|
Kager na licencji Bosha 74Ah 680A za 208zł rok przelatał i narazie dobrze. W tamtym roku kupiłem 3szt do różnych aut i zero problemów. Nie widzę sensu kupowania 2x droższego Bosha. Lepiej kupić co 2 lata niż męczyć się z Boshem 4 lata. Wątpię by nawet tyle wytrzymał![]()
Teraz chyba kupie: Varta Silver 74Ah/750A.
A odnosnie marki Kager:
Na razie przetestuje Varte. Jeszcze o Moll myslalem, drozsze aku i jeszcze obslugowe. Aczkolwiek mialem w aucie Molla seryjnie i padl po 4latach a nie po 3.Kager to marka części zamiennych, której właścicielem jest firma Fota S.A. [...] W ofercie Kager znajdziemy 14 akumulatorów KAGER VERTIGO do samochodów osobowych i dostawczych oraz 5 akumulatorów KAGER do pojazdów użytkowych. Wszystkie akumulatory produkowane są w fabrykach Bosch.
Nie chcę siać paniki ale kolega z motoryzacyjnego powiedział mi niedawno, że na aku Centry miał bardzo dużo reklamacji w zeszłym roku co można wziąć pod uwagę przy wyborze nowego. Polecił Varte tak jak większość forumowiczów i o czym już wcześniej wspomniałam Forse.
Pozdr
BŁĘKITNA PERŁA
A3 8L 1.9 TDI ATD 2002 101KM
KUPIĘ W DOBRYM STANIE:
PAS PRZEDNI
ZIMÓWKI 16''
EL. LUSTERKO PRAWE PODGRZEWANE NAJLEPIEJ W KOLORZE
Mam lenia ale jak wyżej obiecałem to napiszę.
Twój kolega ma racje. Centra bardzo spadła z jakością. Mój dystrybutor akumulatorów, który sprzedaje akumulatory Eurostart, Fiamm, Varta miał też Centre, ale dwa lata temu zrezygnował z niej bo było za dużo strat.
Rok temu w zimę odwiedził mnie przedstawiciel handlowy jednej z hurtowni i przestrzegł mnie żeby nie sprzedawać Centry...
Ja ze swojej strony bardzo polecam akumulatory Fiamm. Dlaczego?
Dlategozeszłej zimy jeszcze dostałem oryginalnego Fiamm'a z Forda Transita, auto było z ok. 2007r, już dobrze nie pamiętam.
Filozofia turbo: Im szybciej jedziesz, tym szybciej jedziesz
=== Back in Black 8L 1.8T -> click ===
Polecam z tańszych SAKURA PRO, dystrybutor INTERTEAM , sprawdzony w kilku samochodach ale tylko wersja PRO.
Koledzy doradźcie: A3 1.9 ASZ, auto stoi cały tydzien na dworze, mrozy, sniegi itdJazda tylko w weekendy. Myślałem nad tym Fiamm Titanium Plus, ale jakie parametry??
75AH starczy, nie ma potrzeby wsadzać większego.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)