Strona 116 z 154 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,151 do 1,160 z 1538

Temat: Jakie opony na zime polecacie ?

cosmo-pl's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    StalowaWola/Warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

A sądzisz, że przy takiej cenie ta opona będzie dobra? Dzisiaj akurat szukałem dla kolegi do S3, bo mnie poprosił i np Uniroyal MS77 kosztuje prawie 500. Jak widzę takie rozwiązanie 18" i chińska opona, to mnie to trochę śmieszy, ale kwestia gustu. Opona jest beznadziejna.

Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Jastrzębie-Zdrój
    Auto
    A4 B6 Avant 1.8T BEX Quattro
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Też myślę, że nie ma się co rzucać na tanie chińskie g**no. A co sądzicie na temat opon HANKOOK ICE BEER W300? Jeździł ktoś na nich? produkcja chyba koreańska.
    Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą, Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment.
    Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

szparag's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Konin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    118 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez maniak5225 Pokaż post
    Co sądzicie o oponach na zimę w rozmiarze 225/40/18? Jeździł ktoś na 18" w zimę? Znalazłem oponę Interstate Winter IWT-2 po 250zł/szt z nową i zastanawiam się czy nie kupić...
    Pamiętaj jak stać Cię na 18" to kupuj porządne opony na te felgi. Jeżeli nie stać Cię na opony w miare porządne, to nie kupuj takich felg..
    Kiedyś tak tutaj jeden z kolegów napisał i uwierz mi, sprawdzałem sam po sobie ma rację..

morgan's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    PL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Też myślę, że nie ma się co rzucać na tanie chińskie g**no.
    Ale najpierw myślałeś czy by ich nie kupić. I jeśli ktoś by Ci napisał, że są OK to pierwszy byś stał z nimi w kolejce do wulkanizatora już
    Jak masz kupować takie badziewie to lepiej kup normalne gumy w rozmiarze 16.

W300 to chyba dość stary model opony jeśli się nie mylę?

Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Jastrzębie-Zdrój
    Auto
    A4 B6 Avant 1.8T BEX Quattro
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez morgan Pokaż post
    Ale najpierw myślałeś czy by ich nie kupić. I jeśli ktoś by Ci napisał, że są OK to pierwszy byś stał z nimi w kolejce do wulkanizatora już
    Zareklamował mi je wulkanizator a zanim pomyślałem żeby je kupić poprosiłem o opinie w tym właśnie temacie i sprawdziłem testy tych opon w necie, więc cie pieprz głupot człowieku. A ty jeździłeś na tych oponach albo czytałeś chociaż ich testy? czy bezmyślnie twierdzisz, że jak kosztują 250zł/szt a nie 500zł/szt to już są do bani? - bo takie mam wrażenie. Tańsza opona nie zawsze jest gorsza, chociaż w tym akurat przypadku tak nie jest. Kupując Goodyeary, Miechelliny, czy Continentale itp. płacisz za markę bo te opony nie są wcale jakieś rewelacyjne w porównaniu do średniej półki. Dlatego mam zamiar kupić HANKOOKi ICE BEER W300 bo to kompromis między jakością a ceną. I nie jest to wcale jak piszesz żaden stary model bo opony są z 2013 roku.
    Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą, Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment.
    Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

cosmo-pl's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    StalowaWola/Warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Bez nerwów

Lepsze są od tych Interstate na pewno. W jakiej cenie je dostaniesz?

Kolego, to że opona jest z 2013 to nie znaczy, że model tej opony nie jest stary. O to chodziło koledze morganowi i ma rację, bo one są z 2010 albo 9-tego. Obecnie Hankook ma serię Winter I'cept na zimę i pewnie to są wyprzedawane stany magazynowe. Osobiście też nigdzie nie widziałem testów Interstate, ale nie potrzebuję tego, aby stwierdzić, że są do bani. Wulkanizatorzy zazwyczaj polecają to z czego mają największy zysk, albo wiedzą, że szybko wrócisz po nowy komplet - niestety taka polska rzeczywistość. Prawdę Ci powie, zazwyczaj chłopak zmieniający opony, jak mu dasz na piwo. Masz rację, że w wypadku opon premium płaci się również za markę, ale wybacz, jeżeli coś jest prawie 3 razy tańsze, to niestety producent by zbankrutował, jeżeli byłoby chociażby porównywalne z oponami budżetowymi, które kosztują ponad 400 PLN/szt przy tym rozmiarze. Gdyby Interstate były dobre, a chciałby wejść na rynek przebojem, to zaproponowałby za sztukę 380 PLN, a nie 250 PLN. Coś za coś niestety. Oczywiście są strategie i można znaleźć opony z Chin w cenie europejskiej budżetówki, czy nawet średniaka, ale znowu - jak udowodnić swoją wartość. Nie bez powodu "chińczyki" zazwyczaj dołują w rankingach i wręcz się odradza ich kupno. Technologii nie kupią, a rynek chiński jest też zupełnie inny i bezpieczeństwem czy jakością opon, nikt się tam nie przejmuje. Nawet niektórzy koreańscy producenci, mają problem z Europą, bo jakoś naszych wyrobów jest zupełnie inna - dużo lepsza i prędkości z jakimi się jeździ też. Spójrz na Nexen'a - solidna opona i co z tego, w testach niewiele lepsza od chińczyków, a europejskie konstrukcje biją je na łeb. To samo Kumho czy ostatnio Hankook. O Japonii też nie wspomnę, bo właściwie tylko Bridgestone się tutaj liczy i ostatnio Falken sobie robi miejsce przebojem. Toyo i Yokohama w tej chwili za bardzo nie istnieją niestety.

