za 1 razem jak nałożyłem na klapie tylnej po miesiący była kupa totalna, reszta też bez szału
ale myślę ze coś pokopałem, teraz nałożyłem go 2 raz i zonaczymy jak to będzie, po 18dniach jest ok
za 1 razem jak nałożyłem na klapie tylnej po miesiący była kupa totalna, reszta też bez szału
ale myślę ze coś pokopałem, teraz nałożyłem go 2 raz i zonaczymy jak to będzie, po 18dniach jest ok
|
Witam, jaki wosk polecacie do nakładania go w niskich temperaturach. Nie mam dostępu do ogrzewanego garażu i zastanawiam się czy zabierać się za woskowanie.
myślę że nie ma tu do znaczenia temp. chyba, że mówimy o ekstremalnych warunkach pogodowych
Czytałem opis jak krok po kroku umyć auto i nałożyć wosk. Nie pamiętam gdzie to znalazłem:
"Instrukcja nakładania wosku:
Woski najlepiej nakładać w temperaturach powyżej 16 stopni C
(są wyjątki, jak np. Swissvax Endurance który musi być nakładany w temperaturze 25-30 stopni najlepiej nagrzewany lampami podczerwieni),
i wycierać/polerować mikrofibrą krótko przed jego wyschnięciem. Polecam żółte aplikatory Megsa.
Następnie min. 3-4 godziny zostawić na słońcu, wstawić do garażu by ochłonął i jeszcze raz wypolerować"
Nigdy tego nie robiłem więc wolałem zapytać.
Co możecie powiedzieć o SOFT 99 FUSSO COAT 12 MONTHS WAX??
Przymierzam się do kupna tego wosku na zimę i na pewno zachęca maskowanie rys oraz nie trzeba przygotowywać idealnie powierzchni przed nałożeniem (nie trzeba cleanera).Tylko jak z trwałością?
temperatura daje efekt wysychania oraz tego czy wosk wysycha w jakim tempie i jak głeboko sie weschnie.
dlatego w słońcu nie wolno nakłądac bo nim wsiaknie w lakier juz wysycha a na zimnym działa w druga strone,
temperatura koło 10 stopni moim zdaniem jeszcze pozwala na aplikacje wosku.jezeli ktos nie ma garazu to sa centra handlowe z parkingami podziemnymi tam jest w miare ciepło.ale ostatnio dzwonek juz na nakładnia wosku bo zima idzie![]()
A ja się z tym nie zgodzę.
Jak jest wilgoć w powietrzy (wieczorem nawet latem) i nakładam "Poorboyâs Nattyâs Blue" jeśli wilgoć zaczynała się wytracać na wosku to wiedziałem że nie będzie.
Nigdy nie byłem zadowolony. Wiec w moim przypadku ciepło i suche powietrze jest ważnym elementem woskowania.
Małe prawie czarne: http://www.a3-club.net/forum/showthr...a-quot-by-GZyl
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)