprężarce klimy i panek sterowania klimatronic. Wymienili zawór, zakupili używkę panel, który nie pasował swoim kształtem, więc przełożyli płytkę, nabili klimę i jeszcze dwa razy uderzyli młotkiem wentylatory, które zawiesiły się. Klima wystartowała i chodzi do dnia dzisiejszego, ale... no właśnie od tego momentu klima uruchamia się z opóźnieniem - po nocy nawet do 5-10 min jazdy żeby sprężarka załączyła się (do tego już przywykłem), ale irytują mnie wentylatory, które wchodzą na swoje maksymalne obroty nawet jak dzisiaj kiedy mamy zimno na zewnątrz i zachowują sie tak od razu po uruchomieniu auta jak silnik jest zimny. To podnosi obroty i spalanie w mieście.... Kiedy wyłącze(wygasze )panel klimatronica schodząć minusem do końca, to i tak te wentylatory załączają się, ale gdy wyłączę klimatronic i zgaszę silnik, to po ponownym uruchomieniu nie załączają się... obroty na normalnym poziomie. Panowie pomóżcie proszę, co może być przyczyną? Czy wentylatory czy panel klimatronica do wymiany? Jeśli ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją to proszę niech podzieli się informacjami. Jeśli to panel sterowania jest niewłaściwy (ta płytka wymieniona) to proszę o numer właściwej części odpowiedniej dla modelu sportback z 2005 roku 3.2 benzyna. Ewentualnie namiary na kogoś kto dysponuje właściwym panelem. Z góry dzięki!

Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Toruń
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD

Domyślny

WITAM SSEBIXX
    Ja miałem taki sam przypadek jak u ciebie. W pozniejszym okresie zaczeła mi buczec klima a dokładnie obok schowka. Mechanik wymienił wentylator i po sprawie. Buczenie ustało i grzeje prawidłowo z kazdego miejsca ktore ustawie

Data dołączenia
    Sep 2014
    Miasto
    LJA
    Auto
    0000
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD

Domyślny

mam problem... gdy wł klime to nie chłodzi a z nawiewów słychać takie syczenie... kumpel stwierdził że to syczenie, jest dla tego że jest nieszczelna klima i że trzeba znaleźć to itp ale że idzie zima nie opłaca się teraz robić... tak więc odłączyłem dzisiaj sprężarkę i sprężarka dalej chodzi... i teraz nie wiem co robić bo bez czynnika prędzej czy później się zatrze :c dodam że zarówno na wł econ jak i wył sprężarka pracuje...

czy to syczenie może po prostu oznaczać brak czynnika czy tą nieszczelność?

PROSTO's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    64-100
    Auto
    a6
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez p4nik Pokaż post
    gdy wł klime to nie chłodzi a z nawiewów słychać takie syczenie
    zapoznajcie sie z kolega jak dziala uklad klimatyzacji w 8P. Przeglad klimatyzacji to nie jest 2000 zl wiec nad czym sie zastanawisz?Nieszczelnosc wewnatrz kabimy to jest przypadek 1 na 10 000 aut o ile w ogole sie daza.
    Who I am? I am a the Champion.

Data dołączenia
    Sep 2012
    Miasto
    małopolska
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    1.9TDI BXE

Domyślny

witam potrzebuje informacji gdzie znjduje się rurka skraplacza od prownika najlepiej foto byłem na kanale szukałem ale nie znalazłem chciałbym odgrzybić parownik

Markness's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2014
    Miasto
    Wojnicz
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BLS
    Podziękował
    raz

Domyślny

Nie wiedziałem gdzie zapytać, wydaje mi się że najbliższy jest ten temat, mianowicie panel klimatyzacji na zdjęciu: http://img05.allegroimg.pl/photos/or...8/4767833806_1, jest 2dinowy czy na klasyczną ramkę 1din?
    Podpis niezgodny z regulaminem forum

kostszu's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Rzeszów
    Auto
    AUDI
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Nie ma poliftowych 1 DIN
    Podpis niezgodny z regulaminem forum. Patrz pkt 22

DJDIDO88's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2014
    Miasto
    Jarosław / Podkarpacie
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T BPY
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

to jest panel polift i nie ma czegoś takiego jak 1 din czy 2 din przy panelu klimy. 1 i 2 din tylko i wyłącznie jeżeli chodzi o radio

Strona 39 z 105 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania