Nic nie ściera . Nic nie buczy mam na wszystkich 4 kołach i jest rewelacja . Po 8 mc na PD same plusy. Jak się zastosuje normalne klocki a nie z gazety to nic nie będzie ścierać.
Nic nie ściera . Nic nie buczy mam na wszystkich 4 kołach i jest rewelacja . Po 8 mc na PD same plusy. Jak się zastosuje normalne klocki a nie z gazety to nic nie będzie ścierać.
nowy57 (10-02-15)
|
Załóż OZty to zauważysz różniceOceniając takie rzeczy jak tarcze czy klocki warto mieć jakiś punkt odniesienia.
ja jezdzilem na klocku CL RC5+ i RC6
NIGDY NIE MiALEM OKAZJI JEZDZIC NA LEPSZYM !
nie wierze ze ktos moze byc niezadowlony z tego klocka
MINUSY:
halas - pisk RC6 mozna porownac do 50wagonów hamujacych na stacji![]()
agresywne dla tarcz - szybko zjadaja tarcze
brudza felgi i ciezko je domyc - robi sie taki nalot rdzewny
ale to hamowania OD 1metra NIE MOZNA IM ABSOLUTNIE NIC ZARZUCIC !
ja swiadomie wlasnie wybieram klocek RC5+ (mniejszy halas ) - na miasto wystarczajaco dobre co RC6
audi S3 8L 270KM/380Nm CompSport---->EVO X 460KM/680Nm by 4turbo --->audi S3 8P 400KM/500Nm CompSport
Wiesz porównywać można wiele i na oko dużo nie stwierdzisz w danym przedziale . W stosunku do ori , wypadają lepiej.
Na torze nie śmigam więc ocenić mogę jazdę miejską , trasę i dohamowanie tak z 160. Natomiast 2 razy miałem ze 140 do zera. I co najważniejsze nie stwierdziłem spadku skuteczności.
Nie biją , nie hałasują i tną klocków. Z tarcz do normalnej jazdy PD są ok. W moim przypadku połączone z ATE Ceramic . W takiej konfiguracji pozbyłem się dodatkowo pylenia.
Mam ciekawy przypadek z hamulcami ATE:
założone przód + tył komplet tarcze klocki 30 tys km wstecz, oryginał z hologramami , przód tarcze made in italy, tył made in china. Montaż prawidłowy, z czyszczeniem piast, zgodnie ze sztuką w dobrym warsztacie. Po tym dystansie przód minimalne zużycie wygląd idealnie, tył klocki grube może 1-1.5 mm zużycia a tarcze wygląd tragiczne, zjechane, z bruzdami wyglądają jakby miały 10 lat i 100 tys nalotu. O co chodzi ? kiepski materiał tarczy, niejednorodny ? Podróbkę wykluczam, sprawdzałem numery na stronie producenta z pudełka, wszystko ok, zresztą zakup w pewnym sklepie całość. Wychodzi na to że jednak , mimo szyldu ATE, china to china i stal jest do kitu. Na ogół tarcze powinny wytrzymać 2 komplety klocków, a u mnie akurat jest na odwrót, na klockach zrobiłbym drugie tyle jeszcze ale muszę wymienić komplet na tył. Ciekawe czy ktoś się z tym spotkał już..
co prawda nie w S3 a w EVO X mialem zalozony NOWY komplet tarcz preformance friction 4tys zl same tarcze + 800zl klocki CL RC6 (komplet hamowal MEGA WYSMIENICIE)
całosc po miescie wytrzymala 4000km (pol roku jazdy) !!!
po tym dystansie do wymiany tarcze !!
ja oczekiwalem chociaz 3 wymian klocków bo to ze klocek zuzyl sie w ciagu 4tys km to jeszcze rozumiem ale tarcze za 4tys zl w tak krotkim dystansie, to tego nie moglem przełknąc .
audi S3 8L 270KM/380Nm CompSport---->EVO X 460KM/680Nm by 4turbo --->audi S3 8P 400KM/500Nm CompSport
Cześć, podepnę się trochę pod temat z moim pytaniemjakiej średnicy tarcze standardowo montowane na tył są w 3-drzwiowej A3 8P 1.6 ~2004 ? Bo znalazłem że 253, 256 lub nawet 282 (ale to już pewnie do wersji 3.2) i nie wiem w końcu które wybrać. To samo pytanie jeśli chodzi o klocki na tył
I co myślicie o tarczach firmy FEBI?
Jestem po rozmowie z panem z brakeparts i taki komplet mi zaproponował
Tarcze przód i tył DBA Street T2 w cenie 457 zł./szt (1828 zł.)
Do tego klocki od Focusa ST HAWK HPS (przód 477 zł./kpl.+tył 372 zł./kpl.) (849 zł.) mówił, że wszystko ładnie podejdzie tylko czujników nie będzie i trzeba będzie zmostkować.
Co łącznie daje 2677zł (za 2550 odda taki zestaw)
Co myślicie o takiej kombinacji??
Co do tarcz ZIMMERMANN SPORT COAT 100.3301.52 (343 zł./szt.) I 100.3309.52 (288 zł./szt.) to powiedział, że gorsze są od tych DBA i mogą pękać. (I taki zestaw ~2k)
Jest jeszcze opcja komplet wziąć z ASO za ~2200zł (najmniej prawdopodobna)
Ceramicznych klocków nie polecał w ogóle.
Dzięki za wszelkie sugestie, chce na dniach zabrać się za wymianę kompletu hamulców i sprężyn![]()
Przerost formy nad treścią ;D
Nie będę się rozpisywał co jak i dlaczego ale powiem Ci jedno, użytkownicy bardziej wymagających aut takich jak Audi RS6 czy RS4 jeżdżą na Zimmermannie i nikomu nic nie pęka, DBA tam nikt nie montuje, dlaczego to sobie sam odpowiedz![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)