Ja tam nie widzę żeby ktoś mi napisał jakie 4 modele sobie przejrzeć ?
Ja tam nie widzę żeby ktoś mi napisał jakie 4 modele sobie przejrzeć ?
|
Skoro masz ceny przez pół to moze zrobimy wspólne zamówienie?
1 vredestein sessanta
2 toyo proxes t1-r
3 goodyear eagle asymmetric 2
Sa to moje typy, może użytkownicy pomogą w wyborze.
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Ostatni post na temat opon które z tych?
Vredestein Ultrac Vorti 225/40 R18 92 Y XL
Toyo R888 225/40 R18 92 Y ZR
Yokohama S.drive AS01 225/40 R18 92 Y
Uniroyal Rainsport 3 225/40 R18 92 Y XL, FR
Dunlop SP Sport MAXX 225/40 R18 92 Y XL ZR MFS
Które z tych ??
Załóż po jednej i jedną na zapas![]()
A na poważnie, to każda poza Toyo będzie dobra dla Twoich wymagań więc rzuć monetą. Ja osobiście, nie rozumiem fascynacji Toyo. Generalnie te opony zawsze wypadają strasznie blado w testach. Ja bym wybrał Vorti.
Żadna z tych opon nie wytrzyma przebiegu któy zakładasz. Generalnie dzisiaj opony raczej 100tyś nie wytrzymują. Jezeli przejeżdzasz rocznie 40 tyś to około 25-30 przypada na opony letnie. 3 x25 to 75 tyś - zapomnij o tym na jednym komplecie tak zeby pod koniec była to jeszcze bezpieczna jazda. Realny max to raczej 50 tyś km i to na tych bardziej żywotnych markach/modelach, ale to zadna z powyższych.
Jedyne któe zapewnia przebieg i przywoita przyczepność to Pirelli P7 Cinturato i Cinturato Blue oraz Michelin PS3 (ciut przyczepniejsza, ale ciut mniejszy przebieg)
No i dlaczego głupoty piszesz?PS3 znika szybciej niż Vorti czy Sport MAXX i to na 1mln500% dużo szybciej. Co do Pirelli się zgodzę, ale one nie podpasują koledze, bo chce dobrej przyczepności na mokrym. One trochę gorzej sobie radzą, zresztą coś za coś. Tak samo/podobnie jest w przypadku Energy Saverów, które Ci się pewnie pomyliły z PS3. Vorti z tymi przebiegami sobie da radę i SP Sport Maxx też. Yoko odpadnie pewnie i Rainsporty też, ale znowu 3-ki są bardziej trwałe od poprzedniczki. Ciężko powiedzie o ile, bo to nowa guma i na styk może starczyć. Yokohama to też ewentualnie C-drive, tylko że znowu gorsze na mokrym i maks rozmiar to 17''. Stąd ja poleciłem Vorti, a i w sumie MAXX-y dadzą radę. Falken Azenis, o którym mówiłem, też da pewnie radę na styk, ale przy tej cenie nie ma co się szału spodziewać pod tym względem
![]()
Ostatnio edytowany przez cosmo-pl - 28-01-15 o 19:08
Oki dzięki biorę pod uwagę już teraz
Uniroyal Rainsport 3 225/40 R18 92 Y XL, FR lub Vredestein Ultrac Vorti 225/40 R18 92 Y XL
![]()
A jaki model 225/45/17 będzie najmniej paliwo żerny z przyzwoitym trzymaniem na mokrym? Nie jeżdżę na mokrym szybciej niż 140. Myślałem o nokianie zline.
Jakie polecacie opony do golfa 4 1.9tdi ASZ - rozmiar 195/65 r15. Auto służy do codziennych dojazdów do pracy.
Sent from my iPad using Tapatalk
Amerykańska Trójka 2.0T FSI SOLD 18.07.2015
Nic nie piszecie o budżecie.
A propos oszczędzania paliwa na oponach..? Jesteś pewny kolego, że to ma głębszy sens?? Ja bym zmienił rozmiar na 205/55 r16 jeżeli mi by zależało na spalaniu. Jak chcesz być pro-eco, to kup opony o takim oznaczeniu. Ogólnie Semperit Speed Life 2 ma przy tym rozmiarze kategorię C i się chwalą małymi oporami przetaczania, ale znowu - sprzeczne oczekiwania - jak dobra na mokrym, to nie może być pro-eco. Głównie ze względu na głębokość zastosowanego bieżnika i trochę inną mieszankę. To samo jeżeli chodzi o zużycie opony, też głębszy bieżnik odrobinę i inna jego konstrukcja, stąd większe spalanie zazwyczaj.
Ostatnio edytowany przez cosmo-pl - 29-01-15 o 12:29
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)