Znow odgrzewam kotleta - cala instalacja sprawdzona: czujnik sprawny, zwarcia brak. Kodowanie licznika i silnika jak w identycznym egzemplarzu.
Oczywiscie nadal na FIS pokazuje 0 a w blokach -0,9
Sent from my iPhone using Tapatalk
Znow odgrzewam kotleta - cala instalacja sprawdzona: czujnik sprawny, zwarcia brak. Kodowanie licznika i silnika jak w identycznym egzemplarzu.
Oczywiscie nadal na FIS pokazuje 0 a w blokach -0,9
|
Karlos a może to wina programu. Wgraj serię i zobaczy czy nie ruszychyba masz do tego sprzęt i wszystko co trzeba.
Ale nie wyswietlalo juz przed programem
Witam Karlos. Wiem, że minęło sporo czasu od rozpoczęcia twojego wątku, ale znalazłeś kiedyś przyczynę wskazania temperatury na poziomie -0.9 na vcds. Mam to samo i nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny.
Zaznaczę tylko, że czujnik był podmieniany na inny (sprawny) i dalej jest to samo, wiec to nie jest wina czujnika.
Ostatnio edytowany przez wlodi - 26-01-19 o 22:57
Witam forumowiczów.
Problem udało się rozwiązać - dla potomnych podaję rozwiązanie:
Jeżeli w blokach pomiarowych VCDS temperatura oleju wskazuje -0,9, a na wyświetlaczu 0 stopni, to problem leży w kodowaniu silnika 01-engine, a nie 17-instruments.
Wchodzimy w "01-engine", następnie w "coding" i w krótkim kodowaniu zmieniamy (w moim przypadku) 3 cyfrę kodowania:
z 5 "Extended service interval inactive" - 0050072 na 0 "Extended service interval active" - 0000072.
Następnie zapisujemy nowe kodowanie poprzez wciśnięcie "Do it", ponownie uruchamiamy zapłon (czasami potrzeba uruchomić silnik) i cieszymy się z temperatury oleju w blokach pomiarowych i na wyświetlaczu.
Pozdrawiam.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)