Data dołączenia
    Aug 2009
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Podziękował
    raz

Domyślny

No to kupiłem Nokiany WR D3 (195/65/R15, 91T) w motointegratorze. Cena taka sama jak na alledrogo (niecałe 780zł), ale z darmowym montażem, więc parę dyszek w kieszeni. Nie wiem tylko gdzie produkowane. Jest w ogóle jakaś różnica czy fińskie czy rosyjskie?
    Tom

morgan's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    PL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Zareklamował mi je wulkanizator a zanim pomyślałem żeby je kupić poprosiłem o opinie w tym właśnie temacie i sprawdziłem testy tych opon w necie, więc cie pieprz głupot człowieku. A ty jeździłeś na tych oponach albo czytałeś chociaż ich testy? czy bezmyślnie twierdzisz, że jak kosztują 250zł/szt a nie 500zł/szt to już są do bani? - bo takie mam wrażenie. Tańsza opona nie zawsze jest gorsza, chociaż w tym akurat przypadku tak nie jest. Kupując Goodyeary, Miechelliny, czy Continentale itp. płacisz za markę bo te opony nie są wcale jakieś rewelacyjne w porównaniu do średniej półki. Dlatego mam zamiar kupić HANKOOKi ICE BEER W300 bo to kompromis między jakością a ceną. I nie jest to wcale jak piszesz żaden stary model bo opony są z 2013 roku.
    Zluzuj sobie gumkę w majtkach przed pisaniem następnego posta
    Opony zimowe zakłada się dla bezpieczeństwa przede wszystkim. Dla Ciebie widzę, że priorytetem jest wygląd auta więc 18stka musi być + byle jaka opona bo już nie starczy. W takim przypadku proponuję Ci rozsądnie kupić dobre gumy i założyć sobie 16stki. Chcesz koniecznie 18stki to zainwestuj nie tylko w felgi ale i w opony.
    Nikt Ci nie każe kupować od razu markowych premium. Można naprawdę kupić dobre opony w rozsądnej cenie. Ale dla takiego rozmiaru rozsądna cena nie wynosi 250zł... Sam jeżdżę w a3 latem na 18stkach a zimą na 17stkach. I gwarantuję Ci, że o producentach moich opon nawet nie słyszałeś.
    Na interstate fakt nie jeździłem. Jak i na żadnej innej chińskiej oponie - brak mi odwagi. Opona to jedyny kontakt auta z drogą, miałem już parę przygód z oponami i od tamtej pory zawsze są one dla mnie priorytetem. Świeża, dobra opona to podstawa. Chciałbym powiedzieć jeździj sobie na czym chcesz, Twoja sprawa. Ale niestety mogę Cię spotkać na drodze i wolałbym żebyś miał dobre opony gdy np. będziemy się mijać na autostradzie.
    Możesz mi pokazać gdzie znalazłeś testy interstate, którymi się sugerujesz? Bo opinie użytkowników a porządne testy to dwa różne światy.
    Hankooki będą na pewno lepsze od chińskich wynalazków. Ale po co się pakować w jakieś starocie mogąc kupić coś normalnego i świeżego? Gwarantuję Ci, że jakiejbyś nie kupił opony to będziesz zadowolony - byle była markowa i nowa. Jak się zepniesz i trochę rozejrzysz to kupisz rozsądne zimówki w Twoim rozmiarze za 400-450zł/szt.

Konio_68's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Gdańsk
    Auto
    Volvo
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Święta prawda. Ja wolałem kupić 16 Alpin A4 rok temu + felgi 16 alu co wyniosło mnie 2200 za komplet niż dawać 700 pln za sztukę 17".
    Nie dość że mam 2 komplety kół to w razie uszkodzenia opony koszt to 400 a nie 700.
    Na zimę zawsze preferuję opony premium

DraGaN's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2013
    Miasto
    Strumień
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    raz

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez MaydayX Pokaż post
    No to kupiłem Nokiany WR D3 (195/65/R15, 91T) w motointegratorze. Cena taka sama jak na alledrogo (niecałe 780zł), ale z darmowym montażem, więc parę dyszek w kieszeni. Nie wiem tylko gdzie produkowane. Jest w ogóle jakaś różnica czy fińskie czy rosyjskie?
    Sam mam nokiany od poprzedniego sezonu i nie narzekałem podczas zimy! trafny wybor wedlug mnie no i wiadomo made in finland, only

Strona 116 z 154 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania