Strona 119 z 191 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129169 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,181 do 1,190 z 1907

Temat: Jaki model opon letnich

kr3ngdee's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    Toruń/Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Potrzebuję opon do auta mamy. W sumie to A4 B6, ale czego oczekuję?

Jak najtaniej, auto robi max 15km dziennie po mieście. Raz na jakiś czas krótka trasa. Felgi 15". Wolałbym chyba coś taniego ale nowego niż markową używkę (lub wyprowadźcie mnie z błedu jeśli źle myślę ). Najlepiej coś z oferty oponeo lub innego serwisu internetowego. Budżet 700-800zł.
    Podpis niezgodny z regulaminem forum.

brasilia's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2011
    Miasto
    Uniszowa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

Popatrz na Oponeo na opony firmy Zeteex promują tę markę i ludzie nawet chwalą...

cosmo-pl's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    StalowaWola/Warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kr3ngdee Pokaż post
    Potrzebuję opon do auta mamy. W sumie to A4 B6, ale czego oczekuję?

Jak najtaniej, auto robi max 15km dziennie po mieście. Raz na jakiś czas krótka trasa. Felgi 15". Wolałbym chyba coś taniego ale nowego niż markową używkę (lub wyprowadźcie mnie z błedu jeśli źle myślę ). Najlepiej coś z oferty oponeo lub innego serwisu internetowego. Budżet 700-800zł.
    W takiej cenie spokojnie kupisz nowe, dobre opony i nie zeteex chińskie, tylko dobre ze średniej półki.
    http://polskihurtopon.pl/p/1529-falk...1-h-c-b-2-70db
    http://www.opomarket.pl/p910,opona-1...xpert-91h.html
    http://abc-opony.pl/opony/sava_inten...r15_91h_529364

ewentualnie bardzo dobre budżetówki

http://www.oponytanio.pl/cgi-bin/rsh...&wt_mc=skapiec

brasilia's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2011
    Miasto
    Uniszowa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

No dobra a w rozmiarze 225/40/18 te opony Zeteex są po 239zł... I to nie są chinole tylko z Emiratów ja się chyba skuszę bo w tym rozmiarze za tą cenę to chyba tylko używki można wyrwać...

Data dołączenia
    Dec 2014
    Miasto
    kozy k. bielska-białej
    Auto
    audi
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T CDLA

Domyślny

Na zeteexy miałem trochę reklamacji z powodu kiepskiego odlania albo bicia opony, jeżeli chodzi o trakcje to całkiem ok jak na taką cenę

morgan's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    PL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez brasilia Pokaż post
    No dobra a w rozmiarze 225/40/18 te opony Zeteex są po 239zł... I to nie są chinole tylko z Emiratów ja się chyba skuszę bo w tym rozmiarze za tą cenę to chyba tylko używki można wyrwać...
    Następny, dla którego wygląd auta jest ważniejszy niż bezpieczeństwo. Jeśli budżet nie pozwala na przyzwoite 18stki to nie lepiej przesiąść się na 16stki i kupić porządne gumy?
    Nie sugerujcie się opiniami na portalach w necie. Tam każdy chinol i tym podobne są świetne bo tanie...

cosmo-pl's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    StalowaWola/Warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez brasilia Pokaż post
    Generalnie to samo co kolega morgan. Jak już chcesz tanie opony to dobre będą koreańskie Nexen N8000 - co prawda szybko znikają, ale jak niewiele jeździsz, to powinny starczyć na trochę. Cena około 270 - 280 PLN/szt więc odrobinę dopłacisz, a bezpieczeństwo bez porównania. I nie polecaj kijowych opon ludziom, nie od tego jest forum. Jak będą chcieli kupić sobie "chińczyka", to niepotrzebne są im porady na forum, bo nie ma różnicy czy kupią Zeetex, Sailun czy cokolwiek innego i tak będzie fatalne. Biuro w ZEA też ja mogę sobie założyć..

http://www.auto-swiat.pl/zdjecia/naj...peropony/pvzcq

Patryk14's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2013
    Miasto
    Gdynia
    Auto
    Audi A4 1.8T AVJ Quattro
    Model
    A4 B6
    Silnik
    inny
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

Według jedna z najlepszych stron jeżeli chodzi o opony, jak nie chce się wam czytać na forum co koledzy którzy się znają mówią to wystarczy sobie wejść i macie wszystko na tacy:
    http://www.adac.de/infotestrat/tests...cePageId=31821

Po za tym nie wiem kiedy wyjdzie Wam z głowy że każdy chinol to gówno, NIGDY NIE OSZCZĘDZAJCIE NA OPONACH to jest jedyny element całego samochodu dzięki któremu macie styczność z podłożem... A jak Was nie stać na utrzymanie auta to po prostu go nie używajcie, bo kupić żeby kupić auto to każdy potrafi, ale jak przychodzi co do czego to opony za drogie, hamulce za drogie, zawieszenie za drogi i auto jeździ jakieś rozpizgane.

Data dołączenia
    Nov 2014
    Miasto
    Woźniki
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Popieram Patryka, nie oszczędzać, budżetowe nie są dobrym wyjściem. Chyba że dla Corsy 1.0, gdy jeździ się głównie w mieście i powoli.

Zastanawiałem się nad oponami 3 miesiące praktycznie przez większość wolnego czasu. Początkowo miałem budżet 1000zł na to przewidziany, po wielu godzinach opinii, testów itd. w końcu zakupiłem Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 225/40/R18. Mam nadzieję, że będę zadowolony, zakupiłem to chociaż za okazyjną cenę, dzień przed wigilią i zrobiłem sam sobie prezent na święta, gdyż w wigilię o 8 rano kurier dostarczył mi je

Najważniejsze pytanie chyba to jakie drogi i ile km pokonujecie - jeśli jeździcie głównie po mieście i małe przebiegi, bez osiągania dużych przebiegów to bez obawy budżetowe wystarczą.
    Od znajomego się dowiedziałem czym się różnią opony budżetowe od tych premium - premium są odlewane na wtryskarkach czy jak to nazwać - ta sama ilość gumy, równo rozprowadzona, zaś budżetowe są wlewane do form, a z tym różnie może być jak wiadomo. Ile w tym prawdy nie wiem, jednak daje do myślenia.

Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Lublin
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    43 razy

Domyślny

Dokladnie, po tym sezonie moje chinskie zimowki na smietnik i nigdy więcej chinczykow

Wysłano z Xperia L

Strona 119 z 191 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129169 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania