Strona 41 z 62 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 401 do 410 z 618

Temat: Instalacja gazowa LPG w Audi A3 1.8 Turbo

Data dołączenia
    Jan 2014
    Miasto
    Podlasie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

A ja mam pytanie takie bo za nie dlugo zamierzam zamontowac gaz i nie wiem czy znowu bede musial zmieniac instalacje pod auto bo chce troche pozniej modów po wprowadzac, obecnie to 1.8t aum 150koni jest ale zamierzam wstawic IC, dolot, mape zmienic czyli jakims mniejszym kosztem osiągnąć realne 180-190koni bo znudziły mnie te 150 koni ;p, i teraz jak to wszystko dobrać mniej wiecej tak żeby i 150koni dobrze obsłuzyło ale i było na zapasie w razie jesli bede chcial te 180koni zrobić, jakie czesci polecacie z tego co wyczytalem to parownik KME podchodzi, sterownik q-box i nie wiem jakie wtryski itd, poradzcie cos? bo chce gotowy zestaw złożyć i dać dla gazownika żeby te czesci sprowadził i zamontował u mnie.

edekxp's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Zamość
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUQ

Domyślny

Zamontuj to co ja mam i bedziesz zadowolony.Wrtyski zielone nadają się od 150 do 200 km

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez edekxp Pokaż post
    Wrtyski zielone nadają się od 150 do 200 km
    hanka zielona styknie, pozostale graty co wspomniales takze są ok, i dobry montaż i strojenie i bedzie ok, butla takze dobrze zamontowana, tzn wielozaworem od strony siedzeń

Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Kalisz
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

Przeczytałem cały temat i nasuwa mi się pytanie dlaczego polecacie aby zawór w butli montowany był od strony przodu pojazdu? Ma to znaczenie przy przyśpieszaniu? Sorry za głupie pytanie
    41 stron tematu utwierdziło mnie w wyborze reduktora AC r01 250 km, ale co do wtrysków to wolałbym DRAGON'y zamiast hanek zielonych. Jest sens? Ma je ktoś aby móc coś o nich napisać. Czy da rade je założyć pod plastikową pokrywą silnika?
    Silnik AUM, niedługo będzie program. I mimo tego, że do Jasła mam ok 440 km to zapewne wybiorę się z tym do Gregora

Data dołączenia
    Jun 2011
    Miasto
    we
    Auto
    3BG
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    50 razy

Domyślny

Dajesz pedal w podłogę gaz przesuwa się do końca butli zgodnie z prawami fizyki zawór nie dostaje paliwa i przełącza na Pb. Dlatego wazne jest żeby butla nie była do jazdy na wstecznym

edekxp's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Zamość
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUQ

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kosmo Pokaż post
    hanka zielona styknie, pozostale graty co wspomniales takze są ok, i dobry montaż i strojenie i bedzie ok, butla takze dobrze zamontowana, tzn wielozaworem od strony siedzeń
    Właśnie odwrotnie.
    Od strony zderzaka

Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Kalisz
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

No to coś źle wyczytałem, jak od strony zderzaka to wszystko się zgadza, aczkolwiek u mnie chyba jest odwrotnie..
    A co możecie powiedzieć o DRAGON'ach? Nadają się?

roboform550's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    KALISZ/KUCZEWOLA
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    1.8T AUM

Domyślny

Dragony...dobre wtryski. Wszystkie te wynalazki to kopie Keihina. Czyli hana/baracuda/dragon a niedawno pojawił się herkules.

AC r01 czerwony mocno awaryjny reduktor. Może teraz je poprawili ale od 2 lat ich nie montuję bo po prostu znudziło mi się to wymieniać na gwarancji.
    Co do twojego auta to pomyśl nad wtryskami Barracuda w wersji 130ml. 200 km robią z palcem w nosie.

Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Kalisz
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

No nie wiedziałem, że nawet tutaj Panie Darku się Pan udziela
    Pytałem już mailowo o montaż instalacji po SWAPie silnika i tak czy inaczej zapewne pojawię się finalnie u Pana, ale próbuję się dowiedzieć jak najwięcej o LPG, dlatego piszę również i tu
    Jeśli nie AC r01 ze względu na awaryjność to jaki odpowiednik?

Ogólnie czytam ostatnio trochę na temat LPG i często spotykam się z wypowiedziami gdzie ludziom padają wtryski Hana, barracuda, reduktory itp... Ja w swoim autku, jeszcze na starym silniku zrobiłem ok 50k km i nic się nie działo, a miałem czerwone valteki i jakiś standardowy reduktor tomasetto bodajże... Auto nie chodziło tak jak powinno, ale podczas poprzedniego montażu byłem całkowicie zielony w temacie i dałem się namówić na takie druciarstwo, a że zmieniam silnik to nie popełnie drugi raz tego samego błędu i wolę założyć coś z wyższej półki

Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Lublin
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    43 razy

Domyślny

ja mam u siebie czerwony acr01 i od ponad 2 lat jest ok, co prawda kupowalem zestaw naprawczy (groszowe sprawy) bo delikatnie sie saczylo ale po wymianie ok. hanki niebieskie (europegas) padly mi po niecalych 20tys km i byl problem z wypadaniem zaplonu na jednym cylindrze - aktualnie hanki zielone (hana enginering) i wszystko hula elegancko

Strona 41 z 62 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania