Ok, dzięki. Też chcę się za to zabrać, ale jako, że reflektory nie są porysowane, tylko już nie takie świeże, to chyba użyję samego Autosola.
Ok, dzięki. Też chcę się za to zabrać, ale jako, że reflektory nie są porysowane, tylko już nie takie świeże, to chyba użyję samego Autosola.
|
Polecam, kup do tego jakieś końcówki z filcu i bawełny na wiertarkę, bo ręcznie to nie wiem czy się taki efekt uzyska
Tak, pewnie, zaopatrzę się w coś takiego, bo ręcznie ani nie będzie takiego efektu, ani też po prostu nie chce mi się w to bawić.
a moglibyście pokazać jak takie końcówki wyglądają? albo co mam powiedzieć jak wejdę do sklepu... i do jakiego sklepu się udać, w jakimś lakierniczym to kupić?![]()
Jedną twardą miałem taką: (kupiona na allegro bo nigdzie nie znalazłem)
miękką taką: (dostępna w każdej castoramie, praktikerze itd.)
bawełna: (na allegro)
![]()
lumberjack (20-10-14)
Możesz napisać jakiej średnicy są te końcówki i jakich obrotów używałeś ?
Zastanawiam się czy nie podejść do tematu Maszyną DA jak będę to robił u siebie ;]
Małe prawie czarne: http://www.a3-club.net/forum/showthr...a-quot-by-GZyl
polecam wam uzyć jakiegoś środka do zabezpieczenia po autosolu, bo po nim samym zajdzie wam klosz ponownie i to bardzo szybko![]()
A3 8L Hatchback 3D 1997r [1.6 AEH - 101/145] → A3 8L Hatchback 3D 2001r [1.8t AUM - 229/322] → A4 B6 Avant 2002r [1.9tdi AVF - 164/374] → A3 8V Limousine 2015r [2.0tfsi CNTC - 343/487]
Dokładnie nie pamietam, musiałbym iść do garażu pomierzyćtwarda filcowa ma coś koło 50mm średnicy, ogólnie są to małe końcówki, jak byś znalazł takie większe na rzep to pewnie i maszyną by dało radę, co do obrotów to na każdej końcówce masz zanaczone max. obroty, wiertarkę mam bez regulacji obrotów więc robiłem na wyczucie
Tak tak, trzeba zabezpieczyć, żeby co pare miesięcy nie powtarzać zabiegu![]()
A czy polerowanie szkieł przedliftowych reflektorów da jakiś efekt ? Poprawę świecenia dzięki usunięciu tych mikroodprysków ? Oczywiście tu wchodzi w grę tlenek ceru ponieważ jest to szkło. Próbował ktoś ?
Czy lepiej od razu kupić nowe szkła ?
W mojej a3 jeden z kloszy jest matowy od środka, poprzedni właściciel próbował przyciemnić opalając. Mogę to polerować czy tylko wymiana?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)