|
Podpinam się pod pytanieWprawdzie teraz jestem umówiony 400km bliżej na strojenie po AFR (niestety bez hamowni póki co, nie dam rady niestety obecnie do Jasła uderzyć), ale to nie zmienia faktu, że jak mi się po wakacjach trochę fundusze uregulują to chciałbym coś dalej pogrzebać... (póki co myślę zastanawiam się tylko nad programem, potem reg. AFR na hamowni, myślałem też o wariatorze zapłonu ale póki co w temacie w którym pytałem o to nikt mi nie odpowiedział...)
Kto w Warszawie profesionalnie zamontuje LPG do 1.8T ??? Są jakieś silniki z pośród 1.8T które gorzej znoszą gaz ?
Witam.
Takie oto odpowiedzi dostałem od kilku gazowników z Białegostoku:
1. EuropeGas: Oscar - N , Reduktor Tomasetto Arctic , Wtryskiwacze Hana, filtr fazy lotnej odstojnikowy â 2500zł
2. reduktor Zavoli Zeta-s, komputer Agis, wtryskiwacze Hana A+ (niebieskie) â 2500zł, mechanik swój wybór uzasadnia wielokrotnym doświadczeniem z 1.8T oraz własnym Subaru 2.0T
3. STAG: Wtryskiwacze AC-W01/OMVL REG DREAM XXI, reduktor AC-R01/Zavoli Zeta N/S, Sterownik STAG 4 PLUS/STAG 300-4 ISA2, STAG 4 Q-BOX â 2500 zł bądź ten sam zestaw +400zł na wtryskiwaczach Hana. Na sterowniku STAG 300-4 Premium dodatkowe 400zł.
Czekam jeszcze na odpowiedź jednego warsztatu. Bardzo prosiłbym o ocenę podanych zestawów.
Co do trzeciej opcji to czy warto dopłacać 400zł do wtryskiwaczy? Podobno te stagowskie też robią robotę...?
Te Staga wtryski dają radę ale moim zdaniem lepiej dać baraccudy, sterownik stag jest dobry nie ma co tam kombinować z innymi (ewentualnie tech) hana h+ jest dobrym wtryskiem ale mało trwałym, jeśli masz motor o mocy 180km to zielone będą odpowiednie. Reduktor ACR01 jest dobry o ile trafi się zdrowy egzemplarz, ale zavoli odpusc to nie nadaje się do auta z turbo
stag/lpgtech barakudy, parownik moze byc AC01 albo KME , tylko strojenie na sondzie AFR i bedzie ok, choć serie to jak ktoś ma wprawe to i bez sondy w tłumiku wystroi
Dzięki za odpowiedzi. Mam silnik 150km więc totalnie bez sensu te hany niebieskie. A co do sterownika Staga to który z tych trzech lepszy? Dostałem odpowiedź z LPGtecha: wtryskiwacze dragon, sterownik tech 224 oraz reduktor KME lub ATIKER (do 200km). Cena o 200 zł wyższa ale dłuższy czas gwarancji, no i powiedziano mi że auto jest dokładnie strojone, a na koniec sprawdzane na hamowni (Stag nic o tym nie wspomniał). I teraz tym bardziej nie wiem co wybrać...
Ja niedawno też po montażu, ale zamontowali to co chciałem.
Miałem montować sam ale bez homologacji.Żona obawiała się Policji
Stag Q-box, reduktor AC-r01(czerwony) hana zielona zamontowana pojedyńczo, butla do jazdy do przodu
Koszt 2400zł, gdybym składał sam to koszt części 1500zł.
Oczywiście mapę i strojenie wolałem zrobić sam, oni nie mają czasu.
Wgrywają gotowe ustawienia z podobnych silników i do widzenia
Zapomniałem dodać zmieniłem auto na polifta 1.8T 180KM
Jeżdzi się dobrze, nie ma różnicy pb - lpg.
Korekty długoterminowe w okolicach 4% do -4%, zależy jak się jeździ
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)