Strona 121 z 191 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,201 do 1,210 z 1907

Temat: Jaki model opon letnich

brasilia's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2011
    Miasto
    Uniszowa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

Doszedłem do wniosku, że muszę zasięgnąć porady specjalisty. Skontaktowałem się z właścicielem dużej sieci serwisów oponiarskich działających w małopolsce i na podkarpaciu (mojego kolegi z liceum) zapytałem: poleć mi coś naprawdę dobrego w rozsądnej cenie. Bardzo się zdziwiłem, jak bez namysłu powiedział: Atlas Sport Green... bierz bo cena mega a nie ustępuje wiele droższym. Z ciekawości googluje te opony patrzę na test Auto Świata z marca 2014 r. lekki szok 12 miejsce na 50 opon w drodze hamowania, reszta parametrów też ok... a nawet duże OK.

http://www.auto-swiat.pl/test-opon-letnich/hp69h

i co wy na to ?? może rzeczywiście nie taki diabeł straszny jak go malują...

cosmo-pl's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    StalowaWola/Warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

A ile masz tam mm w tych Bridgestone?

czaro95's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Radom
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    18 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez cosmo-pl Pokaż post
    A ile masz tam mm w tych Bridgestone?
    7mm opony z 2012r.

Data dołączenia
    Oct 2014
    Miasto
    Lublin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BLS
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Panowie, w ogóle się nie znam na tych mniej znanych markach. Moglibyście polecić coś do codziennej jazdy na lato 225/45/17? W granicach około 350-400 max za sztukę? Jeżdżę ostatnio dość dużo, szczególnie po ekspresówkach. Jednak jak wracam do domu no to zdarzają się drogi gorszej jakości z koleinami. Chciałbym aby opony były w miarę ciche i dość miękkie. Ktoś mi jeszcze powie jak bardzo patrzyć na wiek? Czy takie np. z 2013 jeszcze się nadają jak leżą w magazynach? Aha i gdzie polecicie mi, abym kupił opony w Warszawie bądź Lublinie? Macie jakieś znajome dobre sklepy/zakłady?
    Ostatnio edytowany przez cort06 - 15-01-15 o 21:36

cosmo-pl's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    StalowaWola/Warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Nadają się, jeżeli cena jest dobra to spokojnie możesz brać. Dużo jeździsz, więc oponę i tak po tych 3, 4 latach pewnie ją wymienisz. Ja bym się przyjrzał Pirelli P7 Cinturato - cicha i trwała, do tego w miarę oszczędna. Trochę gorzej na mokrym, ale w granicach rozsądku. Ogólnie wszystkie opony trwałe i w miarę ciche, będą gorsze na mokrym odrobinę, ale Pirelli naprawdę trzyma poziom. Możesz też spojrzeć na Yokohamę C Drive 02 ale wg mnie są odrobinę gorsze na mokrym i trochę głośniejsze.

Kup przez Internet będzie taniej.

@czaro95
    No to masz prawie nową oponę.. weź odżałuj to 150 PLN i sobie dokup takie same. Nexeny polecą szybciej niż te Bridgestone, więc się średnio nadają...

Edit: pomieszało mi się sorki - http://www.opony.net.pl/15894-letnie...-z--opona.html

Używek jest rzeczywiście mało, bo to sportowa opona. Może jak masz kogoś, kto śmiga do Niemiec to Ci kupi, bo tam na pewno znajdziesz je. Jak nie to łów na allegro. Nie zakładałbym innych do nich. Spoko wyglądają, no chyba że Nexen N9000

Cytuj Oryginalnie napisane przez brasilia Pokaż post
    Doszedłem do wniosku, że muszę zasięgnąć porady specjalisty. Skontaktowałem się z właścicielem dużej sieci serwisów oponiarskich działających w małopolsce i na podkarpaciu (mojego kolegi z liceum) zapytałem: poleć mi coś naprawdę dobrego w rozsądnej cenie. Bardzo się zdziwiłem, jak bez namysłu powiedział: Atlas Sport Green... bierz bo cena mega a nie ustępuje wiele droższym. Z ciekawości googluje te opony patrzę na test Auto Świata z marca 2014 r. lekki szok 12 miejsce na 50 opon w drodze hamowania, reszta parametrów też ok... a nawet duże OK.

http://www.auto-swiat.pl/test-opon-letnich/hp69h

i co wy na to ?? może rzeczywiście nie taki diabeł straszny jak go malują...
    Jak jesteś przekonany, to weź i je przetestuj, ale pamiętaj jak to z testami w gazetach bywa. Auto-bild owi producenci dostarczają oponę.. Wg mnie jak się by to potwierdziło w jakimś innej gazecie albo ADAC - to można spróbować. Atlas Tires to marka własna GM, tylko odsprzedana Chińczykom, razem z technologią zapewne. Ogólnie problem będzie z jakością produkcji - będą partie bardzo dobra i fatalne, taki urok ich produktów - nie ma standardów. Wg mnie nadal będą gorsze od tego Nexena. Zresztą jest jeszcze cena, która nie może być promocyjna przez cały czas są pewne koszty
    Ostatnio edytowany przez cosmo-pl - 15-01-15 o 22:12

Data dołączenia
    Dec 2014
    Miasto
    kozy k. bielska-białej
    Auto
    audi
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T CDLA

Domyślny

Dla kolegi cort06 moge polecić oponkę nokiana line ciche i super przyczepne jak i na suchym tak i na mokrym ew. coś tańszego czym handluję i jeżdże na tym to np.: gt radial champiro HPY opony mega jak na model poniżej 300zl

Data dołączenia
    Oct 2014
    Miasto
    Lublin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BLS
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Zastanawia mnie ten Nokian jest tańszy a ma lepsze właściwości na mokrym z tego co piszą w internecie. Spalanie gorsze niż w Pirelli ale to raczej chyba nie ma co na to patrzeć, bo raczej wątpie, żeby to były różnice dające się zauważyć. Ktoś może jeździ na takich Nokianach?

Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Lublin
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    43 razy

Domyślny

do wszystkich ktorzy zastanawiaja sie nad wyborem tanich chinczykow polecam obejrzec 3 odcinek pierwszego sezonuprogramu "k2 kierowców dwoch" na tvn turbo, porownywali markowa opone z tanim chinczykiem i prawie takich samych bieznikach, ja po obejrzeniu tylko utwierdzilem sie w przekonaniu ze chinska opona = gówno

szewczi90's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2013
    Miasto
    LC
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8 APG
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

witam, nie wiem na jaki index prędkości się zdecydowac w oponach letnich, mam pytanie czy trwalość opon zależy również od tego jaki mamy index prędkości?

Data dołączenia
    Nov 2014
    Miasto
    Woźniki
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Indeks to drobnostka, byle około 200 było na wypadek gdybys chciał max prędkość sprawdzić trwałość w sensie ilość km które mozna przejechać to nie

Strona 121 z 191 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania