Strona 76 z 97 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 751 do 760 z 967

Temat: Pompki centralnego zamka. update

Quasimodo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2014
    Miasto
    POZnan*
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Miałem dokładnie tak samo gdy zmieniłem kodowanie pomki 8D0......E na mniejsze niż standardowe (poniżej 1517.
    Zobacz jakie powinieneś mieć kodowanie "seryjne" ustaw VAGiem takie samo i sprawdź czy działa. Jeśli nie to zresetuj do 00000, zakoduj, wyłącz VAGa, wyłącz zapłon, wyjdź, zamknij furkę a potem wejdź..... i zakoduj znów na seryjne. Na 1-szej albo 2-giej stronie masz kodowania seryjne.

zielony1's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2014
    Miasto
    Kielce
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Quasimodo Pokaż post
    kodowanie "seryjne"
    jakos nigdzie nie moge znaleźć tego jakie moja pompka powinna miec kodowanie seryjne... czy moze chodzi CI o to ze mam sobie dodac te wszytskie opcje które mnie interesuja i wpisac takie kodowanie ?
    Zobacz i oceń mojego Smerfika!
    >KLIKNIJ<

Quasimodo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2014
    Miasto
    POZnan*
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

No to po kolei:
    1. Numer Twojej pompki to 8L0 862 257 P
    2. Wchodzimy na stronę http://www.digakom.com/katalog.php?T...AT_SORT=8L0%85 i odnajdujemy pompkę
    3.
    central locking pump with control unit version with alarm system and RF remote control
    Czyli P to pompka z pilotem i alarmem.
    4. http://www.a3-club.net/forum/showthr...l=1#post434165
    I jedziemy z kodowaniami po kolei (niestety nie mam pojęcia z którego jest roku):
    Cytuj Oryginalnie napisane przez szalalala
    *samochody z centralnym zamkiem, oryginalnym alarmem AUDI i pilotem radiowym wartość 10056
    jeśli nie to kodujemy dalej:
    Cytuj Oryginalnie napisane przez szalalala
    *samochody z centralnym zamkiem, oryginalnym alarmem AUDI i pilotem radiowym wartość 13130
    i jeśli nie to znów:
    Cytuj Oryginalnie napisane przez szalala
    *samochody z centralnym zamkiem, oryginalnym alarmem AUDI i pilotem radiowym wartość 15179
    przy tym ostatnim możesz spróbować równiez kodowowania 15178 bo takie u siebie fabrycznie miałem w 8D0 862 257 E.

U mnie jak pisałem: pomogło przestawienie na to seryjne kodowanie. Co prawda włączył się na starcie alarm, ale to nie problem.

A jakie masz obecnie kodowanie?

P.s. Ostatnio po konwersacji z DanioUK okazało się, że w przypadku mojej pompki tj 8D0....E tak to już po prostu działa. Po to masz pilota żeby nie otwierać auta ręcznie. I o ile przekodowanie pomagało na kilka rozruchów o tyle nie jest to rozwiązanie permanentne. Podejrzewam że w Twojej pompce skoro jest alarm i pilot to też będziesz miał tak jak u mnie - czyli że nie da się tego obejść, ale spróbuj.

zielony1's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2014
    Miasto
    Kielce
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

o widzisz... Dzieki wielkie! nie wiem jak ja tego szukalem ze nie zauwazylem...

aktualnie mam kodowanie-12865

dzis sprawdze te które Ty podałes ale nie jestem zbyt dobrej mysli... ;/
    >KLIKNIJ<

Quasimodo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2014
    Miasto
    POZnan*
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Podejrzewam więc, że masz kodowanie:
    *samochody z centralnym zamkiem i pilotem radiowym (scyzorykiem) wartość 12864
    ale +1

Czyli ktoś chciał "obejść" brak części składowych alarmu czyli np. horna, centralki alarmu, czujników pozbawiając pompkę możliwości pełnego działania. Nie ukrywam, że ze swoją chciałem zrobić tak samo i wtedy zaczęła się katorga

zielony1's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2014
    Miasto
    Kielce
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

spróbowałem tych wszystkich kodowań, (aktualnie mam-15178 i przy tym zostanę) i na wszystkich jest to samo, czyli zamyka mi cały samochód a otwiera tylko drzwi kierowcy, ale i tak jest lepiej bo jak otworze i włączę na zapłon to otwiera mi resztę, czyli już jestem usatysfakcjonowany

teraz jeszcze mógłbyś mi pomoc zakodować pilot? bo w żaden sposób nie chce zadziałać ;/ i czy jest jakaś możliwość sprawdzenia samego pilota czy on wgl działa ?

wchodzę w kanał 35, adaptacja, kanał 21 wpisuje nowa wartość 1 bo jeden kluczyk chce zakodować, biorę test, save, naciskam otwieranie na pilocie i nic się nie dzieje;/
    >KLIKNIJ<

szparag's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Konin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    118 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez zielony1 Pokaż post
    spróbowałem tych wszystkich kodowań, (aktualnie mam-15178 i przy tym zostanę) i na wszystkich jest to samo, czyli zamyka mi cały samochód a otwiera tylko drzwi kierowcy, ale i tak jest lepiej bo jak otworze i włączę na zapłon to otwiera mi resztę, czyli już jestem usatysfakcjonowany

teraz jeszcze mógłbyś mi pomoc zakodować pilot? bo w żaden sposób nie chce zadziałać ;/ i czy jest jakaś możliwość sprawdzenia samego pilota czy on wgl działa ?

wchodzę w kanał 35, adaptacja, kanał 21 wpisuje nowa wartość 1 bo jeden kluczyk chce zakodować, biorę test, save, naciskam otwieranie na pilocie i nic się nie dzieje;/
    Któraś z liczb odpowiada za to, że jak wciśniesz raz, to otwiera tylko kierowcę, a jak drugi to otwiera resztę (tanie niby zabezpieczenie).

zielony1's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2014
    Miasto
    Kielce
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

tak, wiem o tym tylko ze ja nawet nie mam zakodowanego pilota (bo sie nie da) wiec to chyba nie jest wina kodowania pompki...
    >KLIKNIJ<

szparag's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Konin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    118 razy

Domyślny

ale możliwe, że to działa z kluczykiem tak samo jak z pilotem, u mnie na starej pompce kumpel mi tak ustawił, że musiałem przyptrzymać kluczyk dłużej (ale pompka i tak była walnięta, więc to może wina tego była).

zielony1's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2014
    Miasto
    Kielce
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

a teraz wpadło mi do głowy cos takiego:

pierwsza sytuacja: skoro otwiera mi drzwi kierowcy a jak wlacze na zaplon to otwiera reszte
    druga sytuacja: jednym kluczykiem włączam zapłon, to drugim kluczykiem moge normalnie zamykac i otwierac, ale jak wylacze zapłon wtedy moge tylko zamykac.

moze ma jedno z drugim jakis zwiazek skoro na zapłonie normlanie działa ?
    moze gdzies po drodze sie przerwał jakis kabelek czy cos? i brakuje jakiegos plusa albo masy?
    >KLIKNIJ<

Strona 76 z 97 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania