Czy istnieją jakieś adaptery aby do 8P (z 2007 roku) założyć zwykłe wycieraczki dostępne wszędzie? Nie wszędzie można kupić takie z dedykowanym mocowaniem.
Czy istnieją jakieś adaptery aby do 8P (z 2007 roku) założyć zwykłe wycieraczki dostępne wszędzie? Nie wszędzie można kupić takie z dedykowanym mocowaniem.
|
Nie polecam valeo. Od prędkości 120 nie działają, a po 6 miesiącach nawet od prędkości 0.
Ostatnio kupiłem wycieraczki do 8L firmy GERMAN na allegro w cenie 40 zł + przesyłka za komplet:
- 21" 525mm
- 19" 475mm
- 14" 350mm
Jak na razie spisują się bez zarzutuPolecam.
Jedynie jeśli chodzi o wycieraczkę od strony pasażera to w miejscu załamania się szyby końcówka wycieraczki (parę cm) wisi w powietrzu ale jak zauważyłem to w niczym nie przeszkadza. Ale pewnie następnym razem kupię krótszą czyli 18" 450mm żeby sprawdzić jak to będzie działać![]()
To jakie na chwilę obecną można kupić naprawdę fajne wycieraczki, bo widzę, że bosch gówno, valeo gówno, więc.. ?
Bo chciałbym jakieś kupić, ale już zgłupiałem...
cort06 (12-01-15)
Co prawda nie na przykładzie A3, ale... "na czasie"
Przez 2 lata w E46 miałem Bosch Aerotwin (płaskie) z którymi na początku był problem, bo zostawiały smugi ( nie ścierały na powrocie ). Po jakimś czasie jak się "ułożyły" to działały OK.
W tym roku zamówiłem Motgum ( byłem zadowolony z klasycznych - kupiłem płaskie) , które w ogóle nie pasowały do szyby w BMW. Udało się je wymienić na Valeo Silencio.
Przed świętami zamontowałem... po 200 km zgubiłem gdzieś górne zapięcia... kolejnego dnia połamał się zatrzask trzymający wycieraczkę do ramienia, ponadto mimo nazwy SILENT to one nie są... nie polecam!
Ja ostatnio kupiłem jakieś tanie za 40 zł komplet przód. Tak to są ok, ale pod mocowaniem i lewa i prawa zostawia smugę od nowości. Następnym razem chyba spróbuję bosha, albo valeo.
Panowie mam takie pytanie... mam ramiona wycieraczek z a4 b7 które mają mocowane wycieraczki na taki klips:
i potrzebuję dwa pióra z takim właśnie mocowaniem, ale w innych rozmiarach niż są w a4... mianowicie potrzebuje 55 oraz 45cm, ktoś ma jakąś firmę gdzie można zamówić dwa pióra jakie się chce? bo szukam na sztuki, ale z takim mocowaniem znalazłem tylko rozmiar 55cm, 45 nigdzie nie ma ;/ a nie chce mi się znowu przycinać jednej z wycieraczek, bo ta stal jest twarda jak cholera
Też to ostatnio przerabiałem... DanioUK kiedyś wspominał, że pasują pióra od jakiegoś fiata. Niestety mi się ich nie udało znaleźć i musiałem przerabiać nówki valeo ;/ Na szczęście mam dremela więc szybko poszło.
proszę o pomoc: wybór wycieraczki tylnej
mam ramię z golfa V i potrzebuję nowej wycieraczki - pomóżcie, jaką długość pióra wybrać (teraz mam chyba 305 mm)
[*] Jurek warhammer - 14.08.2015
http://www.a3-club.net/forum/showthr...olf#post419069
Prawdopodobnie będzie to 330mm, ale sprawdź jeszcze.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)