Ja podjąłem decyzję o zakupie nowych Toyo t1 sport do nowych felg 18". Zbierają dobre opinie i kolega w Sti na nich nawet smiga. Warto także zaufać inżynierom audi, bo takie też pakują do nowych esek z tego co wiem.
Ja podjąłem decyzję o zakupie nowych Toyo t1 sport do nowych felg 18". Zbierają dobre opinie i kolega w Sti na nich nawet smiga. Warto także zaufać inżynierom audi, bo takie też pakują do nowych esek z tego co wiem.
Podpis niezgodny z regulaminem forum.
|
No nie do końca prawda. S-ka z zeszłego roku mojego kolegi ma Conitsporty założone... z tego co ostatnio widziałem w salonie nową stojącą, też była na Contisporatach. No i jeszcze jedna kwestia, nikt nie zakłada opon w firmach, bo są dobre, tylko bo ma umowę z daną firmą, na której zarabia i inżynierowie, poza określeniem prawidłowego rozmiaru i ciśnienia oraz parametrów opony, nie uczestniczą w rozważaniach, jaką założyć Continental czy Barum. Tutaj liczą się pieniądze, ale też i kwestie wizerunkowe. Ja widziałem w niemieckim salonie A3 nowe, na oponach również całorocznych.
Witam czy ktoś z Was używa może oponki : Hankook Ventus Prime2 K115 195/65 R15 ?
chodzi mi jak to sie sprawuje cena nawet poniżej 200zl za sztukę parametry B / B 70 DB
Panowie mam okazję kupić komplet tych oponek : Uniroyal Rainsport 3 225/45 R17 Y FR
za 1500 . Muszę się tylko zdecydować w ciągu tygodnia. Użytkuje je ktoś?.
Moje preferencje do trakcja na deszczu , w miarę ciche i dobra żywotność.
Ostatnio edytowany przez Konio_68 - 25-10-14 o 10:27
Zadna okazja, wrecz bym powiedzial ze slaba oferta. Raz ze rozmiar nie taki jak trzeba, bo powinien byc 225/45. Odpowiedni rozmiar to 225/45 91W, takie opony (z indeksem Y) masz na motohurcie za 325zl dostepne od reki, Co da Ci 200zl oszczednosci.
Heh kopiowałem , rozmiar oczywiście 45 ... dzięki odpuszczam sobie... poczekam do wiosny.
Ale te co podałeś mają FR . Na Run Flacie bardzo mi zależy i jest to podstawa. Nie dość że sztywniejsze to i felgę chronią.
Zaproponowałem mu 1200 ... on mi też podał cenę za inny rozmiar. Produkcja 04 2014.
Ostatnio edytowany przez Konio_68 - 25-10-14 o 10:34
A to mnie zdziwiłeś , człowiek uczy się całe życie. Rozwiń temat jak możesz . Chodzi mi o wzmocnienie opony przy rancie ( czyli rant felgi jest schowany tak około 5mm względem opony ). Do tej pory byłem przekonany że jest to run flat.
Rant opony a opony run flaty to dwie różne rzeczy, niezależne od siebie
Tapatalk
Konio_68 (25-10-14)
No i wszystko jasne ... dzięki za odpowiedz. Widać o gumkach muszę się jeszcze pouczyć.![]()
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)