|
Pomijając kwestie prawne, przeglądy etc, to zmieniając samo downpipe w AXX, lepiej zalożyć DP z katem czy można sobie odpuścić?
Reszte wydechu póki co chciałem zostawić seryjną. Auto juz po programie, ale nadal mi czegoś w nim brakuje, nawet jak na daily..
W evo X po takim samym zabiegu, tzn usunięciu katalizatora i nowym DP z programem było bardzo sensownie. TFSI też nie będzie wybrzydzać?
najlepiej 3" DP + sportowy kat 100cpsi + zwężka na 2,5" pod serię.
To już musisz sobie sam odpowiedzieć na pytanie czy starcza Ci norma emisji spalin EURO 1 (brak kata) , czy EURO 2(sportowy kat) lub dużo droższy kat który spelni euro3, fabrycznej EURO 4 nie będziesz miał przy sportowym kacie.
Zrób kompletny wydech , fmic + dolot - okolice 270KM osiągniesz w zalezności od stanu turbo.
Ew swap na K04 +300KM
Koledzy mam pytanie czy w a3 2.0tfsi ccza mody silnika odbywaja sie tak samo jak w innych silnikach czy różnią sie ? szukalem troche o tym konkrecie i lipa. Jak tezn CCZA zniesie swap na k04? sorry ze sie pewnie powtarzam ale naprawde szukalem. dzieki
robi się tak samo ale jest trochę majstrowania z obudowa zimnej strony z uwagi na brak miejsca i wadzenie o ściankę grodziową tłumikiem szmerów.
Musiałbyś przerobić takie turbo żeby weszło do TSI.
seryjna K04:
a tak to wygląda w przerobionej:
![]()
Ostatnio edytowany przez Zyzio - 13-02-15 o 09:05
Budżetowo przy K04 do 360 koni wystarcza sam DP i seryjny wydech.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